CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Se naște polul naționaliștilor români. Și amenință să devină tsunami

17 comentarii / 6061 vizualizări / 11 iunie 2023

Un congres de partid derulat azi relativ discret ar merita mai multă atenție, dat fiind că el consfințește nașterea aproape oficială a polului naționalist-suveraniștilor români, conform anunțului făcut de liderul AUR, George Simion.

Un partid lansat după revoluție și dispărut ulterior în ceață, Partidul Republican, s-a relansat azi printr-un congres cu 800 de participanți, la Palatul Parlamentului. Președinte a fost ales Marian Cucșa, fost deputat ALDE și vicepreședinte al Comisiei SRI. În februarie 2020, Cucșa a audiat la comisie, în calitate de locțiitor al președintelui demisionar Claudiu Manda, conducerea SRI, dezvăluind ulterior – lucru rar la noi – că la vîrful statului român se petrecuseră lucruri enigmatice în privința Covid 19. Mai precis, Cucșa a declarat că șefii SRI spuseseră la audieri că verificaseră în perioada 15 – 25 ianuarie 825 de persoane care au venit de pe teritoriul chinez, pentru a nu exista posibilitatea aducerii virusului în țară, iar după 25 ianuarie verificările se opriseră brusc, pentru că mai-marii statului nu mai manifestaseră interes. Puțin înainte de a exploda pandemia. La scurtă vreme după audierea capilor SRI și declarațiile fierbinți, Cucșa a fost eliminat cu totul din comisie și înlocuit cu un deputat obscur care în declarația de avere vorbea despre ”ciasuri de mînă”.

La finalul Congresului, Marian Cucșa le-a cerut membrilor prezenți votul ”ca împreună cu AUR și Alianța Național Țărănistă să candidăm pe liste comune la toate tipurile de alegeri în 2024 pentru a da o șansă României”. Delegații au fost în favoarea propunerii făcute de Cucșa. ”Poate că mulți dintre voi se întreabă de ce Partidul Republican? Răspunsul este unul simplu: pentru că suntem patrioți!”, a mai afirmat Cucșa. Președintele AUR, deputatul George Simion, a anunțat după congres că AUR, PRR și Alianța Țărănistă vor candida pe o singură listă și cu o singură siglă anul viitor ”pentru a cîștiga toate alegerile”.

Polul naționalist s-a lansat, deci, azi la apă. Destul de devreme, am spune, în raport cu alte alianțe pre-electorale.

În ultimii ani, partidele naționaliste au răsărit precum ciupercile. ”Națiune Oameni Împreună” (NOI), al Vioricăi Dăncilă, RoExit, înființat de o fostă membră AUR, „Frăția Ortodoxă”, Partidul Patrioților Români, condus de deputatul Mihai Lască, partidul SOS al Dianei Șoșoacă, ARCA, al lui Călin Georgescu, PLAN, al lui Silviu Predoiu, partidul LEU, partidul lui Liviu Dragnea și Carmen Dan și tot așa.

Dacă doar o parte a lor se vor alătura polului creat în jurul lui George Simion, există posibilitatea, pe fondul degradării vertiginoase a nivelului de trai și al creșterii euroscepticismului, să apară o forță politică în măsură chiar să cîștige viitoarele alegeri. O mișcare de tip bobițe de mercur care merită urmărită cu toată atenția. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

17 Comentarii

 1. Eu votez AUR

  • Noi votam hAUR.

   • boule de kkt

 2. […] Autor: Bogdan Tiberiu IacobSursa: inpolitics.ro […]

 3. Au cele mai mari șanse. Populația stoarsă de toate economiile de către stat va vota orice altceva decât PNL-PSD. Sunt absolut convinsă de asta.

  • UDMR pare un partid de viitor al Romaniei.

 4. Sa privim cu scepicism aparitia acestor partide nationaliste. Din moment ce STS dispune de 3 milioane de voturi ( dupa Basescu} sau 4 milioane de voturi ( dupa alti comentatori ), alocabile in functie de interesele Securitatii si ale stapanirii atlantiste, niciodata nu se va alege ce vrea poporul. Sarbii kosovari au ajuns mai repede la acesta concluzie si au sabotat alegerile locale, prezenta la vot fiind de 4%. Cand s-au „ales” primari albanezi, sarbii au ripostat ca acestia nu-i reprezinta, nefiind votati de aproape nimeni. Daca romanii s-ar prezenta in proportie de 1- 2% la vot, ma intreb pe cine ar indrazni Securitatea si America sa puna presedinte? Deci lasati orgoliile si simpatiile politice deoparte, mai eficient este BOICOTUL.

  • BOTilia?

 5. mai degraba tu esti securist, dupa mutra.

 6. Din apă, vin! Din rahat, AUR !

  • un căcat bolnav de securist cuprins de disperare privind viitorul fără sinecure pentru securiştii ca tine.

 7. Mai ZOIARISTULE, ai inceput sa stergi la ordin postarile ?

  Ai si tu shortzuletz de mason muist ?

  Sterge-le, pentru ca de streang nu scapi.

  O asa fiu cu mana pe parghia care deschide trapa ca sa cadeti cu totii in IAD, dar o sa v-o deschid incet ca sa muriti in chinuri, sa simtiti cum vi se duce pamantul de sub picioare si sa nu va puteti sprijini decat cu gatul in streang.

  Poti sa nu mai postezi nimic din punctul meu de vedere, pentru ca acum stiu ca esti si tu o LERPRA.
  Am convingerea ca 99,999 dintre ZOIARISTI trebuie sa primeasca tratamentul binemeritat cu Streangurol si Lopatin. Si chiar daca printr-o eroare vei scapa de streang si poate de puscarie pe viata, crezi ca va mai da cineva doi bani pe tine ca zoiarist ?
  Daca stii sa faci si ceva util pentru societate, o meserie concreta, lucru de care nu te banuiesc a fi in stare, poate vei supravietui onorabil, altfel boschetar vei ajunge.

  • Esti „mason muist”, „Lepra” si ZOAIE!

 8. Ce mentionezi matale este polul „nationalistilor” lui Helvig, adica opozitia controlata…Pot sa intreb si eu ceva? Daca articolul e scris la comanda sau din pura prostie…

  • Articolul este scris pentru prosti ca tine.

 9. Nu inteleg de ce da AUR valoare mini semi-partidelor nationaliste fara nume, fara sa stim ale cui sunt si ce membri au, in loc sa absoarba partidele nationaliste de buna credinta si nu organizatiile securistoide de opozitie controlata tip RoExit, S.O.S., UNPR si partidele lui Dragnea (care sigur s-a lepadat de Securitate).
  Asa se risipeste votul romanilor si legal se redistribuie primelor partide, adica partidele de sistem PSD-PNL-USR.

  Ca sa se schimbe ceva in Romania, AUR trebuie sa ajunga la minim 50%, cum a facut Orban in Ungaria si Kaczyński in Polonia.

 10. Ce partid naționalist e ăla condus de unul ce răspunde comenzilor securiștilor (cum sunt toți din Comisia SRI)?

  Avem deja astfel de partide. Se numesc PSD și PNL. Deci nu mulțumesc.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998