CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Se cere congres in PC: ”Ala micu’”, pe faras

0 comentarii / 1777 vizualizări / 14 decembrie 2014

După ce a rămas fără funcția de vicepremier, fostul crainic al Antenei 2, l-am numit pe Daniel Constantin, poreclit și ”Ăla micu’”, se pregătește de debarcarea de la șefia Partidului Conservator, la inevitabilul congres care va avea loc în ianuarie- februarie.

Propulsat la șefia PC acum cîțiva ani în calitate de marionetă a lui Dan Voiculescu, junele Daniel Constantin, personaj complet fără background politic, a făcut ulterior, ușor-ușor, trecerea către PSD, sau, mai precis, către noul său mentor din umbră, Ilie Sîrbu. Procesul în cauză s-a derulat în paralel cu alt proces, de altă natură, mai precis cu procesul penal al lui Dan Voiculescu, fostul guru. Pe măsură ce viitorul acestuia se înnegura, cel al lui Daniel Constantin se împletea mai armonios cu al lui Sîrbu, aflat, din cîte se aude, în spatele mai tuturor deciziilor ministeriale ale liderului PC.

Refuzul lui Constantin de a mai răspunde la comenzile lui Voiculescu s-a manifestat cel mai limpede la ultimul Biroul Politic, în 25 noiembrie, atunci cînd, de după gratii, Voiculescu ceruse suspendarea lui Băsescu. „Pentru Traian Basescu, o suspendare urmata de o campanie electorala pentru demitere ar fi cel mai frumos cadou la final de mandat, intr-un moment in care se incheie un ciclu politic. Ar redeveni personaj central, ar strange o sustinere electorala foarte importanta pentru urmatoarele sale planuri politice si, nu in ultimul rand, n-ar fi demis pentru ca referendumul nu ar fi validat”, a susținut, în ședință, Constantin.

Adevărata problemă a PC, însă, e faptul că partidul trebuie să ia măsuri urgente în contextul noii situații politice: liderul fondator e după gratii pentru 10 ani, președintele României va fi altul, iar guvernarea PSD devine tot mai incertă, totul pe fondul arestărilor pe bandă operate de DNA.
La ședința Biroului, potrivit surselor noastre, vicele Cristian Popescu Piedone a bătut cu pumnul în masă, cerînd imperios congres: „E groasa. Daca nu incepem constructia de jos, nu rezolvam nimic. Va propun in ianuarie – februarie Congres Extraordinar. Sa vedem ce facem cu acest partid. Trebuie resuscitat. Eu, la primarie, in consiliu, am avut 6 consilieri, acum am 14. Fiecare trebuie sa-si consolideze cetatea. Trebuie sa vedem: putem merge asa mai departe?”.

Replica lui Daniel Constantin la solicitarea lui Piedone a stîrnit hohote de rîs, pe înfundate. Acesta a admis că PC are nevoie de o schimbare, drept pentru care ”La 9, diseara, ma vad cu o firma de marketing. Sa ne rebrenduim”.

Cum s-ar spune, în loc de reclădirea casei din temelii, s-a propus vopsirea gardului. Constantin nici nu vrea să audă de congres mai devreme de 2016, dată la care a promis că își va încheia mandatul de lider, el propunînd, în schimb, doar un Consiliu Național, în martie.
În acest moment, însă, curentul pro-congres în PC tinde să devină zdrobitor majoritar, iar soarta lui Constantin pare pecetluită, mai ales că protectorul său pesedist, Ilie Sîrbu, are probleme care l-ar putea trimite curînd lîngă Dan Voiculescu.
Marea întrebare, în condițiile în care relația dintre partidul lui Voiculescu și noul președinte Klaus Iohannis nu e deloc rea (Antena 1 Sibiu, bunăoară, l-a susținut puternic pe acesta în campaniile pentru primărie), este ce orientare va avea PC după congresul la care, mai mult ca sigur, micul Constantin va fi înlocuit cu supergreul Piedone, cunoscut pentru bunele relații cu dreapta, în ultimii ani. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998