CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandalul ”MM turnator la Secu” si o concluzie-bomba dupa 26 de ani

2 comentarii / 3960 vizualizări / 8 iunie 2016

Adepții liberalismului autohton și-au pus mari speranțe în USB și Nicușor Dan să lovească în PSD, la nivelul Capitalei, dar au constatat, cu stupefacție și iritare, că cea făcută praf a fost, de fapt, dreapta. Nicușor Dan s-a dovedit, astfel, cu sau fără intenție, agent electoral al PSD. Nu s-a stins scandalul încă și o altă dezvăluire-bombă a presei relevă fără drept de apel un fapt identic, petrecut acum 26 de ani: ”Golaniada” a fost, de fapt, agentul electoral al FSN.

”Marian Teofan Dragoş Munteanu a colaborat cu Securitatea lui Ceauşescu. A colaborat de bunăvoie. Ba chiar s-a oferit să-i sprijine pe securişti. În martie 1988, după o întâlnire aproape amicală cu doi „aghiotanţi” ai fostului regim, Munteanu, pe atunci student în anul I la Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii Bucureşti, semnează, ca persoană de sprijin, angajamentul cu Securitatea, fiind botezat „Ioan”, nume conspirativ sub care va semna, ulterior, mai multe note informative”.

Dezvăluirea apare în ziarul ”Adevărul” de azi și poate fi numită bombă, deși faptul că M.M. dăduse cu subsemnatul la Secu era știut demult chiar din gura acestuia. Numai că faptele prezentate azi diferă nițel, prin părțile esențiale, de versiunea romanțată a lui Munteanu.

Acesta susținea într-un interviu de acum cîțiva ani că a scris sute de pagini de delațiuni la Securitate, în decurs de o săptămînă, în care ar fi fost arestat pentru acțiuni împotriva regimului. În respectivele pagini, el spunea că a scris aiureli menite să-i pună pe anchetatori pe drumuri greșite vizavi de cei turnați, inclusiv Petre Țuțea.

Numai că ”Adevărul” relevă că Munteanu a avut angajament semnat, vezi mai jos, și a fost chiar plătit pentru delațiunile sale, întinse pe o perioadă mai lungă de timp și îndreptate împotriva propriilor profesori.

„Subsemnatul Munteanu Marian Teofan-Dragoş, născut în data de 19.06.1962, fiul lui Vladimir şi al Mariei, student la Facultatea de Filologie, domiciliat în Bucureşti, mă angajez să sprijin în mod organizat şi secret organele de securitate. Mă angajez, totodată, ca în activitatea mea să dau dovadă de sinceritate şi corectitudine şi să nu fac cunoscut nimanui, indiferent de gradul de rudenie sau prietenie, nimic în legătură cu această activitate. Datele pe care le voi furniza le voi semna cu numele de Ioan”.

Nu vom intra în amănunte, materialul complet poate fi citit aici.

O singură întrebare vom pune, vizavi de incendiarul document.

Dacă fosta Securitate deținea asemenea dovadă explozivă în legătură cu revoluționarul lider al studenților, cum de nu l-a scos pe piață în 1990, în timpul legendarei ”Golaniade” îndreptate, zice-se, contra neo-comunismului reprezentat de FSN?

Angajamentul lui Munteanu la Securitate ar fi făcut praf și pulbere, din fașă, mișcarea de protest din centrul Capitalei.

”Băieții” din structuri nu l-au scos, însă.
Explicația e simplă și a fost, deja, avansată în ultimii ani de minți lucide precum analistul Ion Cristoiu, în diverse comentarii: ”Golaniada” a fost o armă perfectă a FSN, care l-a ajutat să cîștige alegerile.

Pe de-o parte, manifestările anti-Iliescu din Piața Universității transmiteau lumii informația că există libertate de exprimare în noul regim, pe de alta, ele enervau majoritatea zdrobitoare a românilor, neobișnuiți cu protestele de stradă, la pachet cu dezordinea pe care acestea o implică, adesea.

De ce ar fi stopat regimul Iliescu-Măgureanu o mișcare care sufla atît de bine vînt în pînzele FSN, scoțînd pe piață documentul care ar fi lovit ”Golaniada” exact în moalele capului?
Ca și Piața Universității de odinioară, USB-ul de azi a făcut exact jocul politic contrar celui scontat la nivelul electoratului; ca și Marian Munteanu în 1990, Nicușor Dan s-a dovedit azi agentul electoral al stîngii, deghizat în om de dreapta. (Bogdan Tiberiu Iacob)

 

 

 

Replica lui M.M.

Comunicat
astăzi, 8 iunie 2016
.
În legătură cu articolul apărut astăzi în presă, în care sunt acuzat că aș fi colaborat cu Securitatea, aduc la cunoștința opiniei publice următoarele:
.
1. Nu am „colaborat” cu Securitatea ci dimpotrivă. În perioada 1984 – 1989 am fost urmărit, hărțuit, anchetat și interogat în numeroase rânduri. În pofida amenințărilor și presiunilor, nu am semnat nici un angajament. ”Documentul” vehiculat vreme de 26 de ani prin diferite publicații nu este semnat de mine, lucru care poate fi probat și confirmat de instituţiile abilitate.
.
2. În cursul anchetelor și interogatoriilor la care am fost supus de către organele de urmărire şi de poliţie politică ale statului comunist, am dat sute de pagini de declarații, semnate și asumate ca atare. În aceste declarații nu am incriminat pe nimeni ci, dimpotrivă, am căutat modalități prin care să nu pun în pericol persoanele din anturajul meu (colegi, profesori, prieteni ai lui Petre Țuțea etc). Reamintesc celor mai tineri că în acea perioadă orice acțiuni care ar fi putut fi interpretate ca ostile regimului comunist erau pasibile de pedepse cu ani grei de închisoare.
.
3. Din anul 2004 am solicitat instituției abilitate, respectiv CNSAS, să se pronunțe cu privire la activitatea mea anticomunistă din perioada mai sus menționată și să clarifice acest aspect pentru a putea arăta opiniei publice adevărul. Din motive pe care nu le cunosc, nu am primit încă nici un răspuns. Am însă speranța că CNSAS va analiza documentele ce mă privesc, atât din dosarul meu cât și din dosarele conexe, și sunt convins că va da verdictul corect, potrivit legii, și anume că nu am colaborat cu Securitatea ci, dimpotrivă, am avut de suferit de pe urma Securității.
.
4. Restul aspectelor privind atacurile orientate cu vădită rea credință împotriva mea, vor fi soluționate de către instanțele competente.
.
5. Cu privire la momentul ales de ziarul respectiv pentru lansarea acestui nou atac, consider că el este legat de activitatea depusă de mine, de organizare și dezvoltare a Alianței Noastre. Îi înștiințez pe această cale pe toți cei interesați că această activitate va continua, indiferent de campaniile de denigrare și dezinformare care sunt sau vor mai fi lansate în continuare.
.
Cred că proiectul Alianței este unul de viitor, util României și cetățenilor săi. Cei care își imaginează că prin asemenea atacuri mă pot opri, se înșală.
.
Voi face în continuare toate eforturile pentru a întări și sprijini Alianța Noastră.
.
Doamne, ajută!
.
Marian Munteanu
membru fondator, Alianța Noastră

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. […] sursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998