CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9148 RON DOWN | 1 USD = 4.5152 RON DOWN | 1 GBP = 5.5638 RON DOWN

Scandalul vaccinurilor ia amploare: se strînge lațul în jurul gîtului Ursulei

3 comentarii / 3340 vizualizări / 10 decembrie 2022

Acordurile încheiate de președinta C.E. Ursula Von der Leyen privind vaccinul împotriva COVID-19 sunt criticate din capitalele UE, scrie influenta publicație europeană Politico.

”Ce s-a promis? Ne-am dori foarte mult să știm”, a spus un oficial belgian.

Înalți oficiali din UE în domeniul sănătății cer o mai mare transparență legată de cel mai mare contract al blocului pentru vaccinuri COVID – unul în care președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut un rol personal în negocieri.

„Ce s-a promis? Ne-am dori foarte mult să știm”, a declarat Pierre Cartuyvels, reprezentant permanent adjunct pentru Belgia, despre contractul de miliarde de euro cu BioNTech/Pfizer, în cadrul unei întâlniri a oficialilor UE din domeniul sănătății, la Bruxelles, ieri.

O chestiune preluată și de ministrul irlandez al Sănătății, Stephen Donnelly, care a spus că lipsa de transparență în jurul negocierilor contractului ar putea oferi alimenta suspiciunile de corupție.
Acordul în cauză, pentru cca. 1,8 miliarde de doze de vaccin BioNTech/Pfizer, a fost deja examinat intens. La începutul acestui an, un raport al Curții de Conturi Europene a remarcat refuzul Comisiei de a publica orice detalii despre rolul lui von der Leyen în negocierile sale. În aprilie 2021, New York Times a dezvăluit că șeful Comisiei a făcut schimburi de SMS-uri personale cu Albert Bourla, directorul executiv al Pfizer, în perioada premergătoare acordului.

Achizițiile UE de vaccin împotriva COVID-19 sunt, de asemenea, investigate de Parchetul European, deși încă nu s-a spus încă oficial cine este investigat sau care dintre contractele de vaccin ale UE sunt supuse controlului.
Excesul actual de vaccinuri „a expus slăbiciunea acordurilor negociate de Comisie”, a declarat ministrul polonez al Sănătății Adam Niedzielski, mai scrie Politico. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. SI? Nu o sa pățească nimic! Nu vedeți ca sunt arestați doar Hoții din partea stânga a palierului politic? Pe aia de dreapta ii iartă procurorii și judecătorii ca de, laba se face cu dreapta, nu? Am crezut ca doar în țară asta proCURorii au o afinitate pentru cei din stanga! Asta e! La un moment dat poate se vor schimba lucrurile!

 2. dreapta stanga nee- mai de actualitate globalisti vs suveranisti desi si asta nu e prea exact.
  tovarasa vonderlier e de driapta? Nu–toti is pe stanga, Mai nimeni pe dreapta cel putin din cei pe care pune reflextorul propaganda . toti apara interesle marilor corporatii.
  tovarasa joaca de partea gangterului de peste ocean deci spatele asigurat pt ca… justitia si serviciile; sub control. peste garla tovarasu samuel si familia @ftx umbla liberi dupa ce au furat miliarde.

 3. GNS Press de MONACO
  Nu se schimba nimic.
  Sistemul nu permite

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998