CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandalul ”Carti in puscarie” – eliminare din lege sau modificare?

0 comentarii / 1610 vizualizări / 15 ianuarie 2016

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai atrage atenția, într-o declarație pentru siteul PSNews.ro, asupra faptului că scoaterea complet din lege a prevederilor privind reducerea pedepselor pentru deținuții care scriu lucrări științifice ar încălca spiritul european, dat fiind că ele se regăsesc în toate legislațiile statelor din UE.

Nicolai a declarat că trebuie modificat textul legii care reglementează astfel de situaţii, ca să nu fie defavorizaţi deţinuţii care elaborează lucrări cu adevărat ştiinţifice.

„Textul prevăzut în Legea de executare a pedepselor (Legea 254/2013 – n.r.) este un text care se regăseşte în toată legislaţia europeană de profil, pentru că ea nu exclude posibilitatea ca nişte oameni de ştiinţă, ca nişte oameni care chiar au ce spune în anumite domenii să scrie o carte în perioada detenţiei. Ceea ce este absolut corect. Abuzul, însă, de text nu justifică, în opinia mea, abrogarea textului, ci nişte măsuri prevăzute în lege care să restricţioneze această posibilitate de abuz. Şi de fals, dacă vreţi, pentru că se presupune că foarte mulţi dintre cei care au scris cărţi nu aveau capacitatea de a scrie aceste cărţi, ci ele sunt scrise de alte persoane şi însuşite fraudulos de cei care pretind că le scriu. Deci trebuie incluse câteva criterii în lege care să restricţioneze acest abuz, dar nu trebuie abrogat textul”, a spus Norica Nicolai.

 

Logo-ADLE-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998