CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Scheletele din dulap

2 comentarii / 2142 vizualizări / 25 iulie 2014

Domnul Victor Ponta se teme. Ca dracul de tamaie. Se teme de Klaus Iohannis. In ciuda faptului ca acesta nici nu a fost inca desemnat candidat prezidential de cele doua partide de dreapta. Si, fiindca se teme, afirma contrariul. Dar dovada ca se teme consta in faptul ca a simtit nevoia sa-l ameninte pe Klaus Iohannis. Cu trecutul acestuia. Sunt tare curios ce s-ar putea intampla daca, si intr-un caz si in celalalt, scheletele ar iesi din dulap in timpul campaniei electorale.

In 5 august, dreapta va lua decizia. Probabil candidatul desemnat va fi Klaus Iohannis, intrucat acesta sta mult mai bine in sondaje decat contracandidatul sau, Catalin Predoiu. Victor Ponta, care nu oboseste in a afirma, cu prilejul fiecarui interviu, ca are de gand sa isi asume candidatura la presedintia Romaniei, ca si cand s-ar fi indoit cineva de asemenea intentie in ultimii doi ani, iata, ne informeaza acum ca este cu inima usurata. Pentru ca a scapat de competitia cu Crin Antonescu. De care se temea cu adevarat. De ce se temea el de Antonescu? Pentru ca a fost prieten cu acesta si pentru ca i-ar veni greu sa se lupte cu un fost prieten. Acest mod de a judeca devoaleaza o trasatura urata de caracter a domnului Victor Ponta. De ce sa-i vina cuiva greu sa intre intr-o competitie normala cu un fost prieten? I-ar veni greu doar in doua eventualitati. Mai intai, in situatia in care fostul prieten ar cunoaste lucruri grave despre el care, daca ar fi aduse la cunostinta opinei publice, l-ar infatisa intr-o lumina negativa si l-ar pune in imposibilitatea sa mai castige alegerile. Al doilea scenariu posibil este ca este inconfortabila lupta cu un fost prieten, intrucat domnul Victor Ponta are intentia de a se bate utilizand mijloace murdare. Adica dezinformarea si calomnia, avandu-l drept tinta pe contracandidatul sau.

Dar ce mai declara, referitor la lupta prezidentiala, domnul Victor Ponta? Ca este usurat ca se va lupta cu Klaus Iohannis. Sugereaza astfel ca acest candidat al marelui Partid National Liberal este un competitor mai slab. De mana a doua. Pe care il va invinge cu usurinta. Iata, din nou, o trasatura negativa de caracter a domnului Victor Ponta. Pentru ca, si in eventualitatea in care asa ar sta lucrurile, iar domnul Klaus Iohannis ar fi un concurent slab pentru domnia sa, numai lipsa de caracter l-ar fi putut determina pe Victor Ponta sa afirme public aceast lucru, incercand sa-si umileasca adversarul inainte chiar sa fi inceput competitia. Dar lucrurile nu se opresc aici.

In urmatoarea propozitie, domnul Victor Ponta face o afirmatie care demonstreaza contrariul. Care demonstreaza ca el a mintit cand a spus ca nu se teme de Klaus Iohannis. Concret, candidatul PSD la cea mai inalta functie in stat afirma ca domnul Klaus Iohannis are un avantaj in fata sa. Si anume ca trecutul sau nu este cunoscut. Sugerand astfel ca, in toiul bataliei pentru functia prezidentiala, el nu va putea fi lovit in mod eficient, iar imaginea sa nu va putea fi tarata in noroi, din simplul motiv ca nu se cunosc suficiente date compromitatoare de natura biografica. Cand spune adevarul Victor Ponta? In prima propozitie, in care ne comunica faptul ca nu se teme, ca e mai bine cu Klaus Iohannis decat ar fi fost cu Crin Antonescu? Sau in a doua propozitie, in care explica o vulnerabilitate a propriei sale campanii, in sensul ca nu prea stie unde ar putea fi lovit Klaus Iohannis?

Bomboana pe coliva acestei halucinante declaratii o pune insa Victor Ponta atunci cand isi incheie expozeul, afirmand ca necunoasterea biografiei lui Klaus Iohannis poate si un avantaj, pentru ca, in momentul in care o serie de informatiii vor iesi la iveala, Klaus Iohannis va deveni extrem de vulnerabil. De asta data, cu ce avem de-a face? Pur si simplu cu o amenintare. Nevoalata. In sensul ca se va scormoni in trecutul domnului Klaus Iohannis, trecut in care se sugereaza ca exista schelete. Adica fapte extrem de grave. Atat de reprobabile, incat relevarea lor publica va putea dinamita intreaga campaniei a candidatului dreptei.

Iata cu cata dexteritate si in ce viteza, in numai cateva secunde, Victor Ponta a trecut de la un aparent elogiu adus lui Crin Antonescu, pe care s-a facut luntre si punte sa-l compromita, sa-l ridiculizeze si sa-l elimine din competitie, la un atac violent si pervers impotriva presupusului candidat al dreptei. Fara a renunta la proprietatea cuvintelor pe care le folosesc, pot sa spun ca, intr-o oarecare masura, domnul Ponta a fost nu numai necuviincios, nu numai mitocan, ci si ticalos in modul in care si-a expus rationamentul utilizand, la modul subliminal, o forma de santaj impotriva contracandidatului sau.

Daca vorbim insa de scheletele din dulap, desigur, firesc ar fi sa ne gandim nu numai la Klaus Iohannis, ci si la Victor Ponta. Cum adica acesta nu are un dulap pitit undeva in pod si nu ascunde in dulap schelete? Are domnul Victor Ponta un trecut fata de care sa stea intotdeauna cu fruntea sus? Ma refer, fireste, nu la trecutul cunoscut de opinia publica, despre care i se pot reprosa destule lucruri grave si pe buna dreptate, ci la trecutul mai putin cunoscut. Cuvinte cheie: racolare, fantome, misiune, raport, diviziune, Carla Del Ponte, sperjur, sistem. Ia sa ghicim putin in ceasca de cafea. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. „Cuvinte cheie: racolare, fantome, misiune, raport, diviziune, Carla Del Ponte, sperjur, sistem.”

    adica a fost racolat , a devenit o „fantoma”, a fost trimis in misune, a dat rapoarte, a stat pe langa carla del ponte , la proces a facut sperjur si e un om din sistem?

  2. Securila e in misiune si presteaza cum a invatat la scoala. Laba trista, saracu.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998