CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Schimbare de pozitie: partidul lui Oprea ataca scutul de la Deveselu si multinationalele

1 comentariu / 2744 vizualizări / 30 aprilie 2019

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, era ministru al Apărării în funcție atunci cînd s-a decis, la nivelul CSAT, amplasarea scutului american anti-rachetă la Deveselu. Acum, sunt semne că Oprea și al său partid s-au răzgîndit, iar liderul listei de candidați la PE, Ilie Năstase, critică dur existența scutului, în paralel cu sugestia naționalizării unor companii privatizate în favoarea străinilor.

”Păi nu ne-am pus noi în cap? Focul l-am aprins cu Deveselu, ce ne trebuia nouă Deveselu?” a declarat Năstase într-un interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu în care fostul tenismen mai spune că stagiul militar obligatoriu a devenit inutil pentru că ”Acum nu mai trebuie, vin cu bombiță de aia mai mică, ce le mai trebuie?”. ”Eu am fost și soldat vreo 2 săptămâni și… acum pot să spun, nu?” a precizat Năstase, general ”de rezervă” al armatei române.
El a explicat de ce România e percepută drept cea mai coruptă țară în Occident:
”Sunt și motive, păi țara asta a fost vândută… românii au vândut-o nu? Nu au vândut-o străinii, era a românilor nu? Și știm cine sunt ăia care au vândut-o, știm cine a vândut petrolul, știm cine ce a vândut tot ce a vândut, nave și alea. De ce nu mergem să le luăm banii? Să le aducem înapoi? De ce?”.
Chestionat dacă multinaționalele au vreo vină în ce privește desele schimbări ale legislației fiscale, Năstase a confirmat:
”Se bagă foarte mulți bani acolo în gol, deci ăia poate să facă gaură de nu știu câte milioane și să li se șteargă datoria. Eu, dacă sunt privat și am probleme cu banii… De ce le dau lor și nu îmi dau mie? Păi ei înghit bani. Păi cum vine asta?(…) Ați văzut să vină cu banii? Nu. Ei când au probleme, se duc la stat, vrem bani, vrem ajutor. Și ce facem? Păi mie de ce nu îmi dați ajutor? Eu ce nu sunt român? Dacă am nevoie și îmi pierd afacerea? Știți de ce sunt de vină? Pentru că dau legi cu scăpări. O lege cu scăpări. Pentru ei, bineînțeles, nu pentru noi” a conchis fostul tensimen. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. E o politica buna. Va lua din voturile pesedelei, alea cu care ar ajunge la 20%, dar nu o va face. Se vede ca Oprea serveste iar interesul national. Probabi ca va scapa de toate dosarele, cu fie-sa calare pe cariera, pe termen lung, nu numai in slujba la dragneti care, vorba aia, azi sunt, maine nu sunt.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998