CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Se va fura pe inserat?

0 comentarii / 2059 vizualizări / 20 februarie 2010

Orele trec și congresul PSD se apropie de perioada cea mai dificilă: înserarea.
Experiența congreselor anterioare arată că, odată cu venirea serii, spiritele se agită tot mai puternic, iar situația se complică. În plus, e momentul cînd se votează, propriu-zis, și cînd se aplică toate schemele pentru ”ajustarea” rezultatelor. Se va întîmpla la fel, și de această dată? Pronosticul nostru este că da.

Odată cu venirea serii, la congresele PSD programate pe durata unei singure zile se întîmplă, în general, un fenomen specific: foarte mulți delegați, provenind din zonele cele mai îndepărtate ale țării, se retrag, discret, pentru că îi așteaptă trenurile și drumuri lungi de parcurs pentru întoarcerea acasă.

În general, delegații pleacă imediat după ce votează, dar, dacă se trage de timp suficient de mult, unii ar putea pleca înainte, chiar, de vot. Acest moment poate fi, însă, speculat abil, în special prin introducerea în sală, pe șest, a unor persoane care să ia locul delegaților autentici, unii chiar cu ecusoane false.
”După ce se lasă seara, Vanghelie rămîne stăpîn pe sală” ne-au declarat surse din partid. Acest tip de manevre s-a întîmplat și în trecut, ceea ca face ca, pe înserat, nervii să fie încinși la maxim.

Să ne amintim, pe scurt, se s-a întîmplat la congresul din 2005. Atunci, s-a trecut la vot după ce s-a lăsat întunericul, iar delegații s-au confruntat cu dificultăți maxime, pentru că cei mai mulți nu știu, măcar, cum se votează. S-a lăsat cu aglomerație, cu îmbulzeală, cu nervi și suduieli. Lîngă cabinele de vot de la Sala Palatului, șefii de organizații verificau la sînge cum completaseră buletinele supușii lor, lucru care se va repeta mai mult ca sigur și azi. Pentru a scăpa supravegherii, pesediști precum Corina Crețu ori Antonie Iorgovan s-au dus la WC să completeze buletinele. Cînd s-a trecut la numărarea voturilor, a început, propriu-zis, marele circ. Vanghelie l-a acuzat pe Ponta că și-a adus oamenii pentru a face presiuni asupra delegaților și a cerut reprezentanților televiziunilor să vină și să filmeze șmecheriile la vot. Atunci s-a produs și celebru incident între cei doi, care era să degenereze în bătaie. Din cauza scandalului, unuia dintre membrii comisiei de numărare, consilierul Gheorghe Iconaru, de la sectorul 5, i s-a făcut rău, omul ajungînd la spital cu Salvarea. De altfel, și Ion Iliescu a avut nevoie de medicamente, după discursul lui Geoană, cea care i le-a pus la dispoziție fiind Corina Crețu. Numărătoarea oficială a voturilor s-a încheiat la 4.00 dimineața și a adus, cu sine, surprize de mari proporții. Va fi la fel și în această noapte? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998