CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Scandalul vaccinurilor ia amploare: se strînge lațul în jurul gîtului Ursulei

3 comentarii / 3655 vizualizări / 10 decembrie 2022

Acordurile încheiate de președinta C.E. Ursula Von der Leyen privind vaccinul împotriva COVID-19 sunt criticate din capitalele UE, scrie influenta publicație europeană Politico.

”Ce s-a promis? Ne-am dori foarte mult să știm”, a spus un oficial belgian.

Înalți oficiali din UE în domeniul sănătății cer o mai mare transparență legată de cel mai mare contract al blocului pentru vaccinuri COVID – unul în care președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut un rol personal în negocieri.

„Ce s-a promis? Ne-am dori foarte mult să știm”, a declarat Pierre Cartuyvels, reprezentant permanent adjunct pentru Belgia, despre contractul de miliarde de euro cu BioNTech/Pfizer, în cadrul unei întâlniri a oficialilor UE din domeniul sănătății, la Bruxelles, ieri.

O chestiune preluată și de ministrul irlandez al Sănătății, Stephen Donnelly, care a spus că lipsa de transparență în jurul negocierilor contractului ar putea oferi alimenta suspiciunile de corupție.
Acordul în cauză, pentru cca. 1,8 miliarde de doze de vaccin BioNTech/Pfizer, a fost deja examinat intens. La începutul acestui an, un raport al Curții de Conturi Europene a remarcat refuzul Comisiei de a publica orice detalii despre rolul lui von der Leyen în negocierile sale. În aprilie 2021, New York Times a dezvăluit că șeful Comisiei a făcut schimburi de SMS-uri personale cu Albert Bourla, directorul executiv al Pfizer, în perioada premergătoare acordului.

Achizițiile UE de vaccin împotriva COVID-19 sunt, de asemenea, investigate de Parchetul European, deși încă nu s-a spus încă oficial cine este investigat sau care dintre contractele de vaccin ale UE sunt supuse controlului.
Excesul actual de vaccinuri „a expus slăbiciunea acordurilor negociate de Comisie”, a declarat ministrul polonez al Sănătății Adam Niedzielski, mai scrie Politico. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. SI? Nu o sa pățească nimic! Nu vedeți ca sunt arestați doar Hoții din partea stânga a palierului politic? Pe aia de dreapta ii iartă procurorii și judecătorii ca de, laba se face cu dreapta, nu? Am crezut ca doar în țară asta proCURorii au o afinitate pentru cei din stanga! Asta e! La un moment dat poate se vor schimba lucrurile!

 2. dreapta stanga nee- mai de actualitate globalisti vs suveranisti desi si asta nu e prea exact.
  tovarasa vonderlier e de driapta? Nu–toti is pe stanga, Mai nimeni pe dreapta cel putin din cei pe care pune reflextorul propaganda . toti apara interesle marilor corporatii.
  tovarasa joaca de partea gangterului de peste ocean deci spatele asigurat pt ca… justitia si serviciile; sub control. peste garla tovarasu samuel si familia @ftx umbla liberi dupa ce au furat miliarde.

 3. GNS Press de MONACO
  Nu se schimba nimic.
  Sistemul nu permite

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998