CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Se inchide ”Catavencu”? Poate nu e o idee proasta…

0 comentarii / 1948 vizualizări / 7 martie 2010

După demisia în bloc a majorității membrilor redacției, zilele trecute, e foarte probabil că săptămînalul satiric ”Academia Cațavencu” își va sista apariția, cel puțin o perioadă.

Acuzațiile celor plecați, cu Mircea Toma în frunte, nu au fost dintre cele mai plăcute: e vorba de cenzură la greu, mai ales în perioada electorală a anului trecut. Doru Bușcu, directorul editorial, susține că revista va continua să apară, deși nu e clar cu ce oameni, în timp ce Sorin Vîntu, patronul, afirmă, pentru Mediafax, că e mîhnit de plecările masive, dar că, oricum, revista mergea pe pierdere. Tot el mai spune că revista și-a pierdut umorul de pe vremuri și a devenit ”încrîncentaă”. E o doză de adevăr în spusele lui Vîntu.

Mulți simpatizanți ai revistei (între care și autorul acestor rînduri) consideră că revista și-a dat duhul, cu adevărat, încă de acum vreo trei ani. De atunci, umorul fin, rasat, de bună calitate, al publicației a scăzut permanent, ajungînd să frizeze penibilul. Mai nou, a depășit și acest nivel, ajungînd la ”stilul” practicat de constipați, cu creionul, pe pereții interiori ai WC-urilor publice, în așteptarea momentului eliberator. Mostra pe care v-o prezentăm mai jos, apărută în ultimul număr al revistei, ne scutește de orice comentarii. Dacă acesta e trendul la revista păstorită, cîndva, de nume sonore ale literaturii autohtone, atunci poate că închiderea ei nu e cea mai proastă idee. Noi, cei care am iubit amar de ani ”Cațavencu”, măcar nu rămînem cu gustul grețos al capitulării intelectuale absolute pînă la umorul de gang, specific bodegilor ferentariste…(Bogdan Tiberiu Iacob)

NO COMMENT…

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998