CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9771 RON DOWN | 1 USD = 4.6069 RON DOWN | 1 GBP = 5.8086 RON DOWN

Scandalul vaccinarilor ”de protocol”, intre demisia guvernului si tacerea adoratorilor lui Voiculescu

12 comentarii / 5051 vizualizări / 10 martie 2021

În orice țară cît de cît normală scandalul centrelor secrete de vaccinare pentru privilegiații sistemului ar fi dus rapid și fără comentarii la demisia întregului guvern. Dar România nu e o țară normală. Este țara în care statul le reamintește permanent cetățenilor de rînd, de multe decenii încoace, dacă nu chiar de secole, că trebuie să se resemneze mereu cu statutul de rang doi în raport cu ”aleșii” sorții. Așa că, foarte probabil, nu doar că nu vor exista reacții dure, ci, dimpotrivă, s-ar putea ca pedepsitul să fie, într-un final, exact cel care a tras semnalul de alarmă, adică ministrul Sănătății.

Ce a dezvăluit marelui public ministerul Sănătății, zilele trecute?

Nimic din ceea ce nu știam deja, în ansamblu.

Că în România există o castă de privilegiați din structurile de forță, cei reprezentați de gorile în superba nuvelă a lui Pierre Boulle, ”Planeta maimuțelor”.
Iar pentru aceștia, nici măcar banala vaccinare nu se poate face la un loc cu vulgul.

Datele oficiale postate de Vlad Voiculescu au relevat un sistem de vaccinare anti-Covid paralel și ascuns marelui public.

Peste 60% din vaccinări s-au făcut în afara centrelor de vaccinare din platforma oficială. Aproape 80% dintre centrele din București nu apar pe platforma RoVaccinare. În București, din 48 de centre, doar 11 sunt disponibile pentru programare pe platformă, în timp ce celelalte sunt fie cu circuit închis, fie blocate de Institutul de Sănătate Publică, relatează presa.

Principalii beneficiarii ai vaccinării ascunse sunt angajații MApN, MAI, cei din serviciile secrete, magistrați, diplomați eiusdem farinae. Desigur, și parlamentarii, conform surselor noastre.

”Evident că niciun nume nu a fost făcut public, dar simplul fapt că se află cîtă lume este „specială” și cum se desfășoară procesul de vaccinare în afara platformei clasice de programare deranjează!”, spune europarlamentarul USRPLUS Dragoș Pîslaru.

O replică firească, după ce am asistat la gesturi năucitoare ale guvernanților: premierul Florin Cîțu a trimis Corpul de control să verifice ”legalitatea” dezvăluirilor lui Voiculescu, iar ministrul de Interne, Lucian Bode a găsit rapid și explicații:

„Eu spun foarte clar că nu este normal ca listele să fie publicate cu adrese legat de sistemul de apărare, de ordine publică. Înțeleg că era vorba și despre serviciile de informații. Vezi adresa strada x, nr Y și constați că acolo s-au vaccinat cetățeni din structurile respective. Din acel moment poți să te aștepți, că nu ne sunt toți prieteni pe pământul ăsta, dar pot veni să fotografieze, să filmeze… Nu mi se pare normal să dăm publicității”.

Dragi cetățeni români, ați înțeles: noii securiști se vaccinează ”la protocol” pentru a nu deveni ținte și victime ale bandiților, dușmanii democrației. Ca întotdeauna, ei se sacrifică pentru binele poporului.

În urmă cu 31 de ani, românii au ieșit în stradă sătui exact de asemenea chestiuni.
Un popor care nu avea după ce bea apă, dar în care se regăseau categorii de privilegiați, nomenclaturiști, securiști, comuniști etc. Toți cu legitimații speciale.

Existau magazine de protocol, secrete, cu circuit închis, pe bază de legitimații. Existau gospodării de partid. Exista legendara Casă de comenzi despre care cei mai mulți nu aveam habar pe atunci că fusese făcută cu dedicație pentru potentați, care făceau comenzile pe numere de telefon secrete, în timp ce românii de rînd sunau cu zilele pînă se plictiseau. Existau pînă și case de bilete de protocol, la teatre și la multe cinematografe, tot pe bază de legitimații speciale.
Împărțirea poporului în două, căței și dulăi, a dus la căderea comunismului, finalmente. Comuniștii au căzut, dar au căzut în picioare.

Privilegiile secrete, împărțirea cetățenilor pe ranguri s-au păstrat.

Fostul ambasador american la București, Alfred Moses, își manifesta stupefacția în cartea autobiografică ”Jurnal de București”, legat de privilegiile SRI, la doar cîțiva ani de la revoluție.
Fusese invitat de către directorul SRI, Virgil Măgureanu, la o cină într-o elegantă vilă de protocol a serviciului, în afara Bucureștiului, parte a ”însemnatului imperiu al SRI”, cum se exprima diplomatul american. Și unde produsele servite la masă proveneau din rețeaua alimentară proprie a servicului, care includea cirezi de vaci, ferme de păsări, sere de legume etc. ”Delta Dunării era, de asemenea, teritoriul SRI, serviciul deținînd acolo un iaht privat și case de oaspeți” mai consemna, uluit, ambasadorul.

Pentru binele poporului, serviciile secrete, armata, internele, Banca Națională trebuie neapărat să se sacrifice în restaurante, hoteluri, resorturi proprii, inaccesibile muritorilor de rînd, să aibă pașapoarte, legitimații, pensii speciale. De fapt, cuvîntul de ordine la aceste structuri pare să fie ”special”.

Acum, desigur, aflăm că au și centre de vaccinare ”speciale”.
Pentru ei și rubedeniile lor, mai mult ca sigur.

Dezvălurile lui Voiculescu ar fi trebuit să stîrnească un taifun nu doar politic, ci, mai ales, la nivelul societății civile. Acea societate civilă profund indignată acum cinci ani, cînd președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a băgat în față la preschimbarea permisului auto.
Zile în șir o mare parte a presei, a rețelelor sociale, a intelectualilor au răcnit că nu e admisibil asemenea abuz, iar o reputată avocată a depus chiar un denunț penal la DNA.
Neprincipial gestul lui Tăriceanu.

Dacă pentru acel gest s-a făcut atît scandal, acum nu ar mai fi trebuit să rămînă piatră peste piatră în Piața Victoriei.
Dar, cu excepția unei părți a presei, nimeni nu mai pare deranjat de o băgare în față de proporții epice, la nivel național.
Societatea civilă, cu insignifiante excepții, tace mîlc.
Doar cu floarea Funky Citizens nu se face primăvară, dovadă că afară ninge în draci, în plin martie.

Ce aflăm, în schimb, de bezna minții, de la unul dintre consilierii onorifici ai ministrului Sănătății, Ștefan Voinea, care coordonează activitatea de transparentizare cu privire la datele despre pandemie și vaccinare. Exact acel personaj care, la ordinul lui Vlad Voiculescu, a făcut publice datele care au produs marele scandal.

”Am exportat datele pentru transparentizare pe pagina data.gov.ro, la solicitarea ministrului. Datele nu conțin informații cu caracter personal, secret sau confidențial. De două zile Ministerul Sănătăţii – România nu mai are acces la data.gov.ro pentru a publica în mod transparent informațiile despre vaccinare și pandemie. Aștept cu interes să înțeleg cu ce am greșit” a scris Voinea azi, pe Facebook.

Ați reținut bine, dragi români: pentru că a dat securiștii în vileag, ministerul Sănătății a fost blocat și nu mai are acces la siteul oficial al vaccinării, administrat de secretariatul general al guvernului.

Foarte posibil să urmeze și demiterea lui Vlad Voiculescu.
Un scandal care a reușit performanța de a-l crește politic pe cel mai controversat ministru din guvern. O mare gafă politică a PNL, dar asta doar pentru că, în fața intereselor privilegiaților sistemului, nu mai contează nimic.

Nu-l apără pe Vlad Voiculescu nici măcar imenșii săi adoratori de odinioară.
Mihai Șora, cel care scria că l-ar vota de la președinte de bloc la președinte de țară, are în acest moment o gravă problemă, pe Facebook: ”Vine și ziua aceea în care nu mai reziști și cauți pe Google: „cine este Meghan Markle?“”.

Nici Gabriel Liiceanu cel îndrăgostit nu suflă o vorbă.
Nici restul vajnicilor apărători ai drepturilor cetățeanului în fața securiștilor nu se aud.
Cine știe, or fi ocupați să stea la coadă în oarece centre speciale de vaccinare pentru ”influensări”. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. Q.E.D.!
  Hahaha!!!

  S-a-nteles, acum, si de catre „cei mai prosti din curtea scolii” CINE si, mai ales, CUM conduce intr-adevar aceasta semi-tara?

  • Induiosatoare, totusi, voluptatea cu care PNL nu rateaza nicio ocazie sa-si dea cu tesla-n coa*e: evz.ro: vlad-voiculescu-acuzat-ca-a-pus-in-pericol-siguranta-nationala-ministrului-i-se-cere-demisia !!!

   Deci putem spune ca PNL a produs dovada a ceeace intelege prin „siguranta nationala”: clica de oligofreni care conduce, in fapt, Romania si care TREBUIE sa ramana oculta.

   Si noi, prostii platitori de taxe care-i tinem pe salarii grase si statut „special” credeam ca siguranta nationala tine de integritatea tarii, a persoanei si a drepturilor fundamentale ale acesteia.
   Ce boi putem fi…

 2. & Dacă aceia care obţin „imunitatea de turmă”, prin vaccinare, trebuiesc să se deplaseze în „turme”, ieşirea din „turmă” contribuind la „slăbirea imunităţii” , ?

 3. « Este țara în care statul le reamintește permanent cetățenilor de rînd, de multe decenii încoace,
  dacă nu chiar de secole, că trebuie să se resemneze mereu cu statutul de rang doi în raport cu
  ”aleșii” sorții. »
  –––
  De secole. Și asta e marea problemă a noastră, generatoare de permanentă dihonie socială:
  mai tot românul se crede, sau se dorește a fi „un special”. Și de aceea, tot timpul „dă din coate”
  ca să „se descurce” cumva, și să nu fie „în rând” cu toată lumea.
  „– Păi ce, s-au terminat proștii la mine?, este expresia „filozofiei” românilor, din toate timpurile.
  Ceea ce arată că, pe la noi, cel ce respectă regulile colectivității, sau chiar și cele de bun-simț,
  este privit ca „ultimul prost”.
  Acuma, ce înseamnă „a se descurca”, e după puterile fiecăruia; și-l vedem pe românașul nostru
  cel isteț, la tot pasul: fie intrând prin față la o coadă, fie „tăindu-ți fața” în trafic, fie organizând, ia-
  tă, adevărate „lanțuri exclusiviste” pe bani publici. Vorba aia: cine poate, oase roade etc.
  Firește, ne revoltăm grozav atunci când vedem cum unul, sau altul, „s-a descurcat”; dar întreba-
  rea e: revolta vine dintr-o înaltă ținută morală, sau mai mult din neputință, sau din invidie…
  Asta-i întrebarea la care nu s-a aflat răspunsul!
  P.S. De ce slujbașii Statului „se pretează” la așa golănii, nu trebuie să ne mire: ei sunt votați de
  popor, „după chipul și asemănarea sa”.

 4. Organizarea securistă, paralelă, ineptă și complet confidențială până și pentru organizatori a dus la aberațiile statistice publicate de Vlad Voiculescu. Nu este vorba numai despre privilegiați. :)))))
  Lăsați securiștii să-și facă treaba și vă veți trezi cu căcați pe masa din sufragerie.

 5. Mortii de covid au fost facuti din pix.
  NU EXISTA ZECI DE MII DE MORTI. CEL MULT 200 AU MURIT CU ADEVARAT DE COVID.

  Bolnavii de covid sint facuti din pix. Ma rog, din tastatura.
  Testele dau rateu de peste 70 la suta.Toti bolnavii de gripa sint catalogati „bolnavi de covid”

  VAXINAREA MERGE PROST.
  MII DE OAMENI AU MURIT IN TOATA LUMEA DIN CAUZA VAXINULUI CRIMINAL „anticovid” SI SE PUNE BATISTA PE TAMBAL.

  Toata mega inselaciunea asta nu ar fi posibila fara MASS MEDIA SHIDOVEASCA.SI CRIMINALA si fara aportul slugoilor din politica.

  Cei care au omorit, torturat oameni nevinovati, in numele „luptei anticovid”, cei care i-au batjocorit pina si pe morti, TREBUIE SA PIARA.

  CE NE RAMINE DE FACUT?
  SA-I TRIMITEM LA JUDECATA CELUI DE SUS.EL POATE SA II IERTE DESI MA INDOIESC.

 6. Buna dimineata! Romania este condusa prin impostura si smen politic, niciodata, nici macar pe vremea stalinismului timpuriu n-a existat atata neprofesionalism in functii cheie ale statului…Totusi, ipocrizia…Pai, oameni buni, atunci cand toate institutiile „speciale” au spitale, policlinici, chiar casa de sanatate proprie, nu era firesc sa aiba si „centre de vaccinare” proprii?! Controleaza cineva cum se accede in institutiile proprii de sanatate ale lor, care e ierarhia, cum isi administreaza farmaciile (si alea „proprii”)?! bineinteles ca nici culpa medicala nu-i atinge…sunt total scapati de raspundere, e stat in stat…nici nu mai conteaza „vaccinarrea peste rand”, mai ales ca, pe langa oficiala repartitie a vaccinurilor (rezervisti, bolnavi cronici, misiuni externe, etc), vaccinurile alea „lipsa” la inventar (cutiile incomplete inexplicabil), la receptie, tot in zona asta s-au risipit…Asta-i una, apoi, cum vreti sa reactioneze presa, angajata, incolonata si platita de servicii?! „Ofiterii” (!!!) de presa nu fac decat sa respecte ordinul de zi pe unitate, asteapta o „pozitie oficiala” de aparat cu dintii indignarii atacului la siguranta nationala…si abia aici avem dovada amatorismului de la varful serviciilor si implicit neputinta repetentilor din varful gramezii – Voiculescu nu e un erou, un apostol al transparentei, el e doar un mic ticalos, o jucarie de tinicheea in slujba neamurilor vandute…ce a facut el se numeste „incident de securitate” si in afara interesului public major justificat (cazul cpt. Bucur care a murit cu dreptatea CEDO) nu dai publicitatii documente clasificate ori nepublice…doar daca esti acolo numai pentru diversiuni de felul asta si-ti asumi incalcarea legii…ca este o lege si el e inalt demnitar al statului pentru care a jurat sa munceasca, sa respecte legile, gen…Problema e ca Voiculescu nu e la prima haiducie de acest gen, poate, numai la prima „publica”, dar, in mandatul trecut si-a insusit documente clasificate pe care le-a dus acasa, a avut dosar penal…inchis pentru ca procurorul l-a crezut ca nu le-a aratat si altora..acum le-a aratat…nu e vorba de transparenta, de altruism si democratie, e vorba de incalcarea legii de catre un functionar al statului, functionar care, evident e protejat de servicii straine (altfel, ar fi fost arestat inca de la primul mare incident de securitate)…si te intrebi, de fapt, ce „misiune” are acest neterminat si cei ce-l sustin?!
  P.S. Bineinteles ca motivul principal al „transparentei” derutante e boala pe Gheorghita si foamea de gestionare a banoasei vaccinari…unchiul Nic sufera… Apoi e clar ca Voiculescu nu e numai al PLUSR-ului, el e al lui Iohanis insusi, pare a fi, deja, un cartel infiintat pentru distrugerea a ce-a mai ramas din medicina romaneasca, Iohanis e si cel ce tine cainii serviciilor in frau, la fel cum controleaza si procurorii…judecatorii il mai incurca, dar nu multi…

 7. Pamantul este rotund; ne intoarcem intotdeauna de unde am plecat. Din pacate.

 8. Cred ca ne agitam inutil legat de vaccinarea preferentiala.
  Consumul vinului din vase de plumb de catre patricienii romani mi se pare cea mai potrivita comparatie cu stiuatia de fata, legat de vaccinarea preferentiala a membrilor unor caste socioprofesionale.
  Acum 2 zile mi-a picat sub ochi un articol, https://files.constantcontact.com/daa02ded201/f8c8ff7b-10cd-4bdf-bad5-57ae8467a86a.pdf . Daca e ceva adevar in ce scrie autorul, rabdare si tutun, natura isi va urma cursul .

 9. Am râs citind despre indignarea lui Pâslaru. El se plânge de specialii din Ro, în condițiile în care știe că instituțiile europene au propriul lor centru de vaccinare, la care nu au acces decât cei ce lucrează acolo și familiile lor. Dar spre deosebire de Ro, în Belgia această informație este publică, iar vaccinarea se desfășoară cu respectarea priorităților și procedurilor statului belgian.

 10. Nimeni nu observa ca cetățenii simpli sunt esențiali doar o data la 4 ani? Toata stima pentru armata, a dat un comunicat clar, cu date si argumente. Cum dracu e mai importanta viața unui procuror decât a unui șomer? Pe ce criterii au stabilit ei asta?

  • pe aceleasi criterii pe care le-au bagat in legea de recunostinta a eroilor militari, unde nu conteaza decat ce-ai presat in „tteatre de operaii”, adica mercenariattul…ce faci penttru tzara e slugareala proasta si esti raat ca aare…pe argumenele astea, i-as intreba de ce nu-l reabilieaza pe Antonescu, ca i s-a ttottt reprosat ca „nu s-a oprit la Nisttru”, acum justificand trebaluiala prin desertt prin alianta din care facem partte…pe mine ma macina intrebarea: daca, asa cum vedem, China a castigat razboiul mondial si ne impune politica maoistta, incepand cu americanii, cand Nurnbergul Nato va lovi, isi vor amintti militaurii nosttri de argumentele Maresalului, ori de demnitatea lui?!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998