CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandalul escaladeaza. Voiculescu: Citu a deturnat bani publici din campania de vaccinare

4 comentarii / 5273 vizualizări / 23 iulie 2021

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, declanșează un atac de o intensitate maximă împotriva premierului Florin Cîțu, pe care îl acuză că a deturnat bani publici din campania de vaccinare în folos personal și îl pune pe picior de egalitate cu infractorul Liviu Dragnea. Mai mult, Cîțu e acuzat că în acest scop s-a folosit de aceeași persoană care ar fi avut misiunea de a deturna scandalul centrelor speciale de vaccinare ale ”specialilor”, de acum cîteva luni.

Într-o postare pe Facebook, Voiculescu punctează:

”Două lucruri îmi pare că au scăpat cumva atenției publice în discuția din ultimele zile despre demnitarul din subordinea premierului Cîțu, care se ocupa cu propaganda acestuia și calomnierea adversarilor săi politici — documentele cu antetul guvernului transmise la PNL cereau informații denigratoare despre adversarii din PNL ai premierului, cu scopul de a le lansa în presă.
Relatările jurnalistice ale doamnei Mioara Costin înainte de a ocupa funcția de la guvern sunt cele care au contribuit la pornirea unui val de calomnii asupra consilierului onorific Ștefan Voinea și asupra echipei mele de la Ministerul Sănătății, după publicarea datelor de interes public privind vaccinarea.
Da, acele date care ne-au arătat că, în vremea în care mulți dintre dumneavoastră mergeau la zeci sau sute de km să se vaccineze, existau mai multe centre de vaccinare dedicate doar esențialilor (peste 500) decât cele disponibile tuturor românilor. Mioara Costin a invocat informații “pe surse” pentru a deturna discuția spre presupuse breșe de securitate cauzate de consilier și, atenție, de fratele acestuia din Germania.
O teorie a conspirației rulată apoi de numeroși pseudo-jurnaliști, care preferau să vâneze vrăjitoare, ceea ce acoperea cu zgomot inutil adevăratele știri de interes public: cum a fost amânată și mai apoi ratată vaccinarea celor vulnerabili – bătrâni și bolnavi – și prioritizată vaccinarea esențialilor și a familiilor acestora. Pseudo-jurnaliști care au sărit la beregata celor care transparentizează date publice, cu o campanie de dezinfomrare, prin acuzații nefondate și nedovedite până azi.
La rândul lui, Cîțu a alimentat această campanie prin trimiterea corpului de control care l-a interogat pe Ștefan Voinea vreo 6 ore. Un om care lucra voluntar pentru Ministerul Sănătății și care acționase doar în interes public, cu nou-născut acasă, a trebuit să vină de la Cluj în București pentru a sta ore întregi în fața interogatorilor probabil trimiși să găsească orice l-ar putea compromite. Astăzi, 4 luni mai târziu, nimic nu a fost publicat încă. Au reușit totuși să deturneze discuția de la realitățile incomode ce reieșeau din datele publicate.
La doar câteva săptămâni după această campanie de dezinformare ca la carte, Mioara Costin este angajată de dl. Cîțu la guvern — unde aflăm acum că ea continuă să se ocupe tot de propagandă politică.
Cu ce ar fi trebuit de fapt să se ocupe doamna Mioara Costin?
Ceea ce face lucrurile cu atât mai grave este că doamna Mioara Costin era până ieri șefa Grupului de Comunicare Strategică. Așadar prioritatea zero a dânsei ar fi trebuit să fie nimic altceva decât campania de vaccinare. Se pare însă că altele au fost directivele de la domnul Florin Cîțu, șeful său direct.
Dacă Liviu Dragnea a deturnat resurse publice de la copii săraci, Cîțu a deturnat resurse publice de la campania de vaccinare. Nu e de mirare că aceasta este un eșec.
Campanie de vaccinare a pornit cu picioarele legate de prioritizarea esențialilor în fața celor bătrâni și bolnavi (contrar propunerii de atunci a Ministerului Sănătății) și s-a înecat în campania internă a PNL, reflectând de la început până astăzi prioritățile reale ale premierului și președintelui: servirea sistemului și jocurile politice menite să le asigure puterea totală” scrie fostul ministru.

Acesta nu uită să precizeze, în final, că Mioara Costin, autoarea strategiei de campanie a lui Cîțu pentru alegerile din PNL, a avut statutul de demnitar al statului, întrucît postul de consilier de stat ”este o poziție de demnitate publică, cu proprii angajați, potențial cu mașină, șofer etc”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Urmărind astfel de securiști prostovani ai putea spune cu ușurință că toți deținuții politici din perioada comunistă erau niște vagabonzi care furau de la Alimentara.

  2. Gheorghe Gheorghiu Dej l-a intrebat pe Stalin, tovarasul din URSS, nu orasul Brasov, cu intelectualii ce sa fac? La care Stalin a luat un aratator si a trasat o linie pe harta Romaniei, de a strapuns harta, raspunzand: Faci cu ei, aici, un canal! Si asa s-a nascut Canalul Dunare-Marea Neagra. Cu intelectuali! Dar cu nespalatii si putorile si perversii astia, care isi asteapta copilasii inca din maternitate sa ii invete masturbarea, nu-i asa modernule Ilie Dan Barna?! Ce dreak sa faca societatea cu voi? Nicusor Dan se mandreste ca il spala ploaia, Clocotilda cauta o intrare la canal, dar acolo ii stau sobolanii, Ciolos vinde Cumintenia Pamantului si culmea..COTIZEAZA LA HOTIE CHIAR PATRIARHUL, cat despre Dan Barna el va fi un tata modern. Sa vedem ce copil va oferi el societatii asteaia feudale si inapoiate. Probabil ca va marca botezul cu o parada a LGBT.

  3. Micul și obscurul Cristian Ghinea care avea 21 de ani și a cărui limbă română era în curs de perfecționare…Deci ăștia erau oameni care erau foarte puternici, care aveau un spate extraordinar la vârsta de 20-21 de ani. Trebuie înțeles un pic că unii oameni au spate, unii oameni nu au spate”, a precizat Alina Mungiu-Pippidi.

  4. Chiar nu exista nimeni sa ne scape de Kluie Maus, Cuie Mitu, Coivulescu, Ghinea, Barna, Orban, Coilos si ceilalti cacati din asa zisa „guvernare”!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998