CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Se limpezește marele mister: de ce a convocat Maia Sandu moldovenii în stradă pe 21 mai

13 comentarii / 5572 vizualizări / 6 mai 2023

Președinta Moldovei, Maia Sandu, a surprins pe toată lumea, recent, cu anunțul convocării unui mega-miting pe 21 mai, în care cetățenii moldoveni să-și manifesta cît mai clar opțiunea pentru valorile euro-atlantice. Acum, începe să se întrevadă și motivul: mare miting vine în preajma – și susținerea, totodată – a unui eveniment de mare anvergură, care va avea loc la Chișinău, pe 1 iunie, cu participarea a zeci de șefi de stat și de guvern.

Astfel, la 1 iunie, la Chișinău, sunt așteptați aproximativ 50 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene, la Summitul Comunității Politice Europene. Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene. Comunitatea Politică Europeană a fost creată în 2022, la inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron.
Președintele francez Emmanuel Macron a fost primul care și-a confirmat prezența la Summitul Comunității Politice Europene, potrivit TV8.md.

Mega-reuniunea va avea loc, propriu-zis, pe proprietatea unui miliardar moldovean, castelul Mimi din satul Bulboaca, unde se va muta pentru o zi centrul politicii europene.

Până în prezent, 40 de oficiali europeni au confirmat că vor participa, iar printre aceștia se numără: Klaus Iohannis, Olaf Scholz, Pedro Sánchez, Rishi Sunak, Georgia Meloni, Mark Rutte, Karl Nehammer, Mette Frederiksen, Alexander De Croo, Kaja Kallas, Mateusz Morawiecki, Ursula von der Leyen, Roberta Metsola și mulți alții.

Pe durata summitului, spațiul aerian al Moldovei va fi închis, pe 1-2 iunie, cu excepția aeronavelor oficiale, iar cetățenii vor ieși din case doar pe bază de acte. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

13 Comentarii

 1. S-a scandat „Criminalii” în fața Ambasadei Rusiei – la marshul aur/g.simion,
  intradevar,se limpezește marele mister:
  g.simion nu e agent rus,
  este agent hohol!

  • Daca va fi nevoie, Simion se va dezice si de mama-sa. Nationalismul promovat de el acum este unul iluminat de toti cei care i-au dat sfaturile de bine ca sa promoveze pe scena politica.

   • Mai degrabă e Americo-Ucraina mă-sa, ca şi a ta!

 2. Am fost la Castel Mimi inainte de Pasti. Am vazut ca era mare agitatie, se repara drumul( cu echipe din Ucraina). Insotitorul nostru ne-a spus de Summit si a povestit ca pentru pregatirea lui a venit Macron, care s-a plimbat prin Chisinau cu Maia Sandu, ca” doi hulubasi”. Poeti fratii nostri de peste Prut, Adrian Paunescu era deacolo si i-au batut monede comemorative din aur si din argint.

 3. ,,În 1918 si apoi in 1945, Ucraina a dorit anexarea Basarabiei si doar prezenta militară a românilor a forțat retragerea acestei cereri. În 1992 au participat cu trupe la războiul de pe Nistru împotriva celor românești.

  Cea mai mare parte a mafiei ce a condus Republica Moldova după 1991 este reprezentată de ucraineni si nu de ruși. Aceștia aveau rolul clar dat de la Kiev ca Republica Moldova sa eșueze pe toate planurile.
  Ucrainenii au dus o politica de distrugere a identității românești din teritoriile ocupate.

  Ucraina deține următoarele teritorii românești: patru cincimi din Maramureșul istoric (ținuturile Apsei de Sus si de Jos, Barjavei, Izvoarele Tisei), nordul Bucovinei istorice, Bugeacul (Ismail, Cetatea Albă), Insula Șerpilor. Câțiva ani ne-am certat pe la Haga pentru platforma continentala.

  Documentele declasificate recent de către Rusia la cererea reprezentanților C.P.R. descriu crimele si atrocitățile săvârșite de către naționaliștii ucraineni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial cu sprijinul larg al populației ucrainene…
  În comparație cu Ucraina, Germania nazistă a fost un stat de drept. Pe lângă ucrainianul Stepan Bandera, Hitler a fost un copil naiv. Armata Ucraineană avea regimente întregi de călăi care se ocupau numai cu uciderea la ordin a populației civile de alte naționalități.
  Se exterminau sate si orașe întregi de ruși.
  Cele mai multe atrocități au fost comise de naziștii ucraineni în Ucraina de Sud-Est (Donețk, Lugansk, Harkov etc. Fasciștii ucraineni au ucis în anii 1941-1943 un număr de 5.200.000 (cinci milioane doua sute de mii) de civili din Ucraina (naționalități conlocuitoare, mare parte din ei de etnie rusă).
  Biserica Catolică Ucraineană a binecuvântat toate crimele si masacrele diviziei naziste ucrainene „Galicina”.’’

  • Nu rosii, ca ia rusilor.

  • Pentru toate aspectele mentionate mai sus, presedintele si guvernul Romaniei se face vinovat de tradareaintereselor nationale.

   • Esti un dobitoc si un cancer social care se umfla malign.

 4. Aceasta papusha gonflabila, Muia Sandu, este jalnica.
  Este mai jalnica decat Clona ZoiAnus, care tocmai ce a fost la Balul Mascat de la Londra impreuna cu clonata lui, tzatzica Carmen.
  Intr-un fel sunt amandoi de plans, si Muia Sandu si ZoiAnus, pentru ca singuri si-au ales viitorul.
  Viitorul tuturor celor ca ei: politruci, zoiaristi, medici, It-isti, alte scursuri, este cel pe care l-a avut si
  Ted Gunderson, un fost agent special responsabil și șeful FBI din Los Angeles, care a fost executat de Cabala pentru ca a indraznit sa se opuna spunand adevarul.
  Zoile sus-amintite nu spun decat minciuni dar vor avea aceeasi soarta pentru ca orice Sluga trebuie aruncata la gunoi dupa folosire, fiindca asa este ,,politica,, Satanei.

  ,,Guvernul ( SUA ) este condus de sataniști bolnavi la cele mai înalte niveluri și a fost de foarte mult timp.
  Acest lucru este revelator și arată cum sunt implicați politicienii, mass-media, armata, CIA, la petrecerile sexuale pentru băieți de la Casa Albă.
  Toate investigațiile au fost strivite și măturate sub covor.
  …Este timpul să ne dăm seama cu toții că guvernul nostru este condus de oameni răi.
  Sistemul nostru politic este viciat, contaminat, corupt și stricat.
  Trebuie dizolvat. Nu ne vom îmbunătăți niciodată cu acești oameni răi, inclusiv cu Trump – în multe privințe el este mai rău decât restul, iar oamenii vor înțelege în cele din urmă acest lucru – el este unul dintre ei.’’

  Ted Gunderson

  Ted Gunderson a fost agent special responsabil și șeful FBI din Los Angeles. https://beforeitsnews.com/alternative/2023/04/the-video-that-got-ted-gunderson-killed-videos-3791496.html

  • Nu mai suge pula in public.

 5. afunatura de lepre

 6. Mă simt cam stingher aici, printre dezechilibrații mental :(

 7. Au cam degenerat comentariile, dar sa revenim la subiect.
  Ilan Shor, presedintele partidului care ii poarta numele, de opozitie si catalogat ca prorus, a promis ca va boicota, atat Adunarea din 21 Mai, cat si Summitul de pe 1-2 Iunie. Sa vedem ce iese.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998