CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Se lasa cu arestari de legionari? Primii ”clienti” ai legii lui Crin

12 comentarii / 9764 vizualizări / 31 octombrie 2017

Legea anti-legionari promovată de fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, și adoptată în 2015 se confruntă în aceste zile cu primii ”clienți”. Mai exact, la Timișoara, București și Tîncăbești se pregătesc, în zilele următoare manifestări în cinstea Legiunii Arhanghelului Mihail în organizarea unor auto-declarate cuiburi legionare din mai multe județe, precum ”Patria”.

Convocările pentru manifestările în cauză se fac la vedere, inclusiv pe Facebook, în această formă:

”CREDINTA SI ONOARE !
CUIBUL PATRIA DIN TIMISOARA , ANUNTA :
SAMBATA 4 NOIEMBRIE 2017 ,ORA 18 , VA AVEA LOC SEDINTA DE CUIB LEGIONAR IN TIMISOARA , LOCATIA SEDINTEI VA FI TRANSMISA PRIN TELEFON CELOR INTERESATI DE PARTICIPARE .
SEDINTA VA AVEA CA SCOP CUNOASTEREA TUTUROR CELOR INTERESATI DE MISCAREA LEGIONARA SI PUNCTELE URMATOARE :
-ORGANIZAREA PLECARII LA BUCURESTI PE DATA DE 29 NOIEMBRIE PENTRU DONARE DE SANGE SI PE 30 LA COMEMORAREA DE LA TANCABESTI .
-ORGANIZAREA CUIBURILOR ZONALE 
.
-PROBLEME DE ORGANIZARE LOCALA SI PE JUDETE .
.
Judetele : ARAD , CARAS-SEVERIN , TIMIS SI HUNEDOARA .
Ilie Zagrean Cuibul Patria : tel 0040……
Stepan Tiberiu tel: 0040…….
Va asteptam cu mare drag!”

22829532_130940917664677_4676391256356593028_o (1)

Problema este că, potrivit legii 217/2015, inițiate de Crin Antonescu, pedeapsa pentru asemenea acțiuni este pușcăria de pînă la trei ani.
”Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război, precum și fapta de a promova, în public, idei, concepții sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi.” se arată în art.5.

De asemenea, ”Confecționarea, vânzarea, răspândirea, precum și deținerea în vederea răspândirii de simboluri fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi. Cu aceeași pedeapsă se sancționează și utilizarea în public a simbolurilor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe.”

22859800_132843507474418_4785558037406214816_o
Conform legii, prin organizație cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob se înțelege orice grup format din trei sau mai multe persoane, care își desfășoară activitatea temporar sau permanent, în scopul promovării ideilor, concepțiilor sau doctrinelor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, iar prin simboluri fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe se înțelege: drapelele, emblemele, insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum și orice alte asemenea însemne, care promovează ideile, concepțiile sau doctrinele amintite.

După cum se poate observa din profilurile de Facebook ale neo-legionarilor, aceștia se încadrează lesne în prevederile penale, prezența unui preot în sutană în rîndul lor fiind cu atît mai îngrijorătoare.
Prima reuniune din cele programate în noiembrie va avea loc sîmbătă, la Timișoara. Se va lăsa cu arestări? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. Aham. Cam câți ani de pușcărie or să ia pentru donare de sânge, bre?

 2. Cuibul Odorheiu Secuiesc a răspuns perezent?

 3. Cred ca mai ingrijorat decat ma-ta cand te-a facut, nu are cum sa fie cineva.

 4. Infopolitics.ro ???? VOI CINE SUNTETI ? ALTA TREABA NU MAI AVETI SI VOI ? DE EXEMPLU SA PRODUCETI SI VOI CEVA IN TARA ASTA IN CARE TRAITI ??? DE MISCAREA LEGIONARA VA MANCA PE VOI ?? DAR DE CEI CE AU DISTRUS ROMANIA SI O FAC IN CONTINUARE ? DAR DESPRE CRIMINALII DIN TOATE GUVERNELE DIN 1990 SI PANA ASTAZI DE CE NU VORBITI ???? DAR DESPRE CEI 220.000 DE COPII CARE SE CULCA FLAMANZI IN FIECARE SEARA IN ROMANIA ? DAR DESPRE SARACIA LUCIE CARE CUPRINDE NEAMUL ROMANESC ? DAR DESPRE NEOCOMUNISMUL INSTAURAT DIN 1990 SI PANA ASTAZI ? UNDE-I DEMOCRATIA SI LIBERTATEA IN ROMANIA ? CONSTITUTIA ROMANIEI DE CE NU SE RESPECTA IN TARA NOASTRA ??? AS AVEA MAI MULTE SUBIECTE PENTRU VOI ……TELEFONULMEU ESTE PUBLIC , ASA CA PUTETI SA MA SUNATI CAND VRETI

 5. NE VOM ÎNTOARCE ÎNTR-O ZI
  NE VOM ÎNTOARCE NEAPĂRAT
  VOR FI APUSURI AURII
  CUM AU FOST CÂND AM PLECAT
  TRĂIASCĂ MIȘCAREA LEGIONARĂ
  TRĂIASCĂ LEGIUNEA ȘI CĂPITANUL
  CAMARADUL GROZAV EUGEN SALUTĂ TOȚI ROMÂNII CU DRAGOSTE DE DUMNEZEU ȚARĂ NEAM
  PENTRU CEI CE SIMT
  DE LA INIMĂ LA CER

 6. n.e vom schimba porturile dar tot vom da de pamant cu aceste spete de jidani

 7. Domnule BTI si cum ramine cu discutarea cartilor lui Cioran, Eliade, Vulcanescu, Nae Ionescu. Conform actualei legi parca este interzisa, daca se face la o masa la care sunt 4 persoane. Ce facem interzicem mesele de mai mult de 2 scaune? A,Crin Antonescu a uitat sa promoveze o lege prin care in mod explicit virfurile culturii romanesti sa fie acuzate de „promovare de doctrine rasiste si xenofobe”. Cred ca este cazul unei campanii de presa care sa trezeasca vigilenta parlamentarilor, sa treaca la treaba!!!

 8. Cand o sa demonstrati cati jidani a-ti invatat sa se „legene” si tigani a-ti ars pe cruce,ca a-ti suprimat activitatile subversiv-iredentiste ale ungurilor in Covasna ,Harghita si celelalte zone „fierbinti” ale Romaniei….atunci poate ca ve-ti fii putinnnnnnn legionari ….pana atunci insa …..nu sunteti decat niste tentative triste de legionari…..labe triste….

 9. Printre voi sunt si samsari de masini ( ilie nepotul lui zagrean fost judecator ccr. Miscarea legionara este de soginte fascista. Daca impuscati judecatori procurari si primari ma alatur cu mare drag

  • Esti un îmbibat de prostie și goliciune în creierul tau de șoricel de câmp

 10. ECHIPA MORTII
  de Nicu Iancu – Sibiu

  Suntem echipa mortii,
  Din Moldova azi venim,
  Aruncat e zarul sortii,
  Ori învingem, ori murim. bis

  Purtam cu noi stindardul,
  Unei sfinte noi credinti
  Pe el este scris cu sânge
  Fapte mari ai biruinti.

  E jale multa’n tara,
  Caci strainul e stapân,
  Cersetor la el acasa
  A ajuns bietul român.

  De aceea azi la lupta,
  Noi pornit–am sa scapam
  Patria de toti tâlharii
  Cinstea iar s’o întronam.

  În rând cu Capitanul
  Bucurosi ne vom jertfi,
  Peste lesure dusmane,
  Tara noua vom cladi.

  Cu zâmbetul pe buze
  Moartea’n fata o privim,
  Caci suntem echipa mortii,
  Ori învingem, ori murim.

 11. domnul Crin Antonescu este o slujnica josnica a celor care spoliaza biata Romanie ,de ce nu a initiat o lege impotriva comunismului ateu care a distrus Romania,o lege care sa condamne toti calaii comunisti beneficiriari de privilegii,onoruri,pensii,a facut o lege profund anti-romaneasca pe placul stapanilor sai

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998