CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Se strange latul Rosia Montana

0 comentarii / 1706 vizualizări / 10 octombrie 2012

Dezvaluirile vin in cascada. In epicentru se afla o doamna pana mai ieri necunoscuta publicului larg. Se numeste Corina Vintan. A lucrat pentru Evenimentul Zilei. Apoi a fost recrutata de Mihai Razvan Ungureanu. Oficial, pentru functia de purtator de cuvant la Ministerul Afacerilor Externe. Rang mare. Din parteneriatul cu Ungureanu s-a nascut o margica. O companie de PR. Margica super pretioasa. Probabil sub acoperire SIE. Cum e si doamna. Dar doamna nu face, de fapt, PR. Ci trafic de influenta. La greu. Si e bagata pana in gat in cele mai mizerabile si cele mai parate afaceri din Romania. Cathedral Plaza, Oltchim, Rosia Montana. Si pretutindeni a manipulat sume colosale. Ma voi concentra pe Rosia Montana.
Cornel Nistorescu, care i-a fost candva sef si care nu a fost deloc nemultumit de activitatea doamnei Vintan la trustul pe care il conducea, sustine ca numai din afacerea Rosia Montana prin conturile Corinei Vintan au trecut, atentie, 200 milioane euro. Incepand din 2005. Bani consacrati exclusiv manipularii media. Cumpararii unor ziare si a unor jurnalisti. Cumpararii unor spatii de publicitate in media audiovizuala, care sa promoveze afacerea Rosia Montana si, acolo unde s-a putut, influentarii unor jurnalisti. Cumpararii bunavointei unor analisti politici ori economici. Organizarii unor seminarii in care si politicienii sa poata fi agatati de nas. Elaborarii unor false reportaje in care oameni amarati sunt pusi sa joace roluri prin care se dau de ceasul mortii pentru deschiderea exploatarii. 200 milioane euro.
Si intreaga aceasta operatiune a fost facuta in coniventa si chiar cu sprijinul institutiei prezidentiale, Serviciului de Informatii Externe si, mai tarziu, cand Mihai Razvan Ungureanu a ajuns premier, cu sustinerea activa a Guvernului. Daca de la Gold Corporation s-au scurs prin burta doamnei Vintan, doar catre media, 200 milioane euro, oare cati bani s-au dus catre politicienii regimului Traian Basescu, in frunte cu cel demis politic de catre cetatenii Romaniei? Si cati catre Ungureanu? Si cati catre altii din sistem?
Pana acum, Corina Vintan a functionat ca o ruleta de cazino. Din momentul in care investigatii de presa au inceput sa scoata la iveala, cu probe, asemenea enormitati, ruleta devine ruseasca. Stiti cum? O tot invarti, pana dai de glont.
Corina Vintan intervine cu tupeu pe posturile de televiziune, incercand sa se apere acuzand. Si, fara sa vrea, spune lucruri probabil adevarate despre ea. Care sunt penale. Poate nu stie. Poate se crede in siguranta. Poate se crede acoperita. Ea si compania ei. Dar istoria este extrem de consistenta. Ce spune Corina Vintan? Spune ca a facut lobby pentru toate aceste firme. Si pentru Rosia Montana. Dar cand explica felul in care a facut lobby, o activitate nerecunoscuta de legea romana, de fapt defineste traficul de influenta. Si darea de mita. Cum altfel s-ar putea chema PR-ul gratuit in favoarea Elenei Basescu ori a lui Razvan Ungureanu? Se strange latul. In jurul ei. Dar se strange si latul Rosia Montana. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998