CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Se ingroasa gluma: Israelul, in linie dreapta catre un razboi cu Palestina

0 comentarii / 2278 vizualizări / 10 iulie 2014

Situația din Orientul Mijlociu se agravează, iar faptul că ambasadorii israelieni încep să pregătească psihologic populațiile statelor lumii pentru un conflict militar de amploare nu face decît să o dovedească.

Cel mai recent caz e al ambasadorului israelian la București, Dan-Ben-Eliezer, care a dat ieri publicității un mesaj în care subliniază faptul că țara sa a fost din nou ținta rachetelor lansate din Fâșia Gaza, astfel că, pe 7 iulie, guvernul a decis lansarea operațiunii „Protective Edge” (Limita de protecție) pentru a proteja propriul popor și a îndepărta pericolul care se poate abate asupra populației civile nevinovate.

„În ultima lună, Israelul a fost din nou ținta rachetelor lansate din Fâșia Gaza, aflată sub controlul (mișcării) Hamas, care au lovit mai multe dintre orașele noastre, printre care Ierusalim și Tel Aviv”, afirmă ambasadorul, citat de Agerpres.

„Statul Israel consideră că Hamas poartă răspunderea pentru această escaladare. Hamas este recunoscută ca o organizație teroristă nu numai de către Israel, dar, de asemenea, de către Uniunea Europeană, Statele Unite și alte țări din întreaga lume”.

„Israelul a dovedit o mare reținere pe durata celor trei săptămâni de foc continuu din Fâșia Gaza, însă este de ajuns. Israelul are dreptul la autoapărare, ca orice altă țară, și va depune toate eforturile pentru a evita prejudiciile aduse civililor nevinovați. Statul Israel este hotărât să își protejeze populația și va continua să acționeze așa cum consideră că este necesar până când va obține securitatea”, se mai menționează în comunicatul amintit.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998