CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scrisoare deschisa catre d-nul Stephen Hawking

0 comentarii / 2776 vizualizări / 26 mai 2013

Lorelai este ca mai buna prietena a mea din Targoviste. Un copil cu totul si cu totul special. Inca un semn al lui Dumnezeu. Care o lipseste de multe pe aceasta fetita de zece ani. Dar care i-a si dat multe. Facand din ea o veritabila minune.
Renunt astazi la spatiul meu editorial cedandu-l cu bucurie micutei Lorelai. Ceea ce scrie ea, va veti convinge, este mai important decat orice as fi putut eu sa scriu astazi. (Sorin Rosca Stanescu)

„Domnule Stephen!

Ma numesc Alberta, alias Lorelei, din Romania, Targoviste. Acesta este un orasel istoric, fosta cetate de scaun a tarii, cunoscuta ca «Cetatea celor 33 de voievozi». Aici m-am nascut, locuiesc si ma formez.
Am 10 ani si jumatate, sunt eleva in clasa a III-a, iubesc muzica, poezia, pictura, dar sunt preocupata de creatii. Astfel, am obtinut peste 35 de premii la diferite concursuri si simpozioane .
Am uitat sa va precizez ca sunt un copil special. Am venit pe lume fara membrele superioare si fara femurul de la membrele inferioare, dar nu-mi fac probleme, sunt o luptatoare! Asta nu m-a impiedicat ca pe 29 martie 2013 sa-mi lansez prima mea carte «Zambet de inger» – cu povesti si poezii. Lansarea a fost un succes, mai ales ca alaturi de mine a fost mama, dar mai ales colegii de clasa care mi-au dat curaj si care m-au determinat sa-mi stapanesc emotiile ce ma copleseau. Atatea televiziuni, presa, oameni cunoscuti, oameni necunoscuti…
Acum scriu la urmatoarea carte si va marturisesc ca unul din motivele pentru care scriu «Crestinarea lui Dracula in cetate» a fost dorinta de a va demonstra d-voastra si celorlalti ca religia este o mare filozofie indispensabila vietii. Daca eu, personal, iau nasterea mea ca pe o stare de fapt si ma pretuiesc asa cum sunt, pentru d-voastra a fost mult mai greu. Stiu ca pana la 21 de ani ati fost sanatos si de atunci duceti o lupta teribila cu o boala rara. Cunosc aceasta durere pe care-o traiti minut de minut, dar noi suntem persoane speciale si va asigur ca suntem iubiti de Dumnezeu! Simt ca eu am o relatie speciala cu ingerul meu si mi-as dori sa primiti si d-voastra aceasta iubire divina.
Nu vreau sa va critic, departe de mine acest gand, dar consider ca tot efortul depus pentru Acceleratorul de la Geneva a fost un fiasco, acelasi lucru si cu crearea unui Univers in laborator – fara interventia Divinitatii, sau, ultima varianta, ca legile fizicii au fost suficiente pentru crearea Universului. Ce sa mai spun? V-ati suparat si pe Papa Ioan Paul al II-lea in 1980, (Fie binecuvantat in ceruri!) cand a sugerat oamenilor de stiinta ca n-ar trebui sa vorbeasca despre crearea Universului. Acum subliniati ca este importanta explorarea Spatiului Cosmic, pentru ca nu vom mai rezista pe Pamant alti 1000 de ani. De ce sa folosim atatia bani pentru experimente inutile, cand ar putea fi redirectionati pentru utilarea spitalelor, reducerea mortalitatii, pentru diminuarea poluarii, saraciei , … , ….. , intr-un cuvant pentru salvarea acestei planete minunate!
Folosindu-va inteligenta puteti gasi solutii viabile in acest sens! Nu stiu daca exagerez, dar consider ca cine nu crede in Dumnezeu, se crede el insusi Dumnezeu. Am sa iau ca exemplu o celebritate cunoscuta ce se numeste Emil Cioran. Iata o maxima scrisa de el: «a fi sau a nu fi, nici una, nici alta». I-am studiat copilaria. Se tragea dintr-o familie de nobili, si cu toate ca nu-i pot nega inteligenta, avea inclinatie spre agnosticism. Cu o bursa meritorie a facut filozofia la Berlin, apoi s-a stabilit in Paris unde isi are si mormantul. A fost un filozof de talie mondiala, dar care, din teribilismul adolescentin a intrat in contradictie cu parintii sai si nu a respectat dogmele crestine.
D-le Stephen, «cele doua mari aripi care-l ajuta pe om sa se inalte sunt gandirea si iubirea» spunea Victor Hugo. Eu le-as inlocui cu iubirea de semeni si de Dumnezeu!
Domnule Stephen, insusi eleganta sau simplitatea gravitatiei newtoniene ar putea fi invocate cu suficiente argumente pentru existenta lui Dumnezeu. Daca ne-am imagina de exemplu si universuri cu altfel de legi gravitationale si cu interactiuni planetare evident, ar fi mult mai haotic. Atunci este clar ca in multe dintre aceste universuri, noi n-am putea exista, si aceasta din cauza haosului. Rezonantele gravitationale poate ca nu doresc intru totul existenta divinitatii, dar ele arata totusi, conform cuvintelor lui Eistein, ca «desi subtil, Dumnezeu nu-i rauvoitor».
Stim cu precizie ca toti oamenii simt cu tarie dorinta de a trai. Cei care ne sugereaza uneori ca moartea nu este altceva decat sfarsitul total si ca personalitatea si sufletul nu supravietuiesc, sunt incomozi. Dar cei care pun la indoiala ipoteza privitoare la Dumnezeu nu sunt neaparat atei. Ateu este cineva sigur ca Dumnezeu nu exista, cum afirmati si d-voastra. Eu nu am o asemenea dovada, iar afirmatiile d-voastra mi se par incerte. Intrucat Dumnezeu poate fi situat in vremuri si spatii indepartate ori invocat in legatura cu niste cauze finale, pentru a fi siguri ca un astfel de Dumnezeu nu exista, trebuie sa stim despre Univers mult mai multe decat stim acum.
In legatura cu originea religiei exista mai multe de spus decat evident, aceste simple idei. Iata ca am pornit pe un drum care cred ca ne va duce in mod irevocabil spre stele – daca nu cumva din cauza unei capitulari monstruoase – in fata prostiei si a avaritiei, mai intai ne vom distruge putin cate putin unii pe altii. Recentele descoperiri ale geneticii, privind existenta unui genom in structura ADN-ului uman caruia ii corespunde functia credintei, este relatata fascinant intr-un volum al renumitului scriitor si critic de arta Radu George Serafim.
Cu dorinta de a nu va fi retinut din timpul d-voastra pretios, mi-as dori, daca se poate, sa-mi raspundeti, sau sa aflu ca nu mai negati cu atata vehementa existenta lui Dumnezeu. Deviza mea, pe care as fi incantata sa o impartasim impreuna, este:
Eu iubesc, eu cant, eu cred…
Eu sunt fericit pe pamant.

Va iubesc din suflet”,
Lorelei

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998