CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandalul ”High-Definition-Hunedoara”: Raluca Turcan, intoxicata de Andreea Pora?

0 comentarii / 4287 vizualizări / 7 iunie 2010

Deși Raluca Turcan susține, pentru ”Adevărul” că respectiva confuzie între TVR High-Definition și inexistenta TVR Hunedoara, despre care a relatat Inpolitics ieri, nu a existat în discuțiile de la comisie, o informație primită azi la redacție lărgește ”baza” incidentului, dovedind că respectiva informație eronată a circulat, în cercurile portocalii, de mai multă vreme decît estimam.

Concret, în numărul din 26 ianuarie al Revistei 22, jurnalista Andreea Pora, al cărei nume a fost vehiculat, în ultimele luni, ba pentru conducerea TVR, ba pentru a Radioului, face aceeași gafă, în articolul ”TVR – Sassu”, nefiind exclus ca de aici să își fi preluat datele Raluca Turcan. Iată, negru pe alb, ce scria Andreea Pora:

Îndepărtarea lui Alexandru Sassu este un pas care se impune, dar, fără o legislaţie care să elimine politicul şi să dea pârghiile reformării, nu se va întâmpla nimic. Se vor schimba doar stăpânii. În anul 2008, televiziunea publică s-a îmbogăţit cu două canale naţionale, TVR Info şi TVR 3, şi două regionale, TVR Hunedoara şi TVR Târgu Mureş, în condiţiile în care deficitul bugetar era de 53,8 milioane de lei. Bugetele celor două fantome care bântuie ţara sunt misterioase, în schimb, din raportul de activitate reiese că 82% din bugetul instituţiei este asigurat din buzunarele românilor, o dată prin taxa TV – 53% şi a doua oară prin alocaţiile de la bugetul de stat – 29%”.

Stranie coincidență: două personaje avînd simpatii politice, să le zicem, asemănătoare, fac aceeași confuzie în decurs de cîteva luni, deși se presupune că, avînd opinii prosfesioniste despre o temă precum televiziunea publică, ar trebui să știe măcar cum e treaba cu Hunedoara și High-Definition. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998