CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9219 RON UP | 1 USD = 4.6021 RON UP | 1 GBP = 5.6180 RON UP

Secretele lui Ludovic Orban

2 comentarii / 1037 vizualizări / 2 februarie 2023

Sau, altfel zis, „Secretul lui Polichinele”. Este titlul pus de Cristina Todoran unei confesiuni foileton adresate opiniei publice. Și care devoalează o față mai puțin cunoscută a fostului premier și președinte PNL. Un uriaș scandal! Și care vine aproape la pachet cu alt scandal. Cel generat de dezvăluirile despre Romarm, despre care aflăm detalii imediat după ridicarea de acasă a celebrului sportiv Victor Pițurcă. Împreună cu fiul său, și el încătușat. Senzația mea – iar flerul nu prea mă înșală – este că Ludovic Orban se înfundă până peste cap. În propria hazna.
Să o luăm în ordine inversă. Era la începutul pandemiei. Începuseră primele restricții, primele încălcări grosolane, de o duritate nemaiîntâlnită decât în comunism, ale drepturilor și libertăților fundamentale, garantate cetățenilor României de către Constituție. Orban era premier. Conducea Guvernul cu o mână de fier. Și partidul așijderea. Era „premierul meu”. Adică al lui Klaus Iohannis. Eu cred că toată lumea își amintește cum Ludovic Orban a apărut în prim plan într-o vizită de lucru la Romarm, însoțit de un întreg alai de demnitari. Avea o mască pe figură. Și ne-a mințit pe toți că este prima mască produsă de Romarm. Cu două utilaje importate din China. În realitate, a fost un import cu cântec. Sau cu dedicație. Sau, cum crede acum Direcția Națională Anticorupție, cu „para-ndărăt”.
Utilaje vechi, ruginite, plătite la suprapreț. Măștile, câte s-au produs ulterior și în niciun caz atunci când Orban a tăiat panglica, au fost lucrate manual și catalogate drept neconforme. Adică periculoase. După mult timp însă, iată, procurorii au început să se miște și iau, rând pe rând, urma celor vinovați. Aparent cel puțin, capo de tutti capi este chiar Ludovic Orban.
Iar acum să trecem la prima temă a uriașului scandal în care același Ludovic Orban este implicat. Un scandal pe care el s-a și grăbit să-l taxeze drept „fabulație”. Și care în niciun caz nu poate fi o fabulație. Cristina Todoran, la data la care a fost „acroșată” de Ludovic Orban, era un simplu lucrător la Tarom. Și trăia cu un pilot. Ludovic Orban a făcut ce-a făcut, a despărțit-o de pilot, a despărțit-o de Tarom, a plasat-o rând pe rând în câteva funcții de conducere la Tineretul Liberal, apoi consilier la Parlament, a ținut-o mult timp în anturajul lui, a reușit să o seducă și, o lungă perioadă de timp a devenit practic amantul ei, înșelându-și la greu soția. Raporturile dintre cei doi s-au deteriorat la o vreme după ce Ludovic Orban și-a pierdut atât pozița de premier, cât și cea de președinte PNL. Și când dușmanii pe care și-i crease în interiorul partidului au început să se răfuiască cu el, dar și cu cei care s-au aflat în proximitatea sa. Astfel, Cristina Todoran a devenit o țintă. Foiletonul ei intitulat „Secretul lui Polichinele” se încheie printr-o declarație conform căreia urmează să plece definitiv din țară. O tânără cu o viață parțial distrusă de un bărbat, care nu a știut să-i fie cât de cât loial nici soției, nici amantei. Așa cum nu a fost loial nici partidului, care l-a cocoțat la vârf, și nici statului român, care a făcut grava eroare de a-l accepta drept premier.
Partea cea mai urâtă a celor două istorii pe care le-am relatat mai sus este că, în ambele, Ludovic Orban a pus coada între picioare, o face pe niznaiul și se comportă ca un laș. Un personaj care, în ciuda acestui episod amoros, se dovedește total lipsit de bărbăție.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. LUDOVIC ORBAN ESTE EL INSUSI O HAZNA…CATE AFACERI A ANTAMAT SI SI-A TRAS PARANDARATUL…NELU IORDACHE E IN PUSCARIE PE MANA LUI ORBAN…

    ORBAN LUDOVIC SI FRATE-SU AU SUPT TARA ZECI DE ANI…BRASOVENII LUI TIRIAC, CA SA STIM CARE E FELINARUL CE LE LUMINEAZA CALEA…ACEST RRRUMAN CARE A PRADUIT ROMANIA SI DACA MOARE NE ARATA UNDE II VA FI CAVOUL CA SA STIM UNDE SA NE USURAM IN AMINTIREA LUI. LUDOVIC ORBAN A FOST VICEPRIMAR CU BASESCU? JAF PE SPITALE, MAI ALES, ERA PARTEA LUI! TRANSALPINA? ACCIDENT? HELLVIG ERA LA TURISM CAND SE FACEAU INVARTELILE CU TELEGONDOLA IN VALEA JIULUI..O BROASCA RAIOASA NUMITA LUDOVIC ORBAN, PROTEJATA DE TIRIAC…SI FRATELE LUI LUDOVIC ASEMENEA. FACATORI DE NIMIC, DIN TATA SECURIST TORTIONAR. ASA CA LUMINA INTUNERICULUI INCEPE LA BRASOV, UNDE TIRIAC RASPUNDEA LA COMANDA TATALUI ASTORA 2 PLOZI FACATORI DE NIMIC DE O VIATA!

  2. @ Dacă sunteți de părere că ar fi util ca mass-media să își formeze guvern și să își asume guvernarea și pentru a-și rezolva și solicitările cu libertatea de exprimare, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998