CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Schimbarea Guvernului nu se face la televizor

0 comentarii / 1608 vizualizări / 6 aprilie 2011

Este o afirmatie care nu-mi apartine mie, ci ii apartine Presedintelui Traian Basescu. Utilizand alte cuvinte, ieri, premierul Emil Boc a spus acelasi lucru la Realitatea TV. Amandoi au dreptate. O schimbare de guvern nu trebuie sa fie rezultatul unei dezbateri publice, decat daca este facuta in scop propagandistic.
Intr-o perioada de criza profunda, cum este cea in care se afla Romania astazi, daca guvernul se schimba, e bine ca procedura sa se pastreze in limite strict constitutionale. Dar asa se va intampla? Daca este adevarat ca schimbarea de guvern nu se face la televizor, poate fi luata drept adevar vointa sefului statului de a proceda, macar de aceasta data, in conditiile de procedura si de transparenta impuse de Constitutie?
Raspunsurile lui Emil Boc la intrebarile lui Catalin Striblea – care, in paranteza fie spus, realizeaza a doua performanta in termen scurt dupa dialogul extrem de profesionist realizat cu Presedintele Traian Basescu – sunt de un echivoc care vorbeste de la sine. Interogat asupra intentiei sale de a parasi Palatul Victoria, Boc spune ca, pentru moment, nu si-a pus aceasta problema. Dar va parasi, cu certitudine, Executivul, atunci cand nu va mai avea suficienta sustinere politica. Adica nu va mai dispune de majoritate in Parlament. Ceea ce se poate intampla in orice secunda. (Sorin Rosca Stanescu)

Mai multe pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998