CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandal: PSD cere anchetarea Facebook de catre Parlament

0 comentarii / 3189 vizualizări / 4 aprilie 2018

PSD consideră că este necesară o investigaţie parlamentară în legătură cu activitatea SCL România, dar mai ales cu modul în care utilizatorii români de Facebook au fost manipulaţi cu diverse obiective politice, anunțul fiind făcut în parlament de viceliderul deputaților social-democrați, Beatrice Tudor.

Potrivit deputatei PSD, ”Scandalul Facebook – Cambridge Analytica a scos în evidenţă trei aspecte:
marile companii de tehnologie, precum Facebook sau Google, profită în mod mercantil şi cinic de pe urma clienţilor lor. Acest lucru trebuie oprit şi reglementări legislative trebuie elaborate cât mai repede;
în secolul XXI, democraţia nu depinde exclusiv de expresia suverană a cetăţenilor care se pronunţă prin vot, din păcate, ci depinde de gradul de manipulare prin intermediul reţelelor sociale a acestei voinţe. România nu este ferită de acest risc, dacă nu cumva el s-a produs deja;
dacă acum câţiva ani campaniile de presă erau menţionate ca ameninţări la adresa siguranţei naţionale, în prezent manipulările prin reţelele sociale trebuie clar tratate ca ameninţări la adresa siguranţei naţionale.
Având în vedere că SCL, compania care a fondat Cambridge Analytica, acţionează şi în România, şi având în vedere că această companie are încheiat chiar un contract de consultanţă cu o companie americană care trebuie să ofere servicii de „educare” membrilor Congresului SUA şi membrilor Administraţiei SUA în problemele legate de corupţia din România, după cum scrie negru pe alb în contract, consider că se impune o investigaţie a Parlamentului României, atât în legătură cu activitatea SCL România, cât şi în legătură cu modul în care datele utilizatorilor români ai platformei Facebook au fost folosite în diverse interese politice”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998