CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandalul ia amploare: Premierul cere MAI un raport despre ”disparutii” din Justitie

0 comentarii / 1294 vizualizări / 14 mai 2012

În urma apariției în presa de week-end a informației bombă privind numărul uriaș al infractorilor condamnați definitiv care se sustrag de la executarea pedepsei, primul ministru reacționează și cere măsuri neîntîrziate.

Prezent la ședința USL de azi-dmineață, Victor Ponta a declarat ziariștilor, în contextul discuțiilor despre frații Cămătaru, fugiți din țară după condamnarea definitivă: ”Am discutat cu ministrul de interne şi înţeleg că sunt şanse considerabile ca şi cel de-al doilea să fie prins. Mai mult însă, ca, totuşi, lecţie de învăţat, voi cere ministrului de interne să-mi prezinte un raport foarte clar, ce se întâmplă cu aceşti urmăriţi general. Nu-i normal să ştim că sunt atât de mulţi în libertate. Şi vedem, dacă e cazul, facem schimbări şi de conducere şi de sistem, pentru că cei care sunt daţi în urmărire chiar trebuie prinşi, nu trebuie să fie doar trecuţi într-un computer acolo şi să nu se preocupe nimeni de ei”.

Reamintim că sîmbătă, șeful serviciului Urmăriri al IGP, comisarul Adrian Dumitrescu, a dezvăluit că nu mai puțin de 5000 de condamnați definitiv sunt dispăruți și nu își execută sentințele, nefiind clar nici dacă îi caută cineva.

Premierul a mai spus și că e posibil ca fuga fraților Cămătaru să aibă drept consecință schimbarea șefilor Poliției: „Daca e nevoie de schimbari, facem si schimbarile necesare, dar nu il dau afara pe om daca nu are niciun fel de vina. Am lucrat cu asemenea lucruri, in urma cu 12 ani”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998