CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandalul voturilor UDMR: popularii cer modificarea legislatiei electorale

4 comentarii / 2903 vizualizări / 12 iunie 2019

PMP anunță că va iniția un proiect de modificare a legislației electorale care să permită un termen mai lung pentru contestarea alegerilor, pornind de la recentul scandal provocat de misterioasele voturi obținute de UDMR în mai toate județele și care i-au permis accesul în PE.

”Sunt două posibile explicaţii şi ipoteze de analiză pentru voturile semnificative, obţinute de Uniune în judeţele cu un număr redus de etnici maghiari – fie s-a produs o fraudă, fie partenerii de guvernare ai UDMR, adică PSD şi ALDE, şi-au îndemnat o parte dintre alegători să voteze pentru UDMR” afirmă într-o declarație parlamentară deputatul PMP Emil Pașcan.

”Cererea de anulare a alegerilor pentru fraudă electorală se depune la Biroul Electoral Central în termen de cel mult 24 de ore de la încheierea votării, sub sancţiunea decăderii. Cererea trebuie temeinic motivată şi însoţită de dovezile pe care se întemeiază. Lipsa probelor atrage respingerea cererii(…) Prin stipularea unui termen atât de scurt, legea de fapt protejează frauda electorală. Aceasta deoarece, în termen de 24 de ore de la încheierea votării, este practic imposibil să însoţeşti cererea de anulare a alegerilor cu dovezi concludente(…) PMP va iniţia o propunere legislativă care să rezolve această problemă, mai ales că urmează în curând alte alegeri – prezidenţiale, parlamentare şi locale” mai spune deputatul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. 1.500.000 voturi pe liste suplimentare. Baieti, in ce lume traim?
    In diaspora, indivizi adusi cu autobuzele de la sute de kilometri, unii doar sa stea la coada, fara sa voteze. Votul prin corespondenta va rezolva aceasta situatie. Nu cred ca se vor inscrie in registre mai mult de 500.000 de votanti.
    Cel mai scandalos lucru este numarul de aproape 19 milioane de cetateni cu drept de vot. Populatia Romaniei nu trece de 22milioane de cetateni, cu cei care nu locuiesc in tara. Cati sunt cei care nu au drept de vot – persoane care nu au implinit 18 ani, persoane care au renuntat la cetatenie sau au restricie de a vota. Plus mortii, in ultimii 5 ani, cu o singura exceptie, sporul demografic este negativ. Aici este o mare hotie, la care sunt partasi toti politicienii romani

  2. Nu cred ca partenerii de guvernare – PSD si ALDE au zis electoratului lor: nu ne mai votati pe noi, votati UDMR! Este o prostie. Este FRAUDA facuta de sts; la fel ca in 2009, sau 2014 la prezidentiale. Intrebati pdl-istii Videanu si Visan, dar si pe Bakonscki.

  3. Ce zice Adi o spun de ani de zile!I INS ul ala ar trebui să fie independent nu in subordinea guvernului!

    • Și justiția să rămână tot la SRI?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998