CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Scandal: România devine Polinezia franceză a mini-reactoarelor nucleare

13 comentarii / 3481 vizualizări / 9 noiembrie 2023

Exact cînd președintele României se declara încîntat, ieri, în Belgia, de construcția de mini-reactoare nucleare americane în țara noastră, americanii anunțau, tot ieri, că renunță la construcția lor în SUA. În consecință, implementînd o tehnologie atomică în premieră, România devine un soi de Polinezia franceză, țara îndepărtată în care francezii și-au făcut experiențele nucleare după al doilea război mondial.

Iohannis, ieri, la Bruxelles:

”Noi, în România, considerăm că energia nucleară trebuie dezvoltată și trebuie continuată. De aceea am căutat soluții, iar aceasta este una dintre soluțiile pe care o considerăm fezabilă și am început discuțiile cu prietenii noștri americani. M-am întâlnit de mai multe ori cu John Kerry și am discutat despre asta, reprezentanții din mediul de afaceri s-au întâlnit, cercetătorii s-au întâlnit, așa că am ajuns la un punct în care probabil primele SMR (create de NuScale Power n.n.), reactoare modulare de mici dimensiuni, din Europa vor fi construite în România, surprinzător pentru unii, dar nu pentru toată lumea. Și, desigur, am căutat parteneri, pentru că nu este ceva ce vrem să facem și să păstrăm doar pentru noi, așa că am reușit să găsim și alte părți interesate și care să se implice”.

Compania NuScale Power, ieri, în SUA:

Compania NuScale Power și o agenție a statului Utah din SUA au anunţat că au convenit să pună capăt proiectului de reactor modular de mici dimensiuni al companiei care urma să fie construit pe teritoriul american.

În urma acestei decizii, remarcă economedia.ro, România ar urma să fie prima țară în care va funcționa efectiv tehnologia, deși în primăvară americanii încercau să alunge îngrijorările publicului local cu privire la ideea că România ar urma să fie prima țară în care va funcționa efectiv tehnologia, spunând că aceasta va fi testată mai întâi în SUA. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

13 Comentarii

 1. nu e niciun pericol:
  -e doar proiectul autostrazii Bechtel 2
  se va lasa doar cu alt jaf incredibil.

  • da, prostanacii deja au luat imprumutul pe vremea aldei dancila.
   vor plati cateva sute de milioane apoi se pune batista pe tambal.

 2. In principiu, energia nucleara nu este un pericol. Stim ca reactia de fisiune este cea mai ieftina metoda de a incalzi apa si ca reactia de fisiune NU ARE CARACTER EXPLOZIV, bomba atomica fiind o escrocherie perpetuata de toate marile puteri pentru a ingrozi omenirea. CompaniaNuScalePower pleaca din SUA probabil din ratiuni politice, fiindca americanul de rand trebuie bine perpelit cu preturile la energie, iar energia atomica este ieftina si curata. Ecologistii sa puna mana pe carte !

  • Corect, centralele nucleare nu sunt mai periculoase decât panourile solare. De fapt un panou prost fixat poate să-ți cadă în cap, o centrală nucleară în niciun caz.

  • Si Cernobal ce a fost si inca este dupa aproape 40 de ani SAVANTO, probabil fosta colega cu Lenuta CODOI ?
   ,,Cerno bal”, ,,Cerna voda”, doua locatii cu nume special alese: CERNO = cernut, intunecat, negru.
   Se vrea centrale atomice si se ascund in continuare Turnurile Tesla deja existente in multe tari ca SUA si Anglia, pentru a mentine pericolul perpetu si a nu se trece la energia gratuita pe care cel mai mare inventator al tuturor timpurilor a creat-o pentru omenire.

   Pe langa radiatiile emise greu de stapanit, ca cele de le Cernobal, momentul exploziei creaza un soc electromagnetic de mari dimensiuni care afecteaza creierul a milioane de oameni care se afla pe o raza de sute de km.
   De aceea se tot fac asa-zise experimente detonand periodic cate o mica bomba atomica, ca se afecteze OMUL, Ecosistemul si nivelul vibrational al Pamantului.

   Vad ca Romania este plina de CRIMINALI pasivi pe bloguri si pe siteuri, care ne spun ca otrava este delicioasa.

 3. NuScale Power e un șmen inventat de niște învârtitori cu conexiuni politice cu scopul de a țepui fraierii la bursa americană. Nu se va construi nimic.

  • daca FAMILIA Bechel si-au pus numele la mijloc
   nu are decat sa sufere.

   Bechtel a funcționat întotdeauna ca o companie de familie. Fondatorul ei, Warren A. Bechtel,
   Bechtel, în 10 ani: 52 km gata, 64 km parțial, plăți de 1,5 miliarde .
   BECHTEL – cel mai păgubos contract al României.

   -numai avorturi sp[ontane la 8,5 luni sa le fie IN FAMILIE!

 4. Unde i scandalul ?

 5. Există dovezi că un fel de eveniment cu adevărat oribil este planificat și pentru SUA. Ei pregătesc scena pentru asta”, este de acord o sursă CIA. La fel face și senatorul Ted Cruz, care spune: „Cred că astăzi suntem expuși unui risc mai mare pentru un atac terorist major în Statele Unite decât am fost oricând din 11 septembrie. Sursele noastre spun acum că încercările lor de a ne ucide cu un război nuclear total, vaccinuri și arme biologice au eșuat, probabil că își vor scoate armele cu energie direcționată (DEW).
  Se pare că recentele atacuri evidente DEW asupra Maui și Acapulco au fost doar repetiții pentru ceva mult mai rău. Martorii locali din Acapulco spun că furtuna care a lovit-o a fost o tornadă lățime de 20 de kilometri, care nu a fost însoțită de ploaie, așa cum ar fi cazul unui uragan adevărat. La fel ca în Maui, au fost afectate zonele sărace situate pe imobile de calitate. Martorii spun că „Există țipete și împușcături” venite din districtele sărace din Acapulco, indicând că copiii sunt duși pentru recoltare de adrenacrom, așa cum sa întâmplat în Maui. De asemenea, ca și în Maui, armata oprește ajutoarele din sectorul privat să intre în Acapulco. Sursele cartelului mexican ne spun că atacul asupra Acapulco a distrus și o mare parte din recolta lor de mac. Ei spun că a fost pentru a distruge ceea ce ei numesc „concurență naturală” față de fentanilul sintetic și mortal al KM. KM au folosit întotdeauna glume interioare telegrafând atacurile lor planificate, așa că, poate este doar o coincidență, dar un alt produs Mountain DEW se numește Code Red, indicând posibil un dezastru major pe scară largă planificat pentru SUA. Un eveniment de dezastru va fi organizat pentru a justifica o intervenție militară în interiorul SUA.
  Procesele pentru vaccinuri sunt în plină expansiune, iar procesele pentru crime de război sunt acum o certitudine. Cel mai recent pe acest front, guvernul sud-coreean a început să compenseze familiile dacă un membru moare în termen de 90 de zile de la primirea ARNm-ului, chiar dacă o autopsie nu poate determina cauza. Agenția Coreeană pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a declarat că aceste măsuri se aplică retroactiv… Coreea a recunoscut 11 efecte secundare ale vaccinului COVID-19, inclusiv anafilaxia, miocardita și pericardita. Odată ce un guvern recunoaște oficial așa ceva, porțile sunt deschise. Cei mai mulți lideri din Occident se dezlănțuie din greu în această privință.
  Serviciile de informații poloneze raportează că au încercat să ne omoare forțându-ne să mâncăm insecte.
  Un studiu din 2017 privind chitina la insecte spune că aceasta „stimulează sistemul imunitar înnăscut uman pentru a genera un val de citokine inflamatorii care dăunează organelor (care duc la astm, dermatită atopică etc.) și în situații persistente duc la moarte (scleroză în plăci, lupus sistemic). eritematos (LES), cancer etc.).” Chiar și berea a fost otrăvită. În 2016, Institutul de Mediu din München a examinat cele mai populare 14 mărci de bere pentru glifosat. S-a depistat în toate. În cel mai extrem caz, era de 300 de ori limita legală pentru apa potabilă. Cea mai scăzută concentrație a fost găsită în marca Augustiner Helles și chiar că la 0,46 micrograme pe litru a fost de peste patru ori limita legală de 0,1 micrograme pentru apă.
  Acest tip de lucruri este valabil pentru un procent uriaș din produsele cu care ne-au saturat corporațiile. Justiția este de mult așteptată.
  Există semne că membrii seniori ai KM sunt doborâți. De exemplu, Dalai Lama nu mai este șeful budismului tibetan, potrivit unor surse din familia imperială japoneză. Probabil că va fi executat pentru crimă, spun ei. De asemenea, se pare că alianța pălăriei albe îl are pe Zuckerberg Rockefeller arestat.
  El folosește o rănire la picior și are o ședință foto într-un spital pentru a legăna oile.
  Zuckerberg Rockefeller a avut o accidentare la picior/picior și va purta o cizmă medicală sau este un monitor GPS ? Există, de asemenea, rapoarte că Bill Gates se confruntă cu viața în spatele gratiilor din cauza acuzațiilor de viol asupra copiilor: Bill Gates și-a pierdut deja căsnicia din cauza prieteniei cu pedofilul condamnat Jeffrey Epstein, dar este pe cale să piardă mult mai mult, potrivit anchetatorilor care au dezvăluit că miliardarul globalist este pe cale să fie aruncat sub autobuz și urmărit penal pentru viol asupra copiilor. Violul asupra copiilor este cea mai mică dintre acuzațiile care ar putea fi aduse împotriva lui Gates. Ce zici de crima în masă ? „Gates nu este singura elită globală care se confruntă cu acuzații. O mulțime de nume cunoscute, inclusiv membri ai Camerei și Senatului SUA, transpira în prezent pe măsură ce zidurile se apropie de ele”, promit sursele Mossad. Victoria Nuland și Vladimir Zelensky se vor confrunta și ei cu justiția. Un tribunal din Kiev a hotărât că masacrul de la Maidan din februarie 2014 a început cu uciderea și rănirea atât a polițiștilor, cât și a protestatarilor de către lunetiştii de la Hotel Ukraina, controlat de Departamentul de Stat al SUA. Guvernul rus spune că neonaziștii ucraineni vor fi judecați într-o instanță internațională pentru „încercări de anihilare a poporului rus în Donbas, precum și pentru moartea ucrainenilor într-un război fratricid”. Într-un semn că războiul s-a încheiat, Rusia vinde fosta casă ucraineană a lui Zelensky la o licitație. De asemenea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, neagă că grupul paramilitar Wagner a transferat sisteme de apărare aeriană către Hezbollah din Liban, deoarece: „De facto, un astfel de grup (Wagner) nu există”. Cu alte cuvinte, KM a fost cel care a vândut rachete lui Hezbollah în speranța că le vor folosi pentru a-i alunga pe evrei din Israel.
  Acum este clar că întreaga poveste Wagner versus Ucraina a fost o acoperire satanistă pentru măcelul angro de ucraineni. După cum am raportat anterior, Yevgeny Prigozhin, șeful lui Wagner și Zelensky, au lucrat ambii pentru KM pentru a depopula Ucraina și a deschide calea pentru renașterea Khazaria. În schimb, șefii lor KM se vor confrunta cu acuzații de crime de război. Acum, peste 50 de țări care susțin Ucraina, inclusiv membri NATO, au decis să negocieze pacea cu Rusia după întâlnirea de la Malta. Chiar și știrile KM precum Time și CNN admit că războiul din Ucraina a fost un eșec. Acest lucru se datorează faptului că Occidentul a rămas fără bani și și-a ars toate stocurile de arme, potrivit colonelului Douglas MacGregor și surselor de informații poloneze.
  Există dovezi tot mai multe că oile spălate pe creier se trezesc în masă… De exemplu, un sondaj al ziarului Bild arată că două treimi dintre germani se opun admiterii mai multor migranți din țările islamice, mulți explicând că nu se mai simt în siguranță în propria lor țară și cred că un număr tot mai mare de noi sosiți disprețuiește societatea germană… Într-un alt semn de revoltă populară, un „Blade Runners” din Marea Britanie a făcut știrea distrugând 1000 de camere de supraveghere.
  Nu s-a terminat încă… Marea Britanie este de acord să renunțe la suveranitatea sa fiscală în favoarea WEF. Guvernul britanic a fost de acord să predea controlul deplin al suveranității sale fiscale către Forumul Economic Mondial. Noile reguli înseamnă că birocrații nealeși cu sediul în Davos vor fi responsabili de colectarea taxelor de la supușii britanici. Organizația OCDE condusă de WEF urmează să introducă o „taxă minimă globală” pentru firmele din SUA și Marea Britanie, în cadrul unui program numit „Pilonul 2”…
  „Progresele recente în electrogenetică realizate de oamenii de știință de la ETH Zurich sugerează posibilitatea tentantă a dispozitivelor purtate care pot controla direct ADN-ul uman.”
  Cu alte cuvinte, dacă nu îi răsturnăm pe acești oligarhi satanici, vom fi condamnați la o eternitate într-o fermă de animale umane.

  • le produci tot timpul in public

 6. ,,Din Craiova pan’ la Iasi se resimte lipsa sarii, fiindca tot mai multi OCNASI au ajuns in fruntea tarii”
  ( Presedinte, Guvern, Parlament, Primari)

  SOSOACA: SUNTREM IN LEGITIMA APARARE https://youtu.be/OO5xf2AJ4zw
  Guvernul Criminal nu mai are bani de pensii marite gandite ca pomeni electorale https://www.youtube.com/watch?v=f_991X1Nw_E
  Puiul de securist, Colanacu Retardatu’fuge de adevar https://www.youtube.com/watch?v=wX-q7W2QUmE

  ,,…Panglicari în ale ţării, care joacă ca pe funii,
  Măşti cu toate de renume din comedia minciunii?
  Au de patrie, virtute, nu vorbeşte liberalul,
  De ai crede că viaţa-i e curată ca cristalul?
  … Ne fac legi şi ne pun biruri, ne vorbesc filosofie.
  Patrioţii! Virtuoşii, ctitori de aşezăminte,
  Unde spumegă desfrâul în mişcări şi în cuvinte,
  Cu evlavie de vulpe…
  … Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi
  Să ajung-a fi stăpână şi pe ţară şi pe noi!
  Tot ce-n ţările vecine e smintit şi stârpitură,
  Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,
  Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,
  Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
  Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
  Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!
  … Nişte răi şi nişte fameni!
  I-e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni!
  Şi această ciumă-n lume şi aceste creaturi
  Nici ruşine n-au să ieie în smintitele lor guri
  Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară,
  Îndrăznesc ca să rostească pân’ şi numele tău… ţară!
  … Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
  Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
  Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
  Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
  Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
  Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
  Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
  Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
  Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
  Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei!
  … Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
  Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
  Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!’’
  de Mihai Eminescu, cel mai mare ziarist roman al tuturor timpurilor.

  • ce consumi?

 7. Vezi stirea ca CE a dimensionat la 20% productia de energie electrica prin hidrocentrale in persspectiva anilor ‘2030 ptr. Romania, ca vrei nu vrei trecem la energie „verde”prin eoliane produse de Olanda si fotovaltice produse de China ??????.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998