CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Șef din DIE: Basescu a fost informator platit al Securitatii

0 comentarii / 12049 vizualizări / 31 martie 2018

Fostul șef al Serviciului din Direcția întîi din CIE, care se ocupa cu partea vestică a Europei, l-am numit pe Silvian Ionescu, afirmă că Traian Băsescu a fost informator al fostei Securități. Și încă unul care primea bani pentru asta. O calitate pe care fostul președinte a dezmințit-o vehement întotdeauna.

După ce Băsescu a pretins vineri seara, la B1TV, că nu l-a cunoscut niciodată înainte de revoluție pe Silvian Ionescu, despre care Liviu Mihaiu a spus că i-a fost șef pe linie de informații la Anvers, în Belgia, fostul agent al DIE a reacționat azi, pe Facebook:

”Înțeleg că iar mi-a fost invocat numele la B1TV. E adevărat că pe Băsescu nu l-am cunoscut personal decât după 1998. Am mai spus-o și repet:
A fost sursă a C.I.-ului, ținut în legătură de un subaltern de-al meu, fără știrea sau acordul meu. Ăsta e adevărul”.

Ulterior, Ionescu a explicat, pentru Inpolitics, ce însemna ”sursă” pentru C.I., adică ofițerul de Contra Informații: aceasta era denumirea pe care o purtau informatorii Securității care aveau și calitatea de membri de partid. ”O chestie formală” precizează Ionescu, în rest activitatea fiind cea de turnător obișnuit.
Întrebat dacă Băsescu primea și bani pentru informațiile furnizate, Ionescu a răspuns afirmativ: ”Erau și remunerați, erau și premiați, dar era vorba de bani oricum. Nu mulți, dar erau…”.

Silvian Ionescu a mai făcut cîteva mențiuni interesante pe Facebook, legat de scandalul protocolului SRI-Ministerul public, din perspectiva rolului jucat de Băsescu:

”Băsescu a mințit cu nerușinare în continuare, aseară la emisiunea doamnei Matei:
1. La cât de satrap era cu uniformele militare din subordine, era imposibil că vreunul să semneze un protocol de colaborare generală cu DNA, fără să-i ceară aprobarea.
Cu siguranță i-a stimulat chiar să-l semneze, dar n-a lăsat nici o urmă pe document.
2. Practică de a invoca în preambulul justificativ al acte normative baze legale care n-au nici o legătură cu subiectul e veche în România. S-a amplificat exponențial cât timp Băsescu a fost președinte. Și azi e la fel. Își permit cu toții să facă mistificarile astea întrucât legea răspunderii ministeriale este o minciună” a conchis fostul spion DIE. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998