CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Schisma in Guvern

0 comentarii / 1286 vizualizări / 7 ianuarie 2012

Presedintele Traian Basescu a revenit, in cursul unei intalniri cu studentii romani care se pregatesc in strainatate, asupra obsesiei sale. De a promova, in plin an electoral, schimbarea Constitutiei si transformarea judetelor in voievodate. Si asta in conditiile in care UDMR nu este, sub nicio forma, de acord. Dar nu la aceasta schisma ma voi referi acum, ci la alta, care este marea surpriza a sfarsitului saptamanii trecute. In acelasi registru si cu ocazia aceleiasi intalniri, seful statului a mai insistat asupra necesitatii promulgarii rapide a legii sanatatii. Ministrul Sanatatii este tot un maghiar care, la acest capitol, tine batista pe tambal. In schimb, secretarul de stat Raed Arafat, o somitate in materie, a sarit in sus. Si are chiar un schimb de replici cu Presedintele. Daca Arafat isi va duce pana la capat amenintarea, regimul Traian Basescu va primi o palma rasunatoare pe obraz. Iar amenintarea inseamna tot o schisma la nivel guvernamental.
La scurt timp dupa ce a castigat primul mandat, Presedintele Traian Basescu l-a felicitat in mod public si l-a decorat pe doctorul Raed Arafat. Si pe buna dreptate. Acesta este o somitate in materie de organizare a urgentelor in Romania. Este, practic, intemeietorul SMURD. Este persoana care a reusit sa puna la punct unul dintre mecanismele care nu scartaie in Romania. SMURD este exceptia care confirma regula.
Si ce este SMURD? Un sistem national care lucreaza prompt si eficient, bine dotat sub aspect tehnic si cu oameni ultracalificati, menit sa salveze oamenii de la moarte. SMURD intervine in toate cazurile de urgenta, facand uneori chiar imposibilul pentru ca oameni in stare grava sa primeasca primele ajutoare si sa poata fi dusi in bune conditii si in termen record in salile de operatie ale diferitelor spitale. Asta face SMURD in timpuri normale. Daca ne imaginam ca aceste timpuri sunt normale. In situatii de calamitate sau de catastrofa, SMURD este ultima nadejde a romanilor.(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998