CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9491 RON UP | 1 USD = 4.5463 RON UP | 1 GBP = 5.6256 RON DOWN

Scandal politic: Basescu si PDL, acuzati ca isi infiltreaza propagandistii in Radio

0 comentarii / 1297 vizualizări / 24 februarie 2010

Ședință cu scîntei, mîine, la Radioul Public: Consiliul de Administrație al SRR are pe ordinea de zi dezbaterea Memoriului semnat de 12 redactori din 14 ai Secției Partide Politice, prin care aceștia își manifestă nemulțumirea privind numirea Marilenei Constantinescu în funcția de redactor-șef adjunct al amintitei Secții, ca urmare a unui concurs suspectat de a fi fost viciat de doi membri ai comisiei de concurs.

Un concurs ”șmenuit”
Andrei Alexandru, reprezentantul PSD în CA, susține că ”nemulțumirea celor 12 semnatari este legată de profunda implicare politică partizană a Marilenei Constantinescu, fapt care reiese din CV-ul depus: consiliera personală al ministrului Justiției, Monica Macovei, reprezentanta președintelui Băsescu în: C.A. al Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate, în C.A. al Loteriei Române și în Comisia Parlamentară de alocare a timpilor de antenă pentru Referendum.
În contestația depusă la Comitetul Director al SRR de către cealaltă participantă la concurs, Daniela Ciobanu, se menționau următoarele: la momentul desfășurării concursului, Cosmin Popa era coleg la agenția Newsin cu dna. Constantinescu, iar acesta i-a acordat Danielei Ciobanu cel mai mic punctaj la mare diferență de ceilalți membri ai comisiei de concurs. Ciobanu s-a clasat pe locul doi la o diferență de 30 de sutimi. Contestația a fost respinsă, cu sublinierea faptului că Maria Țoghină, președinte-director general al SRR și bună cunoscătoare a Secției la care a lucrat pînă a fi PDG, prezentă la ședință, nu a dorit să voteze”.

”Băsescu și PDL își infiltrează propagandiștii în posturi-cheie”
Alexandru mai atrage atenția, într-o scrisoare remisă Inpolitics, că ”Activitatea SRR din ultimii 5 ani, a fost apreciată în planul echidistanței politice și echilibrului financiar, atît de Parlamentul României, prin votul său, cît și de președintele României, prin distincțiile acordate în 2009. Aceasta s-a petrecut în condițiile în care președinția României și PDL au refuzat să-și numească reprezentanții în C.A. la care le dădea dreptul Legea 41 din 1995, sub motivul că respectiva lege încurajează politizarea radioului și televiziunii. Legea 41 nu s-a modificat, dar, acum, atît pentru președinție, cît și pentru PDL Legea 41 a devenit deodată bună și vor să acapareze cele două instituții prin toate mijloacele și la toate nivelurile, inclusiv prin infiltrarea unor așa-ziși ziariști, în fapt propagandiști ai regimului Băsescu, în posturi editoriale cheie”. (B.T.Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998