CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Scandalul zilei: aberanta lege anti-Iliescu a si mai aberantului Florin Roman

18 comentarii / 3775 vizualizări / 9 iunie 2022

O știre năucă, azi: secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist a constatat că fostul președinte Ion Iliescu a primit certificat de revoluționar pe nedrept, după ce au fost analizate datele din CV-ul său(?!!). Ca atare, Iliescu ar urma să fie deposedat de certificatul de revoluționar. Spunem că e o știre năucă, dar corect ar fi să punctăm că România a ajuns un tărîm al aberațiilor legislative, în care ce visează unul noaptea devine lege. Și vom explica de ce credem asta.

”Legea din România spune că nu pot obține certificat de luptător la Revoluție cei care între 1945 sau 1989 au deținut o funcție de conducere în PCR. Comisia a stabilit că Ion Iliescu a intrat în 1944 în UTC, iar din 1953 a fost în cadrul PCR. Din 1953 până în 1979 a avut mai multe funcții în partid, multe dintre ele de conducere” relatează presa de azi pe marginea cazului Iliescu.

Să o luăm metodic.

Legea 341/2004, a recunoștinței pentru victoria Revoluției Române din Decembrie 1989, a fost promulgată de președintele României, Ion Iliescu, în 2004.

Cum o fi girat el o lege care îl făcea revoluționar ilegal?

Răspunsul e simplu: nu îl făcea.
La acea dată, de prevederi nu beneficiau ”persoanele, civili sau militari, care sunt dovedite a fi fost implicate în activităţile fostei securităţi ca poliţie politică, precum şi persoanele care au organizat, au acţionat, au instigat şi au luptat, sub orice formă, împotriva Revoluţiei”.

În primăvara anului trecut, deputatul PNL Florin Roman, unic inițiator(!), bagă în parlament o modificare a legii care prevede că nu beneficiază de ea foștii șefi ai PCR, militarii, securiștii, milițienii, șefi ai Gărzilor Patriotice precum și, țineți-vă bine, persoane ”care au dezinformat sau au folosit mijloace de informare în masă în scop de diversiune ori au acționat, sub orice formă, împotriva revoluției Române din Decembrie 1989, au emis ordine și dispoziții în favoarea menținerii structurilor fostului partid comunist și pentru apărarea dictatorului.”

Foarte interesant, chiar spectaculos, pe siteul parlamentului nu mai apare, conform normelor, legea în forma originală a inițiatorului, așa cum a fost ea trimisă pentru avize la structurile de resort.

Motivul e că, cineva sau ceva l-a răzgîndit pe Roman, astfel că toate referirile la securiști, milițieni și militari dispar din lege și rămîn doar șefii PCR și cei ai Gărzilor Patriotice.

Proiectul este pulverizat, efectiv, de Consiliul Legislativ, care îl etichetează drept neconstituțional, lipsit de claritate, de previzibilitate, încălcînd drepturile omului, presupunînd retroactivitatea legii și multele.

Cu toate acestea, în toamna trecută legea, cu nr.242, e promulgată de Iohannis, după ce obținuse un vot favorabil zdrobitor în Parlament, inclusiv al PSD.

La fel de spectaculos e faptul că în expunerea de motive, Florin Roman argumenta legea strict prin faptul că mulți revoluționari fuseseră declarați ulterior colaboratori ai Securității, dar continuau să beneficieze de privilegiile legii 341. Nicio vorbuliță despre nomenclaturiști, gărzi patriotice ori altceva. Exact din această cauză – discrepanța între expunerea de motive și textul legii – spulberaseră proiectul și reprezentanții societății civile din Consiliul Economico-Social.

Legea lui Florin Roman a iertat securiștii, milițienii și militarii, executînd strict foștii șefi ai PCR și ai Gărzilor Patriotice.

Asta, pentru că armata revoluționarilor e înțesată de foști securiști, militari și milițieni, dar sunt foarte puțini lideri ai Gărzilor Patriotice și extrem de puțini lideri peceriști.

Ion Iliescu se încadrează în noua lege doar pentru că are o vîrstă foarte înaintată, în timp ce restul liderilor comuniști s-au stins de-a lungul anilor.

Legea 242/2021, aberantă și neconstituțională, a fost făcută, clar, cu dedicație pentru Ion Iliescu.
La cîteva săptămîni după victoria legii, Roman a fost aruncat din guvern ca o măsea stricată, pentru plagiat. Dar misiunea fusese îndeplinită.

Dacă în decembrie 1989 am avut o lovitură de stat, atunci toate certificatele de revoluționar ar trebui anulate dintr-un condei.
Dacă a fost revoluție populară fie și numai în proporție de 5%, ar fi aberant să iei titulatura de revoluționar celui care a fost în acele zile fierbinți un simbol al revoluției, de nimeni contestat. Indiferent de cariera politică ulterioară.

O notă de final pentru Klaus Iohannis, promulgatorul legii, asta ca să ne menținem în registrul aberațiilor: cum ar fi dacă într-o bună zi, un alt Florin Roman va propune retragerea privilegiilor pentru foștii președinți aparținînd etniei sașilor, oameni care s-au înrolat masiv în Wermachtul hitlerist, în al doilea război mondial? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

18 Comentarii

 1. Indiferent de simpatii, iar de a mea nu se bucura, Ion Iliescu este revolutionar 100%.
  Asta daca a fost Revolutie. Daca nu, nu.
  Retragerea certificatului e un act josnic, comis de persoane fara caracter. Stiti la cine ma refer.

 2. Daca vrea sa mearga pana la Curtea Constitutionala, Ion Iliescu castiga sigur mentinerea certificatului de revolutionar. Doar ca e cam batran ca sa fim siguri ca apuca sfarsitul procesului.

 3. Nu am fost, nu sunt si nici n-am cum sa fiu fan Ion Iliescu – el i-a ”FATAT” pe toti nemernicii de ne distrug si ne-au distrus tara! (Basescu, Constantinescu, Iohanis, Ciuca etc. etc.)
  Cand PLAGIATORUL DOVEDIT, de Florin Roman, cand ANAL-FABETUL de Florin Roman, care nu are niciun fel de studii – dar se visa ministru, INSCAUNAT fiind de IOHANIS! – a fost initiator de lege, cu dedicatie, mai ca-ti vine sa ti se faca mila si sa-ti trezeasca sentimente de simpatie Iliescu!
  Chiar nu vede nimeni TIPARUL!?!?
  Pai, tot la sfarsitul lui 2021 au fost create conditiile pentru a-l rezolva pe PETROV! “Decat” coincidenta!… tot atunci, mi ti-l rezolva si pe ILICI!
  Da, BASESCU/PETROV chiar merita puscarie! A mintit si a dat declaratii, in fals, in forma continuata – si-a luat casa fara drept – pe Mihaileanu, unde salasuieste Lenuta ‘a mica! primar general fiind – a turnat la sekuritate etc. etc…. dar nu-i normal sa ii descoperi mizeriile dupa decenii!!
  Domnu’ PRESEDINTE IOHANiS, aveti de grija… ca tot asta va paste si pe dvs.!
  V-o fi salvat COLDEA, in 2014 – cred ca regreta si in ziua de astazi – dar fetele si baietii de pe la ICCJ, curti de apel si alte instante… stiu EXACT CA ATI FOST SINGURUL DECLARAT ABSOLVIT DE ACUZATIILE DE INCOMPATIBILITATE SI CONFLICT DE INTERESE!, de catee ANI… cam ce credeti ca VA PASTE, dupa ce nu veti mai fi fost Presedinte?!? ETEEE… FIX SOARTA lui BASESCU/PETROV Si ILICI/iLIESCU! – ce-i drept, cu o singura diferenta: la aia fara consoarte, la dumneavoastra…
  CAM CAT DE TEMBEL POATE FI ACEST POPOR SA NU REALIZEZE CA, NISTE COZI DE TOPOR, NISTE NEICA-NIMENI (IN FRUNTE CU PROFU’ DE LA AGNITA SI DOMNU’ DIN ZALĂU), AU PRIMIT ORDINUL DE A-I EXECUTA PE TOTI PRESEDINTII ROMANIEI!?!?
  Repet: imi repugna si Iliescu si Basescu si Constantinescu… dar, a-mi sterge pe jos cu presedintii ultimilor 30 de ani, mie ca POPOR!, deja este prea mult! – ca pe anteriorul, l-am executat in ziua Nasterii Domnului (de crestini ce sunt cretinii de ne-au si ne conduc!).
  Iar, cand colportorul este unul ca Florin ROMAN… mi-e chiar scârbă de ceea ce a ajuns acest stat, condus fiind de astfel de NEMERNICI (… Agnita si Zalau, slugi, doar Dumnezeu stie, pe unde si ai cui!)

  • Dacă erai sănătos spuneai acelaşi lucru clar, concis şi la obiect. Dar nu eşti. Eşti Dem… ent!

  • Dem, ai un comentariu corect, ce mai trebuie adaugat?Calaul Iohannis ataca pe toti, ataca totul doar pentru a-si ascunde bestialitatea institutionalizata in Romania. Grav este ca acest abject individ ii ataca tocmai pe cei pe spinarea carora, prin infractionalitate s-a cocotat in palatul Cotroceni. L-a auzit cineva pe Iohannis sa ceara ca legea Lustratieisa se aplice si-n Romania?

   • De aceea se felicita si se completeaza singur
    Dem PanCuru

 4. Scurt pe doi. doveditul nazist( conform Sentintei judecatoresti) K.W.Iohannis ataca expresedintii cu aceleasi origini stalinsite asemeni lui doar pentru a abate atentia de la criminalitatea si infractionalitatea regimului Iohannis. Doua mandate Petrov, Basescu Traian a inpus statul mafiot in Romania sta preluat si perfectioant in criminalitate si infractionalitate antiromaneasca de catre chiar K.W.Iohannis, iar Ion Iliescu este acuzaat ca ar fi fost comunist dar nu si lucrator, turnator impotriva etnicilor sași asemeni lui Klaus Iohannis. Mass media, faptele confirma si vorbesc despre cel mai abject calau al tarii ,Iohannis.

  • Urmeaza ca teroristi ai securitatii basisit/iohannsite sa ma atace in cel mai grobian mod.

   • N-ai spus nimic, Duru cu Curu PanDuru, dar te inchipui probabil vanat si pe strada de acum inainte. Desi esti doar un latrau cacat pe el, care se linge singur!

    • Pentru administratorul acestui site. Cu respect, va rog ca toti huliganii care au comentarii insultatoare sa fie blocati. Acesti huligani nu au nimic in comun cu valoarea articolelorde pe inpolitics.

     • PanDuru cu Curu e o insultă permanentă, pentru inteligenţa oricui!
      Blocaţi Prostia! Stârpiţi Nerozia! Goniţi Inepţia! Heil!

 5. „in timp ce restul liderilor comuniști s-au stins de-a lungul anilor.”
  „s-au stins” e o expresie cam jidaneasca,
  vrea sa ne intinda ATZA.
  (e de preferat „au belit belengheru la starea civila nu la haham”).

 6. m.shora nu s-a stins; un revolutzionar DOVEDIT, ” cu shtate vechi „-Froim Bernard, „teodor bratesh”-nu s-a stins,MAI!
  (am preffera sa stim ca doamna mama lu bti a fost in Partid:femeile sunt proaste,
  treaca de la noi)

 7. Mihai_Șora a fost ministru al învăţământului în primul guvern Petre Roman (30 decembrie 1989–28 iunie 1990).-depinde cand anume au incetat „incidentele misterioase” incepute(cum cred fraierii) in ’89……

 8. „s-au stins”- hmmmmmmmmmmmm,te risti la blestem!(doar in materialismul dialectic mortzii sunt mortzi).

 9. ce comunist ar putea fi inviiat,ACUM?
  spune 1 nume!

 10. s-au stins pa pizda ma-mii lor curva lu satan!

 11. @ Au zis ăia de la CCR că la plata pensiilor deciziile CCR acționează și retroactiv, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998