CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scenariu-bomba: Patriciu, premierul lui Basescu

0 comentarii / 1436 vizualizări / 5 august 2011

Dinu Patriciu ar putea fi asul din mîneca lui Traian Băsescu în perspectiva viitoarelor alegeri, în sensul că magnatul liberal se pregătește pentru fotoliul de premier, în coabitare cu actualul președinte și cu PDL. Scenariul-bombă este aruncat pe piață de către reputatul analist Stelian Tănase, care îl prezintă, pe siteul personal, nu ca pe o supoziție ci ca pe o informație în toată regula și afirmă, totodată, că în acest moment au loc întîlniri și negocieri de taină, cel mai adesea în străinătate.

“De la cătuşe la palatul Victoria”, așa sintetizează analistul de la Realitatea TV traseul pe care ar urma să îl parcurgă Patriciu. ”Urmează evenimente mari. Românii, vi se pregăteşte ceva. Băsescu îşi caută un prim-ministru. Alegere mai bună decît Dinu Patriciu nu are. La 3×3 , invitat de mine, Patriciu a zis că se retrage din politică. Mira-m-aş! Abia intră în politica mare, aşa cum e demult în marile afaceri. Cît despre Băsescu, s-ar spăla de toate păcatele şi lăturile. Ar deveni brusc alb ca un… crin, după mişcarea asta savant-acrobatică. Vi se pare literatură S.F.? Nu e. Scenariul e prevăzut în mapele Cotrocenilor. Ştie şi Grivei de intenţie şi nu a zis nu. Soluţia ar fi perfectă pentru strategii portocalii. PNL s-ar rupe, mulţi amatori de ghişefturi sătui de opoziţie, sunt dornici de plăcintă şi ciolan pe varză. Va fac pe loc o listă de pofiticioşi ministeriabili fff liberali. Ei s-ar năpusti bucuroşi. PDL s-ar salva de la dezastru. USL ar fi un capitol trecut, PSD rămîne încă o tură în opozitie” mai scrie jurnalistul.

”Deocamdată e vorba de subterane, întîlniri tainice, unele în străinătate, ca să nu prindă de veste paparazzi, serviciile şi inamicii comuni. Ocazie cu care se exprimă – în soaptă – nemulţumiri în sensul că marele caşcaval e la alţii! Dinspre PDL au început să adie spre liberali tot felul de declaraţii de amor, cereri de logodnă şi alte serenade sub balcon. Iată-l pe Băsescu zicînd cu guriţa lui aurită săptămîna asta în direct la tv, să îl audă o ţară – ”Nimeni nu se îndoieşte că Patriciu ar fi liberal….Nu văd de ce ar fi respinse contribuţiile liberale la o guvernare de dreapta, iar dacă mă întreabă ce tip de alianţă aş vedea utilă pentru România, cu PDL-UDMR şi PNL. Va trebui să fie un premier care în mod minimal să nu-şi vândă onoarea pentru a-şi ţine scaunul.” La cine se referea Băsescu ? La Dinu Patriciu, dus cu mascaţíi în arestul din Rahova la ordinul lui Băsescu care îi plătea aşa o poliţă mai veche!” mai spune Tănase. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998