CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON DOWN | 1 USD = 4.5984 RON DOWN | 1 GBP = 5.8083 RON DOWN

Se schimba Guvernul Boc?

0 comentarii / 1482 vizualizări / 16 mai 2011

In acest moment si abia acum intrebarea devine oportuna. Pentru ca terenul a fost pregatit. Lui Emil Boc i-a fost asigurat un nou mandat de presedinte PD-L. Domnul Traian Basescu are garantia ca, in perioada urmatoare, partidul va juca pe mana lui. Acum se poate produce o detasare de guvernare. Teoretic, poate fi instalat un guvern care sa poata fi, in prejma alegerilor, criticat, chiar cu duritate, atat de PD-L, cat si de institutia prezidentiala. Este o reteta sigura prin care cei aflati la putere ar putea sa dobandeasca un plus de credibilitate, indispensabil in alegeri si, in acelasi timp, sa poata manui de la distanta si butoanele de comanda ale Executivului. Este posibil, in viitorul apropiat, un asemenea scenariu?
Presedintele Traian Basescu a afirmat, de mai multe ori, ca este este necesara o schimbare de guvern. Deci nu o simpla remaniere. Ci pur si simplu instalarea unui nou prim-ministru cu o intreaga echipa la carma Executivului de la Bucuresti. Alti lideri PD-L angajati in corul oficial prezidential au facut, la timpul cuvenit, declaratii identice. Aici s-a distins, ca de obicei, doamna Elena Udrea care, nu o data, a spus ca Emil Boc nu ar mai trebui sa conduca Guvernul Romaniei. Si, in ciuda faptului ca l-a sustinut pentru un nou mandat la presedintia PD-L, chiar in momentele in care incepuse procedura de votare, a aparut in direct, intr-o transmisie Realitatea TV si a reiterat afirmatia ca sustinerea lui Boc la partid nu inseamna sustinerea lui Boc la Guvern. I-a lasat, astfel, Presedintelui Traian Basescu o marja de manevra? Aceasta sa fie singura explicatie? Cea legata de capacitatea presedintelui-jucator de a opera la doua capete? Sau semnificatia demersului Elenei Udrea este mai profunda?
Traian Basescu, in masura in care a decis sa efectueze aceasta dificila operatie a schimbarii Guvernului, avea de rezolvat, in prealabil, o tema importanta la partid. Avea nevoie de garantia ca, intr-un moment atat de delicat cum este o schimbare de guvern, in conditiile unei majoritati fragile, PD-L va actiona ca un monolit.(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998