CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Schimbarea lui Arafat cu Valeriu Gheorghita: miez de adevar sau gogorita ieftina?

3 comentarii / 3895 vizualizări / 3 aprilie 2021

Zvon fierbinte în ultimele zile: Raed Arafat ar putea pierde funcţia de secretar de stat în cadrul MAI și şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în favoarea medicului Valeriu Gheorghiță, actualul șef al al campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19. Un zvon pe care nu am paria, în ceea ce ne privește.

E drept că în România totul e posibil, dar scenariul înlocuirii lui Arafat cu Gheorghiță, aruncat pe piață de liberalul Radu Carp, e greu de luat în serios, totuși.
Din motive simple.
Valeriu Gheorghiță a fost scos din pălărie și desemnat șef al CNCAV în noiembrie anul trecut, cînd steaua ministrului Apărării, generalul Nicolae Ciucă, începea să se ridice fulminant pe cerul politicii. Plasarea unui ofițer, de către președintele țării, la butoanele vaccinării era o reușită de PR de proporții imense pentru Armată.
La cîteva zile după alegeri, ne amintim, Ciucă a devenit premier și s-a bătut mult monedă pe desemnarea lui ca prim-ministru plin și chiar ca potențial candidat la șefia PNL; nu a fost să fie atunci, poate în viitor.

Despre Gheorghiță se vorbește de mult că e un om al lui Ciucă, atent selectat și promovat pentru a deveni, la rîndul lui, un vector important de imagine al armatei, ca instituție.
Imediat după desemnarea la șefia CNCAV, Ciucă s-a repezit să-l avanseze pe Gheorghiță colonel plin, la 1 decembrie, încărcîndu-l cam mult cu grade în raport cu vîrsta și performanțele sale.
În aceeași zi de 1 decembrie, ministrul Apărării declara”una dintre contribuțiile MApN la campania națională anti – Covid este desemnarea ofițerului medic Valeriu Gheorghiță în funcția de coordonator al viitoarei campanii de vaccinare anti – Covid”. Se mai observă că generalul îi ia apărarea, public, ori de cîte ori e nevoie.

Într-adevăr, Gheorghiță este în acest moment cel mai important vector de imagine al Armatei române, iar cariera politică viitoare a generalului Ciucă depinde în bună măsură și de prestația acestuia. S-a bătut și se bate permanent monedă pe faptul că în România, spre deosebire de restul țării, de vaccinarea românilor răspunde Armata. Și nu e întîmplător că prestațiile mediatice ale lui Gheorghiță se produc doar în uniformă militară, ca să fie cît mai clar mesajul public.

Trecerea lui pe postul lui Arafat ar complica lucrurile, însă, ca să nu spunem că ar lichida complet menirea de promotor al Armatei în ochii cetățenilor.
Arafat e secretar de stat în Ministerul de Interne, ceea ce înseamnă că Gheorghiță cel proaspăt avansat colonel ar trebui, pentru a-și putea ocupa postul, să fie trecut în rezervă și transferat de la MApN la marele rival MAI.
Greu de crezut că Armata își va sacrifica astfel cel mai prețios promotor al momentului. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. Corect!
  Povestea asta cu AdLabam e doar dezinformare clasică, după manual; menita doar sa mai descarce din ura oamenilor contra arahatului și-a regimului ticălos din care face parte.
  La recentele mitinguri numele lui e primul strigat, semn de mare iubire de către popor
  Tactica securiștilor e mai veche de 89. Încă de pe atunci apăreau periodic zvonuri ca schimbarea lui Ceaușescu este iminenta, congresul 14, e grav bolnav, moare, bla-bla.
  Oamenilor trebuie sa li se dea o raza de speranța că altfel se apuca sa-și facă dreptate singuri ca sabiorul din Onești. Ba unul mai labil psihic chiar i-a făcut urări pe Facebook, ce te faci însă cu un lup singuratic ?

 2. Nu vreau sa fiu carpanos,da gheorghita arata a un frizer metrosexual daca are si aceleași competențe prefer un general muiere

 3. cam seamana …diferenta generatia,

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998