CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Se sinucide Elena Udrea? Isi pune ea capat zilelor? Zilelor politice?

0 comentarii / 1459 vizualizări / 12 februarie 2012

Raspunsul la aceasta dramatica intrebare poate fi afirmativ. Cheia este data de refuzul ei, cel putin pentru moment, de a candida pentru Primaria Generala a Capitalei. Este pentru prima data, din cate stiu eu, cand acest personaj politic da inapoi. Refuza sa se lupte din teama de a nu pierde. Si asta desi este cel mai bun moment pentru a se afirma. Si pentru a ridica scorul partidului pe care il reprezinta. Daca doamna Elena Udrea va refuza si in continuare, cu obstinatie, sa intre in lupta pentru Bucuresti, atunci nu peste mult timp vom consemna sinuciderea ei politica. Ea nu va mai valora, din aceasta perspectiva, nici cat o ceapa degerata. Si nimeni, nici macar principalul ei protector, Presedintele Traian Basescu, nu o va mai putea ajuta. Declinul Elenei Udrea este sinonim cu prabusirea politica. Iar prabusirea politica poate atrage dupa sine si alte consecinte.
Este cea mai mare ocazie pe care Elena Udrea o are pentru a se afirma in viata politica a Romaniei, altfel decat beneficiind de protectia Presedintelui Traian Basescu. Sau de statutul financiar al sotului. Este, de altfel, si ultima ocazie pe care o are de se manifesta independent. De a castiga fara Basescu. Obtinand voturile bucurestenilor. De ce sustin acest lucru? De ce cred ca, din perspectiva interesului ei si al PDL, refuzul de a se bate in alegerile pentru Bucuresti reprezinta o veritabila catastrofa?
Privesc la rece tabla de sah a politicii romanesti si vad cum sunt asezate piesele. Este adevarat ca PDL este intr-un declin pronuntat. Si este la fel de adevarat ca acest declin se poate transforma intr-o prabusire. Pentru ca, desi vicleana, solutia gasita de Presedintele Traian Basescu este gresita. Ea nu este de natura sa-i vrajeasca pe cetatenii Romaniei intr-o asemenea masura, incat sa transforme acel “Jos Basescu” intr-un “Sus Basescu”. Si legandu-si din nou numele si cariera prea mult de PDL, toata ura care se concentreaza astazi impotriva lui Traian Basescu se rasfrange automat si asupra partidului. De aceea orice batalie electorala, pe care PDL o poate castiga sau chiar pe care o poate pierde intr-o lupta stransa, este vitala pentru acest partid. Vin alegerile locale. De la mare distanta, cel mai important oras este, evident, Capitala. Viitorul primar general este al doilea om in stat, dupa viitorul presedinte, ca legitimitate. Dar nu conteaza doar functia de primar general. Cu cat batalia pentru Primaria Generala este mai stransa, cu atat PDL ar putea obtine mai multe locuri in Consiliul General. Iar Consiliul General, cat de puternic ar fi primarul Bucurestiului, joaca si el un rol cheie in deciziile extrem de importante care se vor lua in viitorul ciclu electoral.
Doamna Elena Udrea este in epicentrul acestei batalii. Vrea, nu vrea. De ce afirm acest lucru? In primul rand, pentru ca ea este singurul lider PDL, de mare anvergura, disponibil pentru aceste alegeri. Spre deosebire, de exemplu, de domnul Vasile Blaga, care va trebui sa ramana la presedintia Senatului pana la sfarsit. In al doilea rand, Elena Udrea este presedintele organizatiei PDL Bucuresti. Ceea ce au ales, atunci cand a fost ridicata la acest rang, activistii PDL este imperios necesar acum sa fie confirmat de bucuresteni. Ori asta nu se poate face decat in alegeri. Pe alta parte, acum este cel mai potrivit moment ca Elena Udrea sa demonstreze intregii lumi ca nu depinde de Presedintele Traian Basescu. Ca poate lupta singura. Ca-i poate cuceri pe unii bucuresteni, ca-i poate infrunta pe ceilalti, ca se poate bate la baioneta si cu contestatarii din propriul partid, si cu opozitia, si cu acea parte a presei care s-a manifestat, in mod constant, critic la adresa ei.
Daca face altfel, garantez: se sinucide politic. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998