CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Secretul rachetelor

0 comentarii / 1630 vizualizări / 17 iulie 2011

A fost lansata o noua bomba. Cat se poate de reala. Dar in variante diferite. Si anume ca un tren care transporta echipament militar a fost jefuit. Si s-au furat mai multe zeci de rachete. Cate zeci? Nu s-a spus. Mai tarziu, oficialii declara ca nu sunt, de fapt, rachete. Ci focoase. Maine, poimaine, vom afla ca, de fapt, e marfa expirata. Fier vechi. Si se va pune capacul pe scandal. Sau ramanem la focoase ori rachete si domnul Presedinte Traian Basescu profita de ocazie pentru a mai face ceva “curatenie” la varf. Poate la varful Armatei. Care, in continuare, se pune cu picioarele de dinapoi in ceea ce priveste achizitionarea cosciugelor zburatoare de la americani. Care poate fi, totusi, misterul rachetelor?
De fapt, nu ar trebui sa fie niciun mister. Nu ar trebui sa fie un secret de stat faptul ca autoritati ale statului roman fac comert cu armament. Mai ales daca acest comert este legal. Si daca nu cumva se incalca, asa cum s-a mai intamplat de atatea ori, embargoul instituit de Natiunile Unite. Daca actele de provenienta ale munitiei sau armamentului sunt corecte si daca documentele vizand destinatia acestora sunt si ele corecte, nu vad ce le-ar impiedica pe autoritati, acum, dupa ce s-a declansat scandalul, sa ofere opiniei publice cateva informatii. De pilda, ce s-a furat. S-au furat focoase sau s-au furat rachete? Cate piese s-au furat? Daca ele nu sunt periculoase pana la asamblare iar marfa de acest tip exista tocmai pentru a fi periculoasa, atunci autoritatile ar trebui sa ne explice cat dureaza asamblarea. Si de unde ar putea procura hotii sau beneficiarii hotiei celelalte componente pentru ca, in final, focoasele sau rachetele sa-si indeplineasca rolul pentru care au fost fabricate? Acela de a fi periculoase.
Intr-o asa-zisa conferinta de presa, trei domni, instalati in jurul unor microfoane doar pentru a fi pozati, nu au fost capabili sa spuna nici macar daca e vorba de un singur vagon de tren pazit de zece jandarmi, pe sub nasul carora au operat hotii sau avem de-a face cu un intreg tren burdusit cu armament si pazit de aceiasi zece jandarmi.(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998