CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Securitatea lui. Pe banii tai!

0 comentarii / 1443 vizualizări / 20 septembrie 2012

Iata, s-a constituit o veritabila garda pretoriana. O securitate paralela. Si personala. In beneficiul unui om politic. Al lui Traian Basescu. Pe bani publici. Pe foarte multi bani. Si prin violarea legilor statului roman si a regulilor democratice. Si a vietii personale. Prin alterarea proceselor democratice. O parte din DNA face zid in jurul lui Basescu. Si politie politica. Iar acest segment otravit al procuraturii este aparat de CSM.
Este oficial. Inalta Curte de Casatie si Justitie ne informeaza ca, in perioada iulie-august a acestui an, numarul de interceptari solicitate si aprobate este de 80 de ori mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut. Este uluitor. Ce s-a intamplat atat de diferit in acest an? A crescut cumva exponential, adica de circa 80 de ori, criminalitatea? S-au savarsit de 80 de ori mai multe delicte penale? Sau DNA, ca institutie, a devenit de 80 de ori mai activa si, ca atare, am avea o performanta pe masura? Masurata in numarul de dosare penale, in calitatea probelor si in certitudinea unor viitoare condamnari? Care este adevarul, ponind de la cifra de mai sus, al activitatii domnului Daniel Morar in fruntea DNA?
Nu exista nicio certitudine dar nici macar indicii ca in perioada iulie-august a acestui an criminalitatea in Romania a explodat si a ajuns de 80 de ori mai mare decat anul trecut. Nu a primit nimeni vreun semnal oficial in acest sens. Nici macar Serviciul Roman de Informatii, care tocmai si-a pregatit bilantul si care oricum livreaza zilnic sute de note informative, nu a semnalat asa ceva. Si atunci, de unde pana unde aceasta explozie a numarului de interceptari oficiale? Care presupun si cheltuieli pe masura. Costuri uriase. Din bani publici. In vremuri de criza. Ei bine, tot ce s-a schimbat, tot ce este diferit fata de iulie-august 2011 consta in evenimentele politice legate de suspendarea Traian Basescu din functia de presedinte si de organizarea referendumului pentru demiterea sa.
Reprezinta suspendarea unui presedinte pentru a doua oara si consultarea cetatenilor, in vederea demiterii sale, un act criminal de o asemenea anvergura incat sa inmulteasca de 80 de ori numarul de interceptari aprobate? Raspunsul este afirmativ, dar intr-o singura ipoteza. In ipoteza in care o parte din DNA s-a transformat in garda pretoriana. In politie politica.
Cifra care a explodat de 80 de ori reprezinta mandatele de interceptare solicitate si aprobate. In realitate, au existat cu mult mai multe interceptari neautorizate. Ilegale. Despre care cetatenii au aflat prin intermediul a fel de fel de stenograme, livrate presei basiste direct de DNA. Practic, au fost urmariti oficial 165 de lideri USL. O cifra uriasa. Acesta s-ar putea sa fie doar inceputul. Un fel de repetitie generala pentru alegerile din decembrie.
Acum avem dovada. Pentru regimul Basescu, consultarea cetatenilor reprezinta mai mult decat o trauma. Este un atentat. O lovitura de stat. Care trebuie contracarata ca orice infractiune majora. Oare Guvernul USL nu are nimic de spus? Macar referitor la bugetul astfel irosit al institutiei? (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998