CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9560 RON UP | 1 USD = 4.6047 RON UP | 1 GBP = 5.7745 RON UP

Schimbare majora in discursul lui Iohannis. Blatul cu Dancila, tot mai fatis

7 comentarii / 4320 vizualizări / 8 august 2019

Discursul președintelui Klaus Iohannis de la Consiliul Național al PNL, de azi, marchează o stranie și bruscă schimbare de strategie, total împotriva cursului care ar fi fost asteptat înaintea reuniunii. De la promisiunile repetate că va răsturna actuala guvernare, Iohannis face un pas înapoi și vorbește de schimbări doar după alegerile parlamentare. Un mare serviciu făcut premierului Dăncilă.

În discursul din aprilie, cînd a anunțat oficial referendumul din 26 mai, Iohannis a transmis totodată mesajul eliminării PSD de la guvernare din chiar a doua zi după alegeri, dacă românii vor da un vot anti-PSD.
”Dacă românii vor veni la vot și vor spune că nu sunt de acord cu PSD, atunci noi avem un mandat să acționăm. Imediat, a doua zi!(…) De data asta, există șansa unei schimbări reale! Semnalul, dragii mei, se va da pe 26 mai la referendum și la europarlamentare”.
Românii au votat contra PSD, dar mișcarea lui Iohannis nu a mai venit.

Pe 28 iulie, după ultima ședință a CSAT, Iohannis revine cu un mesaj asemănător, în contextul scandalului de la Caracal:

”Cer Guvernului să ia măsuri acum, pentru că are pârghii, dacă mai are o minimă decență. Și le mai cer ceva celor de la PSD și ALDE – abrogarea modificărilor legislative aduse în ultimii doi ani legilor justiției și codurilor penale(…) Dacă nu o va face acest guvern, vă promit că voi strânge o nouă majoritate, după alegeri, care va face asta”.

Practic, s-ar spune că Iohannis reaprinde flacăra speranței pentru liberali ori useriști, promițînd eliminarea PSD de la guvernare imediat după prezidențiale.

Ei bine, astăzi, același Iohannis face o mișcare neașteptată, anunțînd în discursul din fața liberalilor o cu totul altă variantă:

”Vă asigur că voi construi o nouă majoritate, în urma votului dat de oameni, la alegerile parlamentare, fie că vor fi la termen sau anticipate(s.n.). O majoritate care să aibă în prim plan toate aceste priorități legate de normalizarea României, o majoritate care să fie pro-europeană și să susțină lupta împotriva corupției”.

Prin respectiva formulare și ferindu-se de asumarea vreunui rol în provocarea anticipatelor, putem concluziona că Iohannis pune capăt oficial discuțiilor despre scoaterea PSD din ecuația guvernamentală pînă la finele anului 2020.

De ce ar stinge Iohannis atît de brutal speranțele PNL de a ajunge cît mai curînd la guvernare și încă într-un discurs rostit direct, chiar în fața lor?
Cumva pentru că perspectiva rămînerii la putere pînă la capătul mandatului guvernamental îl face pe Iohannis mai dezirabil pentru pesediști în raport cu mult mai radicalul Dan Barna?
Cel care, reamintim, spune acum nu multe zile, la Realitatea TV, „Există în Parlament instrumentul moţiunii de cenzură.(…) Evident, provocarea viitorului preşedinte va fi aceea de a contribui în măsura competenţelor pe care le are la generarea unei majorităţi în Parlament care să ducă la căderea acestui Guvern, pentru că unu: nu există soluţie decât cea legală şi paşnică de a scăpa de acest guvern. Asta am spus: în măsura în care reuşim să generăm alegeri anticipate, lucrurile vor fi foarte clare şi ar un beneficiu pentru România să evităm.”

Același Barna care, nu mai departe de aseară a anunțat, la ”România 9” de la TVR, că dacă va ajunge președinte, va forța(s.n.) alegeri anticipate pentru că este ”singura soluție pentru ca România să salveze 6 luni”.

Prin discursul de azi, Klaus Iohannis nu le mai flutură pe la nas guvernarea liberalilor, ci pesediștilor, devenind ”băiatul bun” în raport cu ”băiatul rău” Dan Barna.

Iar păstrarea guvernării e cam singurul atu, în raport cu poporul pesedist, care i-a mai rămas Vioricăi Dăncilă și oamenilor din spatele ei pentru a-și prezerva pozițiile actuale; cu cît mai mult timp, cu atît mai bine. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Cum sa fie normala Romania cu robotul Iohannis presedinte ? Parca s-a nascut direct din creerele sekuristilor(daca astia au creier !) !? Cu Ludovic Orban, cu maiamutoiul patriotic Rares Bogdan, cu mecanica Raluca Turcan sau Alina Gorghiu, cu PDL, cu Blaga, cu securisti cit vezi cu ochii, cu hoti identici cu cei din PSD ? Romania normala ? Frankestein n-are nici o rusine, nu simte nimic, ca lemnul… Si ne mai miram ca i-am produs pe Dracula sau pe Ceausescu !

 2. „De ce ar stinge Iohannis atît de brutal speranțele PNL de a ajunge cît mai curînd la guvernare și încă într-un discurs rostit direct, chiar în fața lor?”

  Raspuns correct: pentru ca situatia economica e albastra si pentru ca a facut odata greseala sa accepte guvern tehnocrat si sa ia teapa de la PSD. DE data asta, asteapta sa se prinda pana si cel mai prost pesedist ca asa zisul program de guvernare al PSD nu era decat o gargara ieftina pentru prosti. M-as astepta la intarzieri de plati de salarii de bugetari si pensii, dupa cum era prin anii 90 cand FNI ne bara accesul la imprumuturi. Pe buna dreptate, de altminteri

  • Iarăși mint ca porcul securist.
   Noi, Securitatea, am forțat guvernul să facă rectificare, să ia bani de la domeniile importante pe care să-i fută SRI.
   Și iarăși sunt în halul ăsta de prost, atât eu cât și toată turma de ciobani securiști nespălați, să vorbim despre crize, deși după fraudarea alegerilor noi venim pe valul ăla mare, complet gri și grobal cât cuprinde. :)))))))))))

   • Iar esti prea prost. Banii de la secu n-ar ajunge nici macar de 5 bani pe cap de vaca furajata.

    • Aproape jumătate de miliard de lei ajunge de câteva labe la SRI.

 3. Iohannis minte in continuare , ori e pur si simplu dus de nas de securisti!In ultimii doi ani, PSD nu a facut NICIO modificare a Codului Penal!!!!A propos, exista un singur Cod Penal, nu „coduri penale” , cum se exprima marele aparator al „statului de drept”!

  • Retardatul statului este membru al grupului infracțional securist care-i batjocorește pe români.
   Toți securiștii, de la Dogimuiu și Tapalabă până consilierii prostovanului statului, primesc același script de la SRI. Nu analizează nimeni ce scriu labele Securității. Muie să fie!!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998