CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Scandalul condamnării abuzive a lui Piedone: ministrul Justiției cere explicații Parchetului General și CSM

5 comentarii / 2455 vizualizări / 2 august 2023

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a transmis Parchetului General și Inspecției Judiciare solicitarea formulării unui punct de vedere oficial în legătură cu scandalosul caz al lui Cristian Popescu Piedone, condamnat la ani grei de pușcărie de către două instanțe, pentru a fi achitat ulterior de ÎCCJ pe motiv că fapta nu e prevăzută de lege. Ministrul a făcut asta în urma unei interpelări parlamentare a senatoarei AUR Evdochia Aelenei, care ceruse explicații ministerului.

„Este trist că un primar este chemat în judecată, dar este și mai trist că judecătorii din două instanțe au dat hotărâri de condamnare pe o faptă care nu există, punând în act justiția populară și nu pe cea profesională(…) Se impune totuși necesitatea unui punct de vedere autorizat, ținând cont că ministrul justiției are datoria să informeze opinia publică și să clarifice această situație. De ce s-a ajuns aici? În consecință, așteptăm de la Senatul României un punct de vedere în scris referitor la acest caz.” se arată în interpelarea senatoarei.

În răspunsul oficial furnizat zilele trecute, ministrul Justiției punctează:

”Ministerul Justiției este dator să se abțină de la orice considerații cu privire la legalitatea și temeinicia oricărei hotărâri judecătorești; acestea pot fi verificate numai de instanțele de control judiciar, în urma exercitării căilor de atac prevăzute de lege. Având în vedere atribuțiile Inspecției Judiciare în materia cercetării abaterilor disciplinare săvârșite de magistrați (art. 44 alin. (2) și (3) și art. 45 din Legea nr. 305/2022), precum și faptul că, potrivit art. 5 alin. (2) din Legea nr. 304/2022, ministrul justiției exercită autoritatea constituțională sub care își desfășoară activitatea procurorii, pentru a răspunde întrebării, ne-am adresat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspecției Judiciare. Îndată ce vom primi informațiile solicitate, vi le vom comunica.” (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Tanti Evdochia a Lenei de la AUR sa-si vada de fustele ei.

  2. Bla, bla, bla. Un răspuns formal, de la minister. Gorghiu nu a condamnat nici abuzurile lui Kovesi, nici pe ale lui Augustin Lazăr – susținut până a luat pensia specială, așa că nu o va face nici acum. PNL a contribuit din plin la starea actuală a justiției române, slugă a corupției si interesului de castă. Dar parcă PNL are in sondajele reale procente formate dintr-o singură cifră, asa că sa bage de seamă, se apropie scadența din 2024. E greu sa mai faci intr-un an ceea ce nu ai fost in stare sa faci in trei ani.

  3. Ce vă așteptați de la Alina curva? Ea știe doar sodomie.

  4. Si câte sute de ani durează până Inspecția Judiciară va da un răspuns? Va da vreodată un răspuns? Câți ani vor mai mânca salariul imens pe care-l iau judecătorii din cele două complete de judecată până când vor fi dați afară? Este mai mult decât clar că a fost corupție, nesimțiții s-au îndoit după cum bătea vântul politicii de la momentul respectiv deși aveau toate imunitățile garantate tocmai ca să nu o facă.

  5. Ptr.ca justitia e de cacao,chiar cufurita pe Dumneaiei,pai in cazul Rarinca-Livia Stanciu intors dupa o hotarare definitiva si in care judecatoarele din cazul respectiv au fost pedepsite”ëxemplar”ca exemplu ptr. alti impartitori ai adevarului.Asa ca Piedone a fost ales ca exemplu de pedepsit ptr. gura „targului”iar cei platiti sa faca circ nu se opresc decat cand se opreste finantarea.Concluzie:justitie in Romania=zero.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998