CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

Scandal urias: Macron il elogiaza pe maresalul Antonescu al Frantei

4 comentarii / 3038 vizualizări / 7 noiembrie 2018

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a produs stupefacție pe mapamond azi, după ce a elogiat personalitatea mareșalului Philippe Petain, omologul francez al lui Ion Antonescu.

Philippe Pétain a fost un mareșal al Franței care a ocupat funcția de șef al statului în Regimul de la Vichy din 1940 până în 1944 și a fost un colaborator devotat al celui de al treilea Reich. Între faptele care i se impută se numără contribuția la trimiterea evreilor francezi în lagărele germane ale morții. Acțiunile sale din timpul celui de-al Doilea Război Mondial l-au adus în fața tribunalului care l-a condamnat la moarte cu anularea drepturilor și onorurilor civice și militare pentru înaltă trădare și colaboraționism cu Germania Nazistă. Condamnarea la pedeapsa capitală a fost comutată de Charles de Gaulle în închisoare pe viață. În zilele noastre, Pétain este considerat un trădător, iar pétainisme este un termen peiorativ folosit pentru definirea colaboraționismului.

Macron a declarat azi presei că Philippe Petain a fost “un mare soldat” și și-a anunțat intenția de a-l omagia, duminică, într-o ceremonie dedicată împlinirii a 100 de ani de la sfărșitul primului război mondial.

“Sunt șocat că un asemenea om poate fi omagiat” a replicat într-un interviu pentru radio RJC Francis Kalifat, președinte al grupului evreiesc CRIF. “Acesta e responsabilul de deportarea evreilor francezi, în special în razia de la Velodromul Vel d’Hiv, în iulie 1942 (cea mai mare acțiune antievreiească din Franța n.n.)” scrie ziarul Times of Israel, adăugînd că Macron a fost pînă acum sprijinit de mulți evrei din Franța. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Cam deplasata comparatia cu Antonescu.
    Petain ajunsese maresal al Frantei INAINTE de a fi presedinte si in urma victoriilor din WW1.
    Ce a facut dupa capitularea Frantei e altceva, dar colaborationismulnu s-a limitat la Petain.

  2. Ce are Maresul Antonescu in comun cu tradatorul Petain!? Nimic…Antonescu si-a iubit neamul si a si murit pt el…
    Pe de alta parte la ce sa te astepti de la micron asta!? E doar o marioneta in mana ocultei bancare mondiale…, mai nou vrea si o armata a ue!!!! Un biet personaj fabricat in laborator…o ss le iasa pe nas frantujilor …

  3. Minciuni e profund pro rus implicit pro evreu

  4. Absolut deplasata comparatia cu Maresalul Antonescu,singura apropiere e faptul ca ambii au fost miltari de frunte ai tarii lor in WW I.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998