CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Se cere modificarea statutului parlamentarilor: control antidrog in fiecare sesiune

0 comentarii / 1182 vizualizări / 15 septembrie 2021

Parlamentarii ar putea fi supuși unui control periodic antidrog, mai precis odată pe sesiune, prin modificarea statutului senatorilor și deputaților, propunerea urmînd să fie înaintată de deputatul Francisc Tobă.

”Consumul de droguri sau al oricărei substanţe care modifică starea psihică a unei persoane afectează grav armonia raţiunii care stă la baza procesului de elaborare legislativă. Nu putem permite consumul de substanţe psihoactive în rândul deputaţilor şi nici în structurile aparatului legislativ” afirmă Tobă într-o declarație politică.

”În Parlament căutăm soluţii, în cadrul procesului de elaborare legislativă, având în vedere necesităţile reale ale societăţii, pe baza lucidităţii şi responsabilităţii fiecărui deputat.
Consider că „accidentul” consilierului parlamentar, care a fost surprins cu o anumită cantitate de canabis asupra sa la intrarea în Parlament, constituie un semnal de alarmă sever care ne obligă să luăm măsuri imediate de reglementare a consumului de substanţe interzise, conform Legii nr. 143/2000. Consider că este oportună introducerea obligativităţii testării periodice antidrog atât a deputaţilor, cât şi a personalului care face parte din aparatul legislativ. În acest sens, vă propun să agreaţi testarea antidrog, o dată în fiecare sesiune ordinară, atât a deputaţilor, cât şi a personalului legislativ. Din perspectiva acestei declaraţii politice, voi propune adaptarea cadrului legislativ privind statutul deputaţilor şi senatorilor şi modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, în acest sens” mai anunță deputatul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998