CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Se sparge tripleta BVB? Videanu ii rade oamenii lui Berceanu

0 comentarii / 1818 vizualizări / 11 iunie 2010

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, l-a înlocuit pe Dan Ionescu din funcţia de director general al EnergoNuclear, compania mixtă care va construi reactoarele nucleare 3 şi 4 la centrala de la Cernavodă, cu Paul Dragoş Popescu.

EnergoNuclear este controlată, conform Mediafax, în proporţie de 51% de stat, prin intermediul Nuclearelectrica. Ceilalţi acţionari sunt RWE (Germania), Enel (Italia), GDF SUEZ) Franţa) şi CEZ (Cehia), fiecare având câte 9,15% din titluri, în timp ce ArcelorMittal şi Iberdrola deţin câte 6,2% din acţiuni.

Ceea este cu adevărat spectaculos în știre e faptul că fostul boss al EnergoNuclear este unul dintre oamenii de încredere ai lui Radu Berceanu, care s-a bătut ca un leu să îl impună în postul respectiv, chiar în defavoarea unui fidel de al lui Videanu, e vorba de fostul prefect de Teleorman, Teodor Nițulescu. Pentru cei care nu știu, Dan Ionescu, de profesie inginer de aviație – deci nicio legătură cu domeniul energetic – este fratele lui Adrian Ionescu, una dintre mîinile drepte ale lui Berceanu dintotdeauna. Pornit de la biroul de presă al Transporturilor, Adrian Ionescu l-a urmat pe Berceanu în opoziție, în mandatul lui Orban, dar a revenit ulterior, fiind numit de Berceanu director Proiecte Autostrăzi în cadrul CNADNR. Un alt membru al clanului Ionescu este soția lui Adrian, angajată la ROMATSA, cea mai bănoasă companie din țară, acolo unde, în Consiliul de Administrație figurează și distinsul soț. Să însemne, oare, decizia de azi a lui Videanu începutul sfîrșitului pentru tripleta Blaga-Videanu-Berceanu? Nimic nu e imposibil, la cît de agitate sunt apele în PDL. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998