CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Se complica viata in coalitie: Iohannis da unda verde programului Saligny

2 comentarii / 2802 vizualizări / 27 august 2021

Scandalul din coaliție pro sau contra programului de investiții ”Anghel Saligny” se complică, după ce un mare apropiat al președintelui Klaus Iohannis se pronunță fără echivoc, azi, în favoarea planului și punctează înfrățirea acestuia cu proiectul ”România educată” al președintelui.

Deputatul PNL Alexandru Muraru, fratele fostului consilier prezidențial Andrei Muraru, lansează azi o analiză cu numele ”De ce programul „Anghel Saligny” de 50 miliarde lei pentru mediul rural este necesar” în care prezintă argumente solide în favoarea lansării acestuia.

”România are circa 44% din populație în rural. Apa, canalizarea, gazul, drumurile locale sunt vitale pentru acești oameni. Nu avem voie să amânăm finanțarea acestor proiecte, nu avem voie să refuzăm satelor și micilor localități șansa dezvoltării. România are un decalaj mare de dezvoltare față celelalte state membre ale UE, care și-au rezolvat astfel de probleme de infrastructură în rural cu decenii în urmă. De aceea, cele mai multe dintre programele europene actuale nu mai abordează astfel de probleme, ele trebuind realizate în mare măsură prin programe naționale(…) De aceea, apelul pentru susținerea programului de investiții Anghel Saligny nu este unul politic. Este un apel la solidaritate pentru a stopa un flagel: exodul tinerilor din mediul rural” scrie deputatul pe siteul Digi24.ro.

”Nu în ultimul rând, președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit în mai multe rânduri de nevoile comunităților locale. De aceea, inclusiv proiectul România Educată este parte a mecanismului de dezvoltare locală și națională” mai ține să precizeze Muraru.

Saligny este în prezent un veritabil măr al discordiei în coaliției, fiind vehement contestat de USRPLUS, care, neavînd decit cîteva zeci de primari, nu ar avea cum să beneficieze de miliardele de euro alocate prin program, discuțiile urmînd să fie reluate săptămîna viitoare. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Ce nemernici! Programele trebuie facute (daca se pricep) pentru Romania, nu pentru primari , sau doar pentru localitatile in care puii de securisti au primari.

    • În statul securist, libertarian în raport cu cetățeanul contribuabil, banul trebuie filtrat cu atenție.

      Țărănușii din usereipluș vor consăteni sălbatici.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998