CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandalul ia amploare: FIDESZ asteapta scuze de la ”iresponsabilul” Iohannis

1 comentariu / 3370 vizualizări / 30 aprilie 2020

Partidul de guvernămînt din Ungaria, Fidesz condamnă cu fermitate declaraţia antimaghiară a preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi solicită preşedintelui României să-şi ceară scuze maghiarilor, se arată într-un comunicat remis de către partid agenţiei ungare de presă MTI.

În comunicatul partidului, citat de Hirado.hu, se arată că, în ultimele zile, reprezentanţii statului român au avut mai multe ieşiri împotriva maghiarilor, iar miercuri “primul om al României iese în public, în timpul stării de urgenţă, şi incită împotriva maghiarilor, împotriva UDMR , împotriva Ungariei şi împotriva lui Viktor Orbán”.
În comunicat se mai precizează: “Este trist să constatăm că, în timp ce Ungaria trimite ajutoare în România maghiarilor din Transilvania, preşedintele României, ca urmare a luptelor politice interne, stârneşte tensiuni etnice, amintind de cele mai întunecate vremuri.”
Fidesz solicită preşedintelui României “să-şi ceară scuze de la maghiari, să-şi retragă declaraţia iresponsabilă şi să arate mai mult respect faţă de maghiari”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. L-au lasat securistii din lesa?! Pare ca ultimele tampenii le-a facut singur, fara niciun control…nu stiu ce scuze asteapta maghiarii, ar trebui sa stea la rand si oricum, chiar scuzele in gura lui suna ca o injuratura, omul are o deformatie grava la glanda comunicarii…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998