CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9773 RON UP | 1 USD = 4.6189 RON UP | 1 GBP = 5.8269 RON UP

Scut prezidențial: Cum l-au salvat PSD, PNL și UDMR pe Iohannis de la verificarea averii

3 comentarii / 2964 vizualizări / 8 decembrie 2022

Doar trei parlamentari din Birourile permanente ale Camerelor, dintr-un total de 23, au votat zilele trecute în favoarea demarării procedurii oficiale de verificare a averii președintelui Klaus Iohannis, conform prevederilor articolului 25 din Legea 115/1996. Întrucît restul parlamentarilor, de la PSD, PNL și UDMR plus minorități au refuzat să susțină propunerea, președintele va rămîne cu averea necercetată.

În cadrul ultimei ședințe comune a Birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, deputatul AUR, Antonio Andrușceac, a cerut punerea pe ordinea de zi a solicitării cu privire la demararea procedurilor legate de verificarea averii Președintelui României, solicitare făcută oficial de grupul AUR încă de acum 4 luni, dar rămasă pe tușa ordinii de zi.

Președinta Senatului, Alina Gorghiu, a anunțat din capul locului ”Conștiința mea de avocat o să vă spună că aș vota de 1000 de ori împotrivă dintr-o sută de încercări pentru că nu are logică solicitarea dumneavoastră!”, dar a aceptat supunerea la vot.
În urma votului, doar doi parlamentari de la AUR și unul de la USR au votat pentru demararea procedurilor de verificare a averii lui Iohannis, care ar trebui decisă printr-o Hotărîre parlamentară, restul de 20 de parlamentari prezenți votînd împotrivă, conform stenogramei de ședință. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. In schimb nu s-au opus adoptării legilor digitalizarii prin care sa fim noi ultra-supravegheati si para-supravegheati. PSD devine un partid din ce in ce mai servil, obtuz si fara viziune. De ce nu ar trebui verificata averea prezidentiala asupra careia planeaza atatea suspiciuni, de ani de zile? De ce fiscul a devenit o institutie supraordonata, mai presus de toate institutiile si isi permite sa hărțuiasca si sa hăituiască firme, contribuabili, sa verifice inclusiv expedierile de colete, iar unii demnitari/ persoane sa fie excluse? Miss Gorghiu e penibila, graseiază aiurea si nu pierde nici o ocazie sa il priveasca galeș pe Johannis.

  2. trebuia un potentziometru
    „calu balan” pt. doamna Carmen.

  3. & O „distracție” mai recentă a politicienilor , a mass-media și alți beneficiari este să scoată poporul în stradă, să facă precum maimuțele, să-și ceară drepturile, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998