CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandal planetar: UNESCO voteaza contra suveranitatii israeliene asupra Ierusalimului

1 comentariu / 4044 vizualizări / 3 mai 2017

Un scandal care se anunță cu bătaie lungă s-a produs ieri, stîrnind o veritabilă isterie în rîndul evreilor din întreaga lume, după ce boardul de conducere al UNESCO a respins prin vot dreptul Israelului de a-și extinde suveranitatea deplină asupra Ierusalimului, pe care evreii îl consideră capitala lor.

La votul respectiv, 22 de state din conducerea UNESCO au declarat Israelul drept forță ocupantă în Ierusalim și au declarat, totodată, toate măsurile lor legislative și administrative ca fiind nule. Decizia înaltului for cultural-științific mondial vine exact în momentul în care Israelul forțează mai tare recunoașterea internațională a Ierusalimului drept capitală oficială a statului evreu, beneficiind și de promisiunea fermă a lui Trump în acest sens.

Tocmai de aceea, ea e percepută ca o lovitură extrem de grea, președintele Congresului Mondial Evreiesc, Ronald Lauder, declarînd, furibund, că ”UNESCO și-a subminat încă o dată propria legitimitate printr-o decizie ridicolă ce interzice suveranitatea Israelului asupra capitalei sale legitime, Ierusalim”.
„Această manevră cinică trebuie să fie percepută drept ceea ce este: o revizuire distorsionată, periculoasă și nelegitimă a istoriei, care servește doar ca momeală pentru dușmanii Israelului, cei care încearcă să elimine dreptul poporului evreu la autodeterminare și să nege legătura sa istorică și religioasă cu Ierusalimul. Îndemn comunitatea internațională să condamne această decizie în modul cel mai dur și să depună toate eforturile pentru a remedia această eroare „ a mai spus Lauder.

El a mulțumit, totodată, în numele a peste 100 de comunități evreiești din lumea întreagă, celor 10 state din board care au votat împotriva respectivei rezoluții.

Situația este complicată, geo-politic vorbind, de faptul că printre cele 10 state care au votat în favoarea israelienilor se numără mari puteri precum SUA, Marea Britanie, Olanda, Germania, sau Italia; Rusia și China, în schimb, au votat împotrivă, alături de țările musulmane ori cele latino-americane. Alte 23 de stat s-au abținut la vot.
România, de menționat, nu face parte din boardul UNESCO. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Foarte bine, e destul!!! Prea tarziu s-au trezit, GATA, gata cu miorlaielile, GATA !
    Nu numai evreii sufera pe lume, gata!!!
    Au trecut 70 de ani de la TERMINAREA celui de-al doilea razboi mondial, nici macar nu mai exista nazisti in lume, si noi o dam nainte asa intr-o prostie cu holocaustul, hai valea!!! A fost si nu mai este… fuse si se duse!! Gata

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998