CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9752 RON UP | 1 USD = 4.7387 RON UP | 1 GBP = 5.7500 RON UP

Scandalul deputatului gay sau cum vrea PSD să recupereze culoarul conservator

45 comentarii / 6891 vizualizări / 2 octombrie 2022

Un anunț șoc și un articol fierbinte au încins azi scena politică: un deputat PSD a fost exclus din partid după ce ar fi avut relații sexuale cu un minor, probele fiind sub forma unor fotografii apărute în presă. Doar că scandalul ar putea ascunde lucruri mult mai importante decît o poveste de alcov, cu bătaie spre anul electoral 2024. Să derulăm firul poveștii.

Ziarul Gîndul publică azi imagini cu deputatul PSD Aurel Bălășoiu, om însurat și absolvent de teologie, în tandrețuri cu un alt personaj de sex masculin, într-o încăpere.

Instantaneu, apare un comunicat al PSD, unul dintre cele mai ciudate – dacă nu cel mai ciudat – comunicat de partid post-decembrist:

”Conducerea PSD a decis astăzi excluderea din partid a deputatului Aurel Bălășoiu. De asemenea, PSD se așteaptă ca acesta să își dea demisia urgent din funcția de deputat. În caz contrar, PSD va vota pentru ridicarea imediată a imunității parlamentare. PSD nu tolerează în niciun fel încălcarea legii, a demnității umane și a moralei creștine”.

Este, cred, pentru prima dată cînd publicul află despre excluderea unui parlamentar fără minime explicații.
Presa s-a repezit să titreze ”Deputat exclus din PSD – Acuzații grave”.
Dar care sunt acelea?

Nici comunicatul PSD, nici articolul din Gîndul nu spun despre ce e vorba.
Este partenerul sexual al deputatului minor, ceea ce ar intra sub incidența Codului Penal? Minor, în accepțiunea CP, ar însemna sub vîrsta de 15 ani, conform art.220 alin.1.

Din pozele ziarului nu e clar cam ce vîrstă ar avea personajul. Doar că, în replică la o postare indignată pe Facebook a deputatului USR Ionuț Moșteanu, un internaut care pare bine informat livrează informații și fotografii noi și interesante cu partenerul deputatului, una fiind clar făcută în aceeași cameră și, probabil, în același moment cu fotografiile din Gîndul.
Fotografii din care e greu de crezut că victima ar avea sub 15 ani, după cum se vede aici.

Internautul dă numele băiatului, afirmă că e absolvent al Facultății de Teologie din Constanța, ceea ce înseamnă peste 20 de ani, și alte informații, precum că ar fi vorba de o escortă de lux profesionistă.

Contactat de Inpolitics, deputatul Aurel Bălășoiu spune, la rîndul său, că băiatul nu e minor, ”are 23-24 de ani, e mai matur ca maturii”, refuzînd alte informații, sub pretextul că nu știe. Se vede că omul nu are pregătită o poveste de acoperire; nu neagă că el ar fi în imagini, nu susține că sunt photoshopate, dar nici nu spune explicit dacă a fost vorba de sex sau de altceva: ”În imaginile acelea nu se vede niciun fel de relație. Asemenea imagini puteau fi făcute și pe plajă, la nudiști!”. Bălășoiu spune că nimeni din partid nu i-a mai spus vreodată ceva pe asemenea temă și crede că „e o poveste care a pornit de sus spre bază”.

Bălășoiu a relatat pentru Inpolitics derularea evenimentelor: se afla, ieri, într-o acțiune politică prin mai multe localități argeșene, fiind deputat de Argeș, cînd s-a trezit chemat de președintele organizației județene, Ion Mînzînă, care i-a prezentat pozele compromițătoare și i-a cerut, din scurt, să-și dea demisia din partid. Bălășoiu a refuzat. Două ore mai tîrziu, a fost sunat de secretarul general Paul Stănescu, de la București care i-a cerut urgent demisia, spunînd că asta e dorința președintelui Marcel Ciolacu, cel care ar vrea să și vorbească cu el. Totul pe baza cîtorva imagini și fără posibilitatea de a se apăra în cadrul organismelor abilitate ale partidului. Deputatul a refuzat categoric să dea curs cererii de demisie.

Un nou refuz al deputatului a condus la comunicatul demiterii de azi.

De aici, mari semne de întrebare.

În presă și în comunicatul PSD nu se furnizează informații că ar exista vreo plîngere la poliție/parchet legată de actul sexual cu un prezumtiv minor.
Bălășoiu afirmă categoric că nu există pînă în acest moment vreo sesizare a organelor.

Dacă partenerul nu e minor ori dacă povestea nu s-a derulat în public, cu încălcarea bunelor moravuri, și nici nu există vreo plîngere la poliție/parchet, de ce vorbește PSD de ridicarea imediată a imunității parlamentare, imposibilă în absența unor acuzații penale?

Dacă nu e vorba de un viol, despre ce încălcare a demnității umane vorbește PSD?

Dar cheia problemei ar putea fi ultima acuzație: ”încălcarea moralei creștine”.
Interesant.
Statutul PSD nu conține nicăieri cuvîntul creștin, spre deosebire de statutul AUR, spre exemplu. În schimb, articolul 8 stipulează: ”PSD este un partid de stânga modern şi progresist”, iar progresismul înseamnă toleranța maximă față de minoritățile sexuale.

Ori, fără conotații penale, fapta deputatului Aurel Bălășoiu nu poate fi analizată decît prin prisma faptului că e homosexual/bisexual și adulter, ceea ce e, într-adevăr, o încălcare a moralei creștine.
Doar că asta ar putea deschide, pentru PSD, o mare Cutie a Pandorei.

Dacă Bălășoiu e exclus doar pentru că ar fi gay este și o încălcare a legii, care interzice discriminarea pe bază de orientare sexuală, și a preceptelor europene, norme îmbrățișate demult de România. Cît despre adulter, probabil un sfert dintre politicieni ar trebui dați afară din partide pe chestia asta, dovadă că useristul Moșteanu s-a și grăbit să reamintească scandalul ”Sex cu minore” de la PSD.

Contactat de News.ro, președintele PSD Argeș dă declarații năucitoare:

”Ion Mînzînă: Motivele care au fost exclus, există la ora aceasta o… o… mă rog, o idee că ar putea să existe. Nu am cunoştinţă, vă daţi seama… Trebuie să… da…
Reporter: O idee că ar putea să existe un astfel de film în care dânsul e cu un minor?
Ion Mînzînă: Vă daţi seama, că de unde să ştiu eu, cu minor, cu major, cu, cu, cu… Adică, îmi puneţi nişte întrebări… adică, iertaţi-mă, sunteţi ziaristă, da?
Reporter: Da. Sunt ziaristă.
Ion Mînzănă: Credeţi că eu m-am dus acuma să cer, ia să văd şi eu ce vârstă are x? Nu ştiu dacă e minor, dacă e major… Există bănuiala că… că ar fi. Dar dacă există aşa ceva, imaginaţi-vă că organele statului trebuie să se autosesizeze.
Reporter: Am înţeles, bun. Care sunt motivele pentru care l-aţi exclus?
Ion Mînzînă: Exact, ce am spus: bănuiala că ar exista.
Repotrer: Bănuiala că ar exista un film în care domnul apare împreună cu un bărbat?
Ion Mînzînă: Cam aşa ceva.
Reporter: În ipostaze intime?
Ion Mînzînă: Dacă eu nu am văzut filmul, cum să vă spun?
Reporter: Aţi votat pentru excludere?
Ion Mînzînă: Sigur că da!
Reporter: Pentru ce?
Ion Mînzînă: Pentru motivul că există bănuiala aceasta. Şi urmează, ca bineînţeles, domnul Bălăşoiu… De ce nu-l întrebaţi pe el?”.

Cum a ajuns PSD – partid care a propus premier o femeie musulmană – să invoce morala creștină într-un comunicat oficial, adică ceva nemaiîntîlnit de pe vremea PNȚCD ori a PRM?

O ipoteză ar fi legată de ceea ce scriam chiar zilele trecute, anume că asistăm în acest moment la o aglomerare vertiginoasă a culoarului politic naționalist-suveranist-conservator și că s-ar putea ca pe partea progresistă să rămînă doar USR. Și ne întrebam în acel articol ce drum va alege PSD, partid care a ocupat amintitul culoar după dispariția PUNR ori PRM, dar pe care l-a abadonat peste noapte în 2019, după condamnarea lui Liviu Dragnea și venirea noii conduceri la putere. Iar acum, PSD pare că încearcă să revină la vechiul culoar și are nevoie de un scandal pentru rebrănduire. Un scandal care să înfiereze homosexualitatea și adulterul și prin care PSD să arate că taie în carne vie. Mai pe scurt, nu e exclus să asistăm la o manevră prin care PSD încearcă să tragă din electoratul AUR, în perspectiva viitoarelor alegeri.

Interesant, Aurel Bălășoiu spune pentru Inpolitics că în ultimele două săptămîni au existat la grupul parlamentar de la Cameră discuții despre revenirea PSD la tradiționalism: ”Au primit mesaje de la mulți, cineva le-a comunicat încă de acum 2-3 săptămîni, știu și eu asta…Erau departe de statul român, de ceea ce înseamnă istorie… Cineva, la grup, a ținut speechul ăsta, hai să ne întoarcem la curentul ăsta că ne-o ia AUR înainte”.

Una peste alta, deputatul e hotărît să atace inclusiv în justiție decizia de excludere din partid, iar scandalul ar putea lua amploare dacă nu apar alte dovezi despre conduita lui Bălășoiu în afara celor difuzate azi de presă, imaginile fiind, repetăm, aceleași pe care i le-au prezentat ieri deputatului liderii partidului.

Încercînd să reocupe culoarul conservator înfierînd homosexualitatea unui membru de partid, PSD riscă să cadă între scaune și să-și pună în cap atît Bruxellesul și administrația democrată de la Washington, cît și marile organizații de apărare a drepturilor LGBT. De urmărit.

Ca o mică observație de final: pardoseala din camera în care deputatul a fost surprins alături de un bărbat e similară celei dintr-un lăcaș de cult în care deputatul Bălășoiu apare alături de fețe bisericești (foto sus). Să sperăm că e doar o coincidență. (Bogdan Tiberiu Iacob)

foto Marcel Ciolacu: incomod-media.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

45 Comentarii

 1. Din informațiile existente până la acest moment se pare că deputatul este doar un pion de sacrificiu într-un mega scandal care implică fețe bisericești de cel mai înalt rang. Procurorii României au deja posibilitatea să investigheze și să stabilească veridicitatea acuzațiilor formulate precum și încadrarea faptelor de natură penală ce decurg din materialele probatorii puse la dispoziție. Dacă o parte dintre faptele semnalate procurorilor se confirmă, atunci se va putea demonstra că și în alte Seminarii teologice ortodoxe se practică activități infracționale sancționate de prevederile Codului Penal, de tipul celor de la Seminarul din Huși (cazul episcopului Corneliu Onilă și a arhimandritului Sebastian Jitaru). https://www.constantatv.ro/2022/08/28/judecata-episcopului-cornel-onila/?fbclid=IwAR2hxvWb9R9YdpiXb6NgsPnj5b9A7k73RR0dyt3eUgU28IKeIHgZJzJiIu0

  • Am căutat şi n-am găsit nici o legătură nefirească între pesedistu Aurel Bălășoiu şi preoţi sau oameni ai bisericii. Dumneata ai mai fost dat ca mincinos. De ce nu spui clar ceva? Ce ştii. De unde ştii. Faci afirmaţii sau aluzii aiurea, ca nebunii? E prosteală pe faţă cum spui „Din informațiile existente până la acest moment se pare că”. Ştii sau ţi se pare? Ce urmăreşti? Când ţi se pare ceva se poate sa ai halucinaţii de multe ori.

   • Nu te grăbi cu acuzațiile nefondate la adresa mea. Sunt depuse plângeri penale la unități de parchet competente conform prevederilor legale în vigoare. Organele judiciare pot stabili care fapte sunt penale și care nu. Biserica Ortodoxă Română promovează texte de neacceptare și de condamnare a practicilor LGBT. Credincioși și clerici ortodocși s-au manifestat public împotriva celor care utilizează asemenea practici sexuale. În aceste condiții este firesc ca atunci când astfel de fenomene sunt semnalate printre clerici și în comunități cu o amprentă teologică consistentă (absolvenți de seminarii și de facultăți de Teologie) să se nască întrebări legitime.
    Oare de ce acele persoane nu-și asumă practicile sau de ce nu este schimbată atitudinea Bisericii față de practicanții LGBT din propria curte? Mai ales că unele persoane au funcții înalte în cadrul Bisericii Ortodoxe Române! Ceea ce fac ei a fost catalogat de întemeietorul Bisericii Creștin Ortodoxe (Iisus Hristos – Dumnezeu din Sfânta Treime) ca fariseism, adică una spun și altceva fac. A se vedea și cazul preotului Visarion Alexa.

    • Si te fute rau!?

   • Faptul că o persoană este majoră (nu mai este minoră) nu exclude posibilitatea săvârșirii unor fapte de natură penală în sfera practicării sexualității (chiar cea LGBT). Spre exemplu, în Codul Penal există articolul 213 referitor la condamnarea Proxenetismului. Proxenetismul nu stabilește limita de vârstă a persoanelor implicate în acest tip de activitate infracțională. Alin.4 al art. 213 este definită PROSTITUȚIA.
    Codul Penal nu face referire la genul sau orientarea sexuală a persoanelor care ar practica prostituția, ca și în cazul violului sau agresiunii sexuale.
    Procurorii României au posibilitatea să încadreze anumite fapte în latura penală iar judecătorii să confirme sau să infirme în instanțe propunerile procurorilor.

    • Intra si asa, da mai greu.

 2. e doar „gray mail”
  poate ciolacu a vazut „the black mail”……

 3. As vota un roman gay nationalist/fascist/comunist/monarhist/populist/ ce vreti voi, dar romanocentric oricand decat farisei, tradatori si eunuci psdisti, auristi, pnlisti, useristi.

  • @Ana Brnabic
   -baietzel sau fetitza?

 4. Deputatul Bălășoiu avea în telefon imagini explicite cu epsicopi din BOR,

  • Nu erau deloc „imagini explicite cu episcopi din BOR”.
   Acolo e doar o discuţie între alte două jigodii identice cu tine.
   Iar jigodiile spun că chiar oamenii Bisericii i-au turnat, nu i-au acoperit, cum pretinzi tu: „Dacă Visarion e băgat în treaba asta, ce pumni în gură voiai să-i dai tu starețului, dar să vezi ce pumni în gură îi dau eu lui.“
   „Ieri am fost la o sfințire unde a venit și Teodosie și Visarion“, mai zice o jigodie ca tien în înregistrarea telefonică.
   „Și Teodosie a pus să-l execute pe deputat.”, mai zice o jigodie ca tine.
   Astea sunt „imagini explicite cu episcopi din BOR”, jigodie turbată?

 5. Surprinzător însă, numele unor prelați sunt pomenite în acest scandal, PS Visarion Bălțat, episcopul de Tulcea, și ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, fiind menționați de călugărul-amant și de escorta masculină ”Cristi”. https://www.gandul.ro/dezvaluiri/exclusiv-apar-noi-probe-in-scandalul-anului-din-politica-calugarul-amant-al-deputatului-escorta-cristi-au-fost-inregistrati-intr-o-discutie-telefonica-19850118

  • Sunt doar vorbe viclene de bolnavi, spuse din rautate, de care se bucura un alt bolnav, tu.
   Faceti hora satanelor?

   • Iosiv Cristian Ionuț afirmă că s-a prostituat în scopul obținerii unor foloase patrminoniale „Eram rupt de foame și m-am dus să mi-o trag cu deputatul”. Assta nu mai este relație sexuală privată ci prostituție. Cod Penal Art.213, (4): „Prin practicarea prostituţiei se înţelege întreţinerea de acte sexuale cu diferite persoane în scopul obţinerii de foloase patrimoniale pentru sine sau pentru altul.”.

    • Ca bulangiul e pe bani?

 6. Iosiv Cristian Ionuț își poate permite să se ducă peste episcopul Visarion ca să-l ia la întrebări („Eu îmi bag p… și-n gura lui” nu pare să fie un eufemism). Vi se pare cumva că escorta gay nu s-ar cunoaște cu ierarhii invocați în discuție? Iată ce afirmații grave face teologul Iosiv Cristian Ionuț, absolvent al Seminarului Teologic din Tulcea și al Facultății de Teologie din Constanța: „Ieri am fost la o sfințire unde a venit și Teodosie și Visarion… Iar Visarion, la urmă, când a plecat, mi-a bătut obrazul, coa… Dar mă duc acum la el. Mă duc să văd de ce p… mea mi-a bătut obrazul, să văd ce s-a întâmplat, ce s-a mai auzit, că-mi bag p… Ascultă-mă 2 secunde pe mine. Eu îmi bag p… și-n gura lui și-n gura la toți (…) Dar mă doare-n p… pe mine. Teodosie e puternic și bravo lui! (…) Ce adevăr? Că eram rupt de foame și m-am dus să mi-o trag cu deputatul.”.

  • Înseamnă că tu o iei în gură dacă zice un descreierat ca ţi-o bagă? Se pare că da, la ce minte ai.

   • Când spune „la toți” se referă strict la cei cu care a întreținut relații sexuale și pentru care el acum are de suferit. Din relatările lui, se pare că așa ceva le plăcea oricum partenerilor din Biserică.

    • Bagi de la tine din greu, ce vrei tu, din boala ta intunecata. Ceea ce spui e ceea ce vrei tu sa se inteleaga, nu realitatea de acolo, din spusele celeilalte satane. Te chinuie ura bolnava impotriva Biseriicii de nu mai poti.

 7. COMUNICAT DE PRESĂ
  Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:
  Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a sesizat din oficiu la data de 4.10.2022 cu privire la săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor prev. de art. 220 Cod penal, ca urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la săvârșirea acestei fapte de către o persoană având calitatea de deputat în Parlamentul României.
  Totodată, pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică a fost deschis un al doilea dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunii de viol prev. de art. 218 din Codul penal, ca urmare a depunerii unei plângeri penale împotriva aceleiași persoane.
  Menționăm că în ambele dosare urmărirea penală se desfășoară in rem.
  Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.
  Precizăm că activitățile desfășurate în dosar nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. https://www.mpublic.ro/ro/content/c_04-10-2022-16-10

  • fara treaba pe lume

  • Ca cu asta ai inceput sa te scremi constipat pe aici. Cu nimic.

 8. ”ÎPS Teodosie nu are legătură cu cazul deputatului Aurel Bălăşoiu, pe care l-a văzut doar la slujbele oficiate pentru un bolnav, apropiat al deputatului. Dacă cineva acuză pe ÎPS Teodosie, trebuie să prezinte şi dovezi, altfel acuzele devin calomnii. Avem serioase îndoieli cu privire la credibilitatea informaţiilor pe care Cristi C. le lansează cu referire la IPS Teodosie, câtă vreme, după cum însuşi declară în interviu, acţionează din frustrare pentru faptul că a fost exclus din monahism şi exmatriculat de la două Facultăţi de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creştină: calomnie, comerţ neautorizat, port ilegal de uniformă clericală, actualmente făcând parte dintr-o biserică-pirat, nicidecum din BOR, iar în Arhiepiscopia Tomisului a fost depistat, anul trecut, colectând ilegal bani în numele Bisericii”, afirmă Arhiepiscopia Tomisului.
  Şi Vasilică Militaru, auto-intitulat „preotul Neamului Românesc“, este de la o „biserică-pirat“, cu baza în Ucraina:
  https://ioncoja.ro/vasilica-militaru-nu-este-ceea-ce-pare/

  • „În dimineața zilei de marți, 4 octombrie, Cristi Călin i-a transmis o scrisoare Patriarhului Daniel în care susține că timp de 10 ani a descoperit zeci de persoane sfințite (diaconi, preoți, episcopi) care ar avea relații homosexuale. Numele a patru ierarhi ai Bisericii Ortodoxe apar menționate într-o scrisoare adresată Patriarhului României, în care înaltelor fețe bisericești li se aduc acuzații grave de natură sexuală. Prelații se apără și spun că acuzatorul este un frustrat.”. „În toamna acestui an, l-am cunoscut pe deputatul PSD de Argeș Bălășoiu Aurel și pe teologul I. C. I. aceștia fiind homosexuali și bisexuali și, având în vedere calitățile lor și funcția deputatului, am profitat de ocazie și m-am introdus în cercurile lor de prieteni astfel obținând de la ei poze, video, mesaje text și audio în care îi prezintă într-o postură intimă și sexuală pe următorii: ÎPS Teodosie – Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Varsanufie – Arhiepiscopul Râmnicului, ÎPS Calinic – Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și PS Visarion – Episcopul Tulcii”, scrie Cristi Călin.
   https://adevarul.ro/stiri-interne/societate/ierarhi-mentionati-in-scandalul-sexual-cu-2210116.html

   • Tot nu vei mai fi vreodata preot adevarat. Nu esti nimic, caci iese in evidenta din tine ceea ce esti. Eşti de aceeaşi calitate cu ţiganul frustrat şi şantajist ratat Cristi Călin şi amândoi fabricaţi si raspanditi rahaturi împotriva oamenilor Bisericii adevărate.

 9. „Din discuțiile purtate, de la martor am aflat că, fiind minor, când era elev în clasa a X-a la seminarul teologic ortodox din Tulcea, profesor de teologie morală fiindu-i episcopul Visarion Bălțat, a fost chemat într-o zi de episcop, care i-a cerut să-i facă un masaj corporal.
  La un moment dat, episcopul i-a solicitat să-i facă și el la rândul lui masaj corporal, iar în acest răstimp Visarion Bălțat i-a introdus băiatului mâna la penis și a introdus penisul băiatului în gură, întreținând un act sexual oral cu acesta”. https://safielumina.ro/calin-file-de-poveste/

  • Publicaţia „Sa fie lumina” este condusă de ”Centrul de Investigaţii Media”, care este un pui al Fundaţiei Soros din România, dintre cele vreo zece create când fundaţia şi-a ocultat activitatea la noi şi care apoi s-au orientat spre mişcarea rezist, via ”ReStart Romania” a lui Matk Gitenstein. Cei doi jurnalişti care conduc publicaţia sunt mai „ţigani“ decât Georgică de la AUR (cum îl faci tu), fiind chiar ţigani (care pretindeai că nu-ţi plac).
   Iată cine anti-suveraniştii, anti-naţionalii şi anti-românii care sponsorizează ”Centrul de Investigaţii Media” sin spatele marilor „dezvăluiri“:
   -Expert Forum a lui Sorin Ioniţă (fonduri Soros);
   -Ambasada SUA, susţinătoarea mişcării neomarxiste rezist;
   -Freedom House, evrei americani asociaţi neoprogresiştilor şi lui Soros;
   -Centrul de Resurse Juridice, alt pui al Fundaţiei Soros;
   -FDSC, marea puşculiţă cu sume uriaşe de la Soros şi alţi magnaţi americani, sponsori ai -neoprogresismului anti-religios şi ai mişcării de orientare anarhistă rezist;
   -etc

 10. „MIERCURI, 28 SEPTEMBRIE, ora 21.06. Ovidiu Vanghele are deja cunoștință despre ambele tentative de dare de mită care vizaseră Să fie lumină în cursul zilei, când îi sună telefonul. Ne aflam într-o situație inedită și complet nedorită: cineva încerca, pe mai multe filiere, să ne convingă să renunțăm la o investigație la care nu lucram și al cărei subiect nu ne era cunoscut. Nu aveam cunoștință nici măcar de motivul concret care determinase tentativele de contactare a noastră, prin intermediari, pentru a primi o șpagă în schimbul nepublicării presupusei investigații despre vreo înaltă față bisericească de la Tulcea.” https://safielumina.ro/au-vrut-sa-ne-dea-o-spaga/

  • Ovidiu Vanghele „a pus bazele Centrului de Investigații Media din România“ (care e un pui al fundaţie Soros), pe care-l coordonează și în prezent. În paralel e „editor al celei mai mari platforme de fact-checking din România, Factual.ro, un proiect Funky Citizens“.
   Dar Funky Citizens este principalul ONG, de suflet, al lui Mark Gittenstien cu care acesta, stăpânul secret evreu al României, a activat mişcarea „Restart România“ , respectiv mişcarea rezist. Vanghele ăsta participă la nişte „forumuri“ (spectacole propagandistice) în Republica Moldova „finanţată de Programul Mass-Media al Fundaţiei Soros-Moldova şi co-finanţată de Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate (Germania), DW Academie (Germania) și Ambasada SUA în Republica Moldova.“

 11. „Episcopul Corneliu Onilă este judecat de Sfântul Sinod pentru relații intime cu bărbați. Surse din interior afirmă că Episcopul Corneliu Onilă ar fi amenințat că deține imagini nepotrivite în care apar chiar cei care-l judecă”.

  • Episcopul Corneliu Onilă nu a fost inca judecat, caci s-a mai descoperit intre timp ca cei care il acuzau earu niste santajisti.
   In instanta (Curtea de Apel Galati) a fost anulat rechizitoriul episcopului, pentru ca a fost intocmit abuziv de catre procurori.
   Cei care il acuzau, si care chiar erau perversi, voiau sute de mii de euro de la episcop si au ajuns si in inchisoare pentru santaj.
   Astfel a constatat instanta, care a si respins astfel dosarul. Procuratura nu a revenit cu acuze noi pana acum, dar, preocedural, procesul se va relua, desi parte din cei care l-au acuzat au ajuns ei la inchisoare pentru ca au vrut sa il santajeze pe episcop cu acuzele lor, pentru foloase personale.
   Corneliu Onila nu a mai vrut el sa fie episcop de la izbucnirea scandalului, fara a fi gasit vinovat. („Preasfinţitul Părinte Episcop Corneliu, deşi se consideră nevinovat, totuşi, pentru pacea şi binele Bisericii, a hotărât să se retragă din slujirea de Episcop al Huşilor şi să rămână în ascultare deplină faţă de Sfântul Sinod”). Ii e mai bine doar calugar.
   Asa ca ce posteaza „teologul” Vasilica MIlitaru pe aici arata doar ura lui gratuita fata de Biserica.

   • Pe 19 septembrie 2022 Curtea de Apel Galați – Secția penală și pentru cauze cu minori a reluat judecata în dosarul nr. 647/ 45/ 2020. Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Onilă, este din nou în fața magistraților Curții de Apel Galați. Și asta după ce decizia instanței de a retrimite dosarul anchetatorilor a fost respinsă de către Înalta Curte de Casație și Justiție și dosarul retrimis către judecare. Alături de fostul înalt prelat, în același dosar este judecat și preotul Sebastian Jitaru, după ce ambii au fost găsiți vinovați de acte sexuale cu minori. Astfel, Onilă a ajuns în boxa acuzaților după ce, timp de mai mulți ani, a chinuit și abuzat elevii Seminarului din Huși. De cealaltă parte, anchetatorii au demonstrat că Jitaru a fost partenetul de nebunii a prelatului de la Huși, dar în timp ce acesta este judecat sub control judiciar, Onila se bucură de libertate deplină. https://www.vremeanoua.ro/a-inceput-numaratoarea-inversa-pentru-fostul-episcop-corneliu-onila/

    • Intre timp acuzatorii sai au fost dovediti ca santajisti, urmarind sa stoarca zeci sau sute de mii de euro, si condamnati penal.
     Nu e nici un proces pe rol, chiar daca procurorii s-au spalat pe maini si au retrimis la instanta un dosar gresit intocmit, cum constatase instanta.
     Asta inseamna doar, pentru cine are cap sa inteleaga (nu doar sa rumege ca vita cu el), ca episopul Corneliu Bârlădeanu nu este vinovat si, de aceea, va fi achitat

    • Tot ceea ce se află soluţionat la Curtea de Apel Galaţi sunt extensii ale dosarului 647/45/2020, unde nu este nici o măsură sau hotărâre dată împotriva lui Onilă Cornel.
     Nu există râiosule la C.A.G. vreo înregistrare de dosar privindu-l pe episcop după 2020 şi nici în acelea vechi episcopul nu a fost găsit vinovat, ci doar inculpatul Jitaru Sebastian Cristi.

     • Discutăm pe informații certe nu pe povești nemuritoare. Dosarul este pe rolul C.A.G. La termenul din 19 septembrie inculpatul Corneliu Onilă a fost apărat de o avocată care selăuda în fața instanței (i s-a spus că este irelevant acest aspect în cauză) că este nepoata părintelui Sofian Boghiu. A făcut o criză de isterie iar instanța a vrut să suspende ședința de judecată. Episcopul Onilă a ieșit terminat de supărare.

     • „Anonimizarea” este un favor fara un temei legal clar, facut de judecatori ca sa ascunda identitatea unei parti, precum un inculpat a carui vinovatie este foarte indoielnica sau putin probabila din start pentru judecatori.
      Ia zi numărul dosarului, ca nu poate fi si dosarul secret (deci tu mananci rahat), ci doar sa scrie pe site-ul instanţei „anonimizat“, în loc de numele vreunui parti sau martor, la link-ul la dosar.

     • Știu că nu găsești dosarul pe ecrisul Curții de Apel Constanța, deși el este repus pe rol și deja s-a consumat primul termen de judecată.
      https://www.constantatv.ro/2022/08/28/judecata-episcopului-cornel-onila/?fbclid=IwAR2hxvWb9R9YdpiXb6NgsPnj5b9A7k73RR0dyt3eUgU28IKeIHgZJzJiIu0

     • Curtea de Apel Galați

     • Ăsta e dosarul 647/45/2020/a1 despre care tot minţi, după alţii, Vasilică Militaru, fals „preotul Neamului Românesc“, cum ţi-ai zis cu nesimţire arogantă.
      O scalzi şi o răsuceşti întruna, minciuna să-ţi iasă:
      https://portal.just.ro/44/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=4500000000031392&id_inst=44
      Unde vezi tu termen de judecată pe 19 septembrie în dosar?
      Şi nici nu apare „anonimizat“ dosarul, minciună fără oprire ce eşti. Anonimizată este partea vătămată care ar fi fost prejudiciată de altcineva, de unul Cristi Jitaru.

     • Omule, ești varză. Nu mai fă pe deșteptul. Nu știi nimic.

     • că doar de aceea s-a si proclamat el „preotul Neamului Românesc“ de „Biserica KGB”.

 12. Baza „bisericii“ lui Vasilică Militaru este în Ucraina, cunoscută şi ca „Biserica KGB“ (KGB-ul ucrainean, azi SBU) fiind condusă de unul Varsanufie Solopov. Noua „biserică“ din Ucraina a lui Solopov a apărut în timp ce serviciul secret extern ucrainean SZR (Sluzhba Zovnishn’oyi Rozvidky Ukrayiny, mai cunoscut ca Foreign Intelligence Service of Ukraine) era Mykola Malomuzh (care provine de la mai marele SBU şi care i-a fost şi consilier preşedintelui ucrainean anti-român Viktor Yanukovych, un evreu clandestin, spre deosebire de Zelensky, evreu asumat, dar tot anti-român) şi a reprezentat un interes intern împotriva Bisercii Ortodoxe din Ucraina ce ţinea de Patriarhia Moscovei, dar tentaculele organizaţiei sunt bine înfipte şi în România, în Moldova. În România ei îşi mai zic şi Mitropolia Moldovlahiei, dar li se zice şi „Biserica Secretă“ sau „Mitropolia Răspopiţilor“ (căci cei mai mulţi au fost daţi afară din BOR pentru vicii grave) şi vor să conducă „Neamul Românesc“ în locul Bisericii Ortodoxe Române sau al organizaţiilor patriotice româneşti.

  • Câtă dreptate ai. Ești un geniu. Felicitări! Ne-ai demascat rețeaua noastră ultra secretă. Te invităm să fii agentul nostru.

   • împuţiţi, troglodiţi, răspopiţi

   • la „Biserica KGB”, Salivică Mucilaru de neam prost?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998