CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Securistul care a tras o țară întreagă pe sfoară

2 comentarii / 2569 vizualizări / 11 octombrie 2020

Cazul Laurențiu Baranga este cu adevărat senzațional. Dar, dintr-o anumită perspectivă, și exemplar. Pentru că el reprezintă modelul de succes al oricărui membru al statului subteran. Începând cu Florian Coldea și terminând cu persoane încă anonime. Voi analiza acest caz dintr-o perspectivă nouă. Care încă nu a reținut atenția analiștilor.
Laurențiu Baranga și-a falsificat, rând pe rând, toate diplomele. Începând cu cele care atestă promovarea clasei I și terminând cu doctoratul. Toate aceste diplome false au fost anulate de către Justiție, printr-o sentință definitivă, în urmă cu patru ani. Totuși, în aceste condiții – cruciți-vă! –Laurențiu Baranga a fost promovat de către statul subteran director adjunct la ORNISS. Pentru ca de curând să fie numit de către premierul Ludovic Orban ditamai directorul Oficiului Național pentru Controlul și Prevenirea Spălării Banilor. Rezultă că statul subteran este atotputernic. El face ce vrea, cum vrea, când vrea și cu cine vrea. Fără a se încurca în vreun fel cu respectarea legilor statului nesubteran.
Acest individ a fost așadar director adjunct la ORNISS, în condițiile în care ar fi putut cel mult să ocupe un post de muncitor necalificat. Să traducem. ORNISS înseamnă Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat. Este o instituție căreia statul nesubteran i-a conferit o importanță uriașă. ORNISS învârte literalmente pe degete oameni și funcții. Există o serie întreagă de poziții în stat, pe care nu le poți ocupa dacă nu ai o patalama ORNISS. Pentru că, vezi Doamne, respectivele funcții presupun accesul la informații care sunt clasificate drept secrete de stat. Prin urmare, trebuie să fi un om de mare încredere pentru a obține un certificat ORNISS. Iar când băieții cu ochi albaștri își pierd încrederea în tine, sub un pretext oarecare sau chiar fără niciun pretext, îți retrag atestatul și te lasă în cădere liberă. Pentru a obține certificatul ORNISS, trebuie să „aplici”. Să completezi zeci de formulare. În care să spui tot ce ai mâncat și tot ce n-ai mâncat. În care să dai relații despre rude și prieteni. Care, din acel moment, sunt la rândul lor cercetați. Cercetați de securitate. Adică de SRI. Aparent, dacă totul este în regulă, în final primești un certificat ORNISS. Și poți să ai acces la o poziție relativ importantă în structurile statului nesubteran. Nu mai intru în alte detalii. Cele pe care le-am prezentat până acum sunt suficiente pentru ca cititorul să poată deduce cu ușurință că una dintre cheile succesului în carieră depinde de ce vrea și de ce nu vrea ORNISS. Dacă un om care primește un certificat ORNISS trebuie să aibă o carieră imaculată și un anturaj la fel de imaculat, ne-am putea imagina că șefii de la ORNISS, la rândul lor, sunt obligați să aibă o biografie cristal. Iar Serviciul Român de Informații este responsabil. Pentru că SRI îi cercetează în prealabil pe viitorii șefi ORNISS, punând cea mai puternică lupă pe ei și stabilește că aceștia sunt atât de curați, încât la rândul lor pot pune lupa pe mii de alte persoane care urmează să primească certificate ORNISS. Ei bine, în această instituție cheie a statului român, Laurențiu Baranga a deținut cea de-a doua poziție ca importanță. De adjunct. Și asta s-a întâmplat în condițiile în care își falsificase următoarele acte: foaie matricolă pentru clasele 1-12; diplomă de bacalaureat; certificat de competență lingvistică; diplomă de licență și foaia matricolă aferentă; diplomă de studii postuniversitare emisă, atenție, de Academia de Poliție; certificat de absolvire emis de Universitatea Națională de Apărare; diplomă de doctor emisă de Universitatea Valahia. Adică tot ce se poate falsifica. Dacă mai trecea timpul, urmau diplomă de doctor honoris causa și atestat cum că ar fi academician.
Cazul este senzațional în sine. El poate sta la baza unui scenariu de film de mare succes. Numai că, până una alta, altceva ar trebui să ne preocupe. Și anume modul în care lucrează băieții cu ochi albaștri, care compun statul subteran. Între ei există o frăție. Și aici nu mă refer la faptul că și-au întins antenele peste tot, inclusiv în zone interzise de lege. Cum ar fi Parlamentul României. Cum ar fi Executivul. Cum ar fi partidele politice. Sau sindicatele. Sau Justiția. Sau Masoneria. Pentru că am uitat să vă spun că același Laurențiu Baranga, încălcând și din această perspectivă legile statului român, este mason. Mason la vedere. La fel cum, tot la vedere, au fost și toate falsurile pe care le-a săvârșit. Încă din 2009. La 11 martie 2009 era adjunct la ORNISS. Începuse urmărirea penală împotriva sa, pentru respectivele falsuri în documente oficiale. La data de 10.06.2016, este dată sentința penală care stabilește definitiv și irevocabil toate falsurile pe care le-am enumerat mai sus, dar, ce e drept, băieții cu ochi albaștri, adică fix cei care trebuiau să-l controleze și să-l priponească, îi șterg sentința penală de pe portalul instanțelor de judecată. Ceea ce nu înseamnă nicidecum că s-ar fi șters și sentința. După care premierul Ludovic Orban găsește de cuviință să-l numească pe acest răufăcător în poziția de director al ONPCSB. Din această poziție, individul poate urmări, atenție, atât în țară cât și în străinătate, circuitul tuturor sumelor cât de cât consistente de bani. O tranzacție, dacă nu mă înșel, de zece mii de euro făcută printr-o bancă, trebuie comunicată imediat la ONPCSB. Dar și tranzacții mult mai mici, dacă ele sunt repetate. Prin urmare, Baranga avea acum o cheie practic pentru tot ce mișcă financiar în această țară. Devenise unul dintre cei mai importanți oameni de încredere ai premierului. Putea decapita pe cine dorea. Și putea proteja pe cine dorea. Statul subteran mai cucerise prin el, iată, o poziție extrem de importantă în statul român. Desigur, cu concursul premierului. La fel cum, anterior, același Baranga beneficiase și de susținerea altui premier al României, tot om al sistemului. L-am numit pe Dacian Cioloș.
Ar mai fi ceva de adăugat? Este clară pentru toată lumea grozăvia? Ați observat cum funcționează statul subteran? Ați remarcat cum reprezentanții săi sunt împinși în față și în sus, până când ajung stăpânii inelelor? Adică un fel de zei? Să ne mai mirăm că, în aceste condiții, se fură ca în codru și la alegeri? Unde la butoane sunt tot exponenții acestui stat subteran, care a încălecat și sufocă statul nesubteran? În mod normal, cazul ar trebui cercetat. Până la rădăcină. Până în punctul de unde începe să se strice țara. Și toți complicii săi ar trebui la rândul lor cercetați. Protejații și protectorii. Dar cine să o facă? (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. ORNISS a fost constituit de către cadrele Securității infiltrate în politică, răspunzând direct cerințelor NATO.

    Ceea ce s-a vrut a fi (conform cerințelor din afară) o instituție funcțională, asemeni CSM-ului din justiție, a ajuns tot pe mâna pușlamalelor din Securitate, una dintre ele fără Bac la propriu. :)))))))

    Slugoii urlă pozitiv la orice ordin primit din afară, însă atât pot face în intern, o ciorbă ciobănească disfuncțională, o castă de proști, aptă să capitalizeze în medii oculte, gen masonerie, efectele fiind vizibile cu ochiul liber, furturi cât cuprinde.

  2. Da chiar, cine sa-l judece? Klaun care cu acte falsificate a cumparat niste case de pe urma carora incaseaza chirii babane, deci e dator statului roman, dar il doare in cot? La noi totul este fals, doar poleiala.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998