CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON UP | 1 USD = 4.5313 RON UP | 1 GBP = 5.7463 RON UP

Scandal politico-rasial: Deputatul romilor spune ca manelistul Jador e victima discriminarii lui Fritz

4 comentarii / 1671 vizualizări / 27 aprilie 2022

Scandalul interdicției accesului manelistului rom Jador în filarmonica timișoreană capătă dimensiuni politice, după ce deputatul romilor l-a acuzat pe primarul Fritz de discriminare etnică. Ca să se spele de păcate, primarul userist Dominic Fritz e solicitat să pună filarmonica la dispoziție pentru un concert de ziua lăutarului rom, în octombrie.

”A fost discriminat un gen muzical, fiind interzisă o manifestare culturală pe baza deciziei unui grup restrâns de persoane iresponsabile” afirmă deputatul Cătălin Manea într-o declarație parlamentară.

”Putem discuta şi de discriminare etnică. Nu este momentul, în opinia mea, să alunecăm pe panta discriminării, într-un oraş care se mândreşte cu multiculturalitatea sa, cu atât mai mult cu cât Timişoara, anul viitor, îşi doreşte să fie un etalon de cultură europeană. Discriminarea, în opinia mea, a unui element cultural este la fel de gravă ca şi discriminarea etnică.
Colegii mei din organizaţia judeţeană au depus zilele trecute o solicitare către Primăria Municipiului Timişoara de punere la dispoziţie a Sălii Capitol pentru organizarea unui concert de muzică în data de 8 octombrie 2022, zi în care romii din România serbează Ziua lăutarului rom. Şi aici aştept reacţia primarului Fritz, să ne demonstreze tuturor că este, cel puţin din perspectiva respectării drepturilor minorităţilor naţionale, este un primar care se ţine de cuvânt. Evenimentul pe care dorim să-l organizăm se doreşte a fi un tribut adus muzicienilor şi muzicanţilor romi şi va fi organizat de Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa”” mai spune deputatul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Sa fim sinceri. Este DISCRIMINARE RASIALA. Punct.
    Daca filarmonica avea in regulament ca acolo se canta doar muzica clasica, da, era un argument valabil. Dar probabil ca nu este asa. Probabil ca au fost si concerte de muzica populara. Paul Surugiu (Fuego) a concertat acolo. Au fost si spectacole de stand-up comedy. Unde au loc non-talentele de stand-up comedy romanesc, are loc si Jador.

  2. Pe cand concerte de rap la Bayreuth?

  3. Nu tot ce zboară se mănâncă.

  4. Dar ce manelele sunt foarte foarte foarte foarte foarte foarte foarte foarte foarte foarte foarte frumoase

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998