CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scurtissime: Cum s-a umplut Romania de premii Oscar

1 comentariu / 2690 vizualizări / 1 martie 2017

Una dintre știrile zilei, pompos rostogolite în special de adversarii înrăiți ai fake-news-urilor, e cea potrivit căreia România a ”împușcat” un premiu Oscar duminică, performerul fiind un brașovean care a făcut efectele speciale la filmul ”Cartea junglei”.
”Brasoveanul Ioan Boieriu este primul roman care a cistigat, alaturi de echipa sa, un premiu Oscar. Ioan Boeriu este directorul tehnic de efecte speciale a filmului „Cartea Junglei”, premiata cu Oscarul pentru „Cele mai bune efecte vizuale”” aflăm din diverse publicații autohtone.
Din păcate, e doar un fake news, pornită de la o postare impersonală pe Facebook a românului, membru, într-adevăr, al echipei pomenite, postare care fost ”personalizată” la extrem de presa noastră.

Oscarul pentru efecte vizuale a fost luat duminică de Robert Legato, Adam Valdez, Andrew R. Jones și Dan Lemmon, conform datelor oficiale. Punct.
Ioan Boeriu e doar unul dintre cei circa 5-600 de membri ai echipei care a lucrat la efecte (lista aici), una plină de directori; Oscarul nu se decernează, însă, ca tichetele de masă, să ajungă la toată lumea.
În spatele fiecărui laureat Oscar stă, de regulă, o echipă care contribuie, dar premiul revine doar celui care urcă pe scenă și ia statueta. Iarăși punct.
Și mai ridicol e că din echipa de efecte a ”Cărții junglei” au mai făcut parte, pe lîngă Boieriu, românii Andrei Coval, Vlad Dumitrache, Paul Arion, Cecilia Marin, Radu Ciubotariu și Răzvan Văcar, toți cu funcții gen production manager, Effects Technical Director etc.

Ceea ce, după mintea ziariștilor români, ar însemna că România a luat duminică nu primul, ci primele șapte premii Oscar. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. hotnews preia minciunile presei anti-trump care e fake news

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998