CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Schimbare majora: Iohannis a trecut in tabara pro-imigrantilor

5 comentarii / 6857 vizualizări / 25 iulie 2018

Ce nu a remarcat presa de la noi a făcut-o Deutsche Welle: anume că președintele României merge contra curentului regional – și nu numai – și a virat-o către tabăra susținătorilor primirii de imigranți. Dovada cea mai clară e declarația dată ieri, după întrevederea cu premierul Irlandei.

”Din 2015 încoace oficialii de la București au trecut din tabăra anti-migrație în cea pro-migrație. Nu explicit. Totul a fost strecurat cu discreție prin tăceri tactice, urmate de declarații ambigue. Ultima dintre aceste declarații tinde însă să rupă echilibrul și să devină o veritabilă profesiune pro-migraționistă. Căci iată ce a spus marți președintele Iohannis (care se opusese inițial repartizării automate a solicitanților de azil): ”În fine, am discutat tema migrației şi am ajuns împreună la concluzia că trebuie să găsim soluții bune pentru a putea rezolva problema migrației, în sensul de a o face mult mai ordonată. Aici trebuie negociate soluții care sunt bune, sunt general acceptabile, sunt fezabile şi sunt sustenabile”.

Declarația a urmat întâlnirii avute la Palatul Cotroceni cu premierul Irlandei, Leo Varadkar. Or, a rezolva problema migrației prin a o face mai ”ordonată” este deja o certă poziție de simpatie față fenomenul migraționist. Este adevărat că președintele Iohannis a reluat în declarația sa și micile precauții de rigoare, vorbind de ”combaterea migrației ilegale”, dar în esență el pare să fi făcut deja pasul în tabăra cealaltă. Măcar pentru faptul că, riguros vorbind, migrația este în proporție covârșitoare ilegală, chiar și atunci când migranții sosesc în Europa la bordul unei nave umanitare” scriu analiștii D.W.

”De altfel, dacă urmărim declarațiile președintelui pe acest subiect vom observa o gradată trecere de la o poziție la alta prin diferite nuanțe strecurate cu discreție. Mai demult accentul cădea pe ”consolidarea frontierelor externe ale Uniunii”, acum dimpotrivă pe ”organizarea” migrației” mai remarcă DW.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Pudelul cancelarei Merkel stie sa execute frumos toate comenzile pe care le primeste in limba germana.

    Trist este faptul ca Romania va trage ponoasele dupa acest presedinte de mucava, un presedinte-butaforie, care va lasa in urma lui o activitate prodigioasa exact ca niste zoaie pe un geam in bataia soarelui (ca sa citam precedentul presedinte al Romaniei, presedintele-borfas si betiv): „Uneori ai senzatia ca este ca o zoaie pe un geam. Geamul casei asteia care este Romania, cand dai sa te uiti, e plin de zoaie, nu vezi bine nici afara si nici de afara in casa”, a spus Basescu, referindu-se la clasa politica – (sursa: Ziare.com, 09 Februarie 2008, ora 08:22).

  2. Sa primeasca imigranti in casele care i-au mai ramas!

  3. pentru generalii care-i dictează lui iohanis ce să spună România e doar o societate comercială de pe urma căreia obțin profit.

  4. jegurile astea romanesti ar face orice sa nu isi repatrieze spionii si sa isi continue planurile de distrugere a lumii.

  5. Fie hanzi cat de prost ,bine ca-i mare ,zic sasalai ,iar joianis nu dezminte.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998