CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON DOWN

Scandalul fraudei din 2009: cam cit de prosti ne crede Traian Basescu?

5 comentarii / 7037 vizualizări / 20 aprilie 2017

Fostul președinte a intrat într-un clinci de zile mari, cum se spune la box. Pune la cale cu fidelii săi dezvăluiri de senzație despre oameni grei în stat care ar fi avut acțiuni neortodoxe legate de alegerile din 2009, în speranța retezării capetelor unora dintre ei, care îi stau azi în gît. Beleaua e că, la acea vreme, ei îi erau profund devotați astfel că, pentru a depăși impasul, fostul președinte aruncă acuzații aiuritoare, fără logică și în disprețul unui bun simț elementar. Cît de mult mai poate forța, însă, coarda liderul PMP? Și cît de proști ne crede?

Întrebat ce părere are despre anchetarea posibilei fraudări a alegerilor prezidențiale din 2009, în urma dezvăluirilor lui Dan Andronic despre noaptea fierbinte al celui de al doilea tur, Băsescu e de-a dreptul încîntat.

„Cred că este un lucru foarte bun. Eu am cerut ca Parchetul General să se sesizeze din oficiu pe informaţiile date de Dan Andronic. Să cerceteze. Eu nu ştiu de o astfel de implicare, dar este binevenită”, a declarat el pentru Digi24, precizând că PMP va susţine demersul.
Pînă aici, lucrurile sunt în grafic, fiind obligatorie asemenea anchetă după dezvăluirile lui Andronic.

De aici încolo, firul logic se rupe, însă.

„Vor constata că fraudarea s-a făcut de PSD, PNL, UDMR şi PC. Pot să fiu audiat, că eu ce am de spus la o comisie am spus şi public. Proba că au fost fraudate alegerile este aceea că s-au renumărat cele 130.000 de voturi anulate şi s-a constatat că 3.000 erau voturi furate de la mine. Eu aş vrea să se numere, să vedem câte pachete de voturi, din voturile care mi se cuveneau mie, au fost băgate în traista lui Geoană.” mai spune Băsescu.

Va să zică, Andronic, dacă n-o spune de-a dreptul, măcar sugerează că Oprea, Coldea, Maior, Kovesi, Onțanu, Iordănescu etc se adunaseră în casa primului pentru a coordona o anume parte a procesului electoral, mai precis votul din diaspora, care l-a scos președinte pe Băsescu.
Dezvăluirile respective sunt clar făcute cu aprobarea șefului de partid al lui Andronic, aflat în mare război cu Laura Kovesi ori Coldea, cum se știe.
Totuși, Băsescu indică un alt sens al fraudei, exact contrar lui Andronic.
Nu se lucra în favoarea lui, ci împotriva lui, pentru el a fost, de fapt, victima fraudei electorale, deși a cîștigat.

Jocul lui Băsescu e simplu, dar și jenant, totodată: el divulgă mînării, mai mult ca sigur reale, comise în favoarea lui de gașca lui Oprea în 6 decembrie 2009, dar vrea, totodată, să iasă curat ca lacrima, astfel că vorbește de un furt de voturi de la el spre PSD.

Deci, Oprea, Onțanu, Coldea & comp au tras pentru PSD în noaptea fatidică.

Interesantă poziționare.

Gabriel Oprea și Anghel Iordănescu părăsiseră cu scandal PSD în cursul anului 2009.

În 6 octombrie 2009, cei doi difuzau presei o declarație în care salutau intrarea lui Băsescu în cursa electorală: ”Consideram candidatura presedintelui Traian Basescu ca fiind ghidata doar de interesul national si fara implicarea vreunui interes specific de grup (…) Singura solutie responsabila pentru Romania si pentru romani este ca Traian Basescu sa obtina un nou mandat de presedinte”.

La scurt timp, din PSD a fost exclus și Neculai Onțanu, după ce acesta dăduse, la rîndul său, pe 21 octombrie, o declarație similară: „Traian Basescu a dovedit ca are dorinta de schimbare a Romaniei, stie sa se lupte pentru aceste idei si sunt convins ca alaturi de domnia sa vor veni multi specialisti, politicieni si independenti”.
Pe 22 octombrie, Onțanu e exclus din PSD.

Pe 23 octombrie, președintele Traian Băsescu semnează un decret prin care Gabriel Oprea, Puiu Iordănescu și Neculai Onțanu primesc încă o stea de general în rezervă, a patra și ultima posibilă pentru fostul ministru. Băsescu nu mai avea răbdare pînă la 1 Decembrie ca să-și răsplătească fidelii.

Gașca Oprea se sudează tot mai puternic: la jumătatea lui noiembrie, o găsim la o mega-petrecere la hotelul Radisson, unde are loc botezul fiului lui Dinu Pescariu, denunțătorul de profesie de mai tîrziu, dar și gazda meciurilor de tenis ale lui Coldea, Maior, Dragnea și alții.
La chef, Oprea, Onțanu și chiar Eugen Bejinariu – încă membru PSD – stau, veseli, la aceeași masă, între multe alte VIP-uri.
Concordia nu era deplină, însă: ajuns mai tîrziu la chef, Victor Ponta (cu soția Daciana) vine la masa lui Oprea, dă mîna cu Bejinariu, dar nu și cu tandemul Oprea-Onțanu, cărora le întoarce, ostentativ, spatele.

După alte trei săptămîni, regăsim cheflii de la Radisson, plus alți cîțiva, acasă la Oprea, conform dezvăluirii lui Andronic.

Iar noi trebuie să-l credem azi pe fostul președinte că cei în cauză, dacă s-au dedat la furtul de voturi, au făcut-o în favoarea PSD.
Cam cît de proști ne crede Traian Băsescu? (Bogdan Tiberiu Iacob)

P.S. La începutul lunii noiembrie 2009 s-a mai produs un eveniment misterios, care nu a făcut prea mari valuri la acea vreme, însă care avea să se dovedească de o importanță uriașă în economia alegerilor prezidențiale, atît cele din 2009, cît și cele din 2014. Dar, despre asta veți afla amănunte în curînd.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. […] Sursa: In Politics […]

  2. Cam cat de prosti ne-am si dovedit in trecut a fi, cam atat de prosti ne crede.

  3. Si se inseala? Am fost, suntem si vom fi prosti, pentru ca asa ne vrea statul de drept. Mai misca unul doi, in front si mai scoate o bucatica de adevar. Si cu asta ce am facut? Continuam sa baltim in colonia Romania.

  4. spunand o mare minciuna, fara sa vrea Basescu a spus adevarul, el a spus ca daca s-ar renumara voturile s-ar constata ca 1 milion de voturi de ale lui au fost trecute la Geoana, de fapt a fost exact invers, la atata se ridica frauda de la alegeriile din 2009!!

  5. Eu cred ca Traian Basescu este imolicat in frauda alegerilor prezidentiale din 2009 .Parchetul General trebuie sa se sesizeze .Lasati SRI si DNA in pace stiu ca doamna Stanciu a participat la aceasta intalnire la Oprea acasa la dumnealui ca sa-l acopere pe Basescu de ce se intampla.Tot acolo a participat un alt pilon cheie Mircea Geoana ca sa castige alegerile.In 2010 un analist politic domnul Rosca Stanescu participa la o dezbatere a fundatiei Nicolae Titulescu din Bucuresti cu tema „Noi si statul”organizator era tot Mircea Geoana.Apoi Basescu era in proces cu Casa Mihaileanu si acolo era acuzat de frauda gestionarii a casei,DNA era pe fir sa facut o notificare preliminara.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998