CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandal total inaintea congresului: Chichirau il acuza pe Barna de fraudarea alegerilor

5 comentarii / 3044 vizualizări / 9 septembrie 2019

Contracandidata lui Dan Barna la șefia USR, Cosette Chichirău, acuză echipa actualului președinte de fraudare a votului intern, afirmînd, într-o postare pe Facebook, că ”i-a ajuns cuțitul la os” și că ”s-a săturat de mizeria asta”. Reamintim că organizația Iași condusă de Chichirău a fost, la rîndul ei, acuzată că ar fi încercat să fure la votul derulat între 1-5 septembrie.

„Toată ziua de duminică, 1 septembrie, prima zi de vot, Cătălin Drulă a avut parola de la sistemul de vot. Putea să genereze linkuri de vot, să genereze noi adrese de email, să suprascrie voturi, să facă ce voia el. Cătălin Drulă – om de bază în Echipa Barna – a avut mijloacele să facă o fraudă națională” a scris deputata pe Facebook.

”Am aflat asta duminică seara la ora 20, de la Mircea Șerdin, când l-am întrebat cine are acces la cine a votat și cine nu. A zis că doar el, nimeni din Comisia Electorală, și că „ah da, și Drulă mai are parola, dar hai că o schimb acum”.
Cu două zile înainte, pe 30 august seara, registrul electoral fusese extras din Hubspot, unde noi cei din țară avem acces. Aceste date au fost transferate în Zeus, sistemul de vot, iar de aici înainte numai Mircea Șerdin și Cătălin Drulă au avut acces.
Orice modificare la orice – nume, prenume, adresă de email – nu putea ajunge în Zeus decât dacă voia SG și/sau Comisia Electorală. Sau Drulă. Toate poveștile despre modificările de la Iași de pe 1-2 septembrie sunt doar atât: povești. Praf în ochi ca să acoperim scandalul că sistemul de vot nu era securizat.
Nimeni de la Iași nu avea posibilitatea să fraudeze. Modificările în Hubspot nu puteau avea niciun efect în Zeus. Schimbările de adrese de e-mail le-am făcut la cererea SG.
Acuzațiile echipei Barna nu sunt altceva decât un proces de intenție ca la Securitate. „Este adevărat că cei de la Iași nu puteau să fraudeze, dar sigur au vrut”.
În schimb, echipa Barna avea toate mijloacele de fraudare a votului. Întrebarea este dacă le-au folosit. Am cerut Comisiei Electorale un Audit național. Nu l-am primit. Adrian Prisnel a cerut Comisiei Electorale lista cu cei care aveau acces la sistemul de vot. Nu a primit-o.
Mie mi-a ajuns cuțitul la os. De o săptămână, sunt acuzată în partid și în presă de o fraudă pe care nu aveam cum să o fac. Sunt niște minciuni strigătoare la cer. Am îndurat destul mizeria asta. Acum ce facem? Verificăm până la urmă dacă s-au făcut suprascrieri în sistemul de vot? Verificăm cine a avut, în afară de Drulă, acces la sistemul de vot?” mai scrie deputata. Peste cinci zile, în USR are loc congresul la care ar urma să fie validat rezultatul alegerilor interne (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Au început să se îcaiere securiştii. Ciolănaşul, săracu’.
    Încurcă-i dracr.

  2. Mai, asta ne demonstreaza cum functioneaza votul setesist? Pe bune?! Intarata-i drace! Uite, la chestia asta ajunge Iohanis sa-l aprecieze pe Serban Nicolae.., sau nu…ca, daca-i pierde pe neoslugutii astia, nu stiu pe cine s-ar baza cand se va sparge gogoasa ascensiunii pedeliste…

  3. Daca Barna ii fura si pe useristi cum sa nu-i fure pe romani ?

    • Tot. DRAGNEA e de vina nu? Tot PSD-ul si-a bagat coada! Muie#!

  4. O adunatura de pacalici, bagabonti si manglitori ce a fost gandita si livrata ca „salvatorii natiunii” pentru a-i prosti pe prosti (nu putini!). USR-ul seamana cu reclama la margarina, „care-i mai sanatoasa ca untul”. Pana acum le-a mers pacaleala. Daca in prezent se scuipa, cand creaturile in discutie vor ajunge la ciolan se vor bate ca chiorii.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998