CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON UP

UPDATE – Seful Armatei romane, discutii cu seful Fortelor Aliate din Europa in contextul situatiei din Ucraina

3 comentarii / 2339 vizualizări / 10 aprilie 2021

Șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, a avut ieri convorbiri telefonice cu generalul Tod D. Wolters, comandantul suprem al Forțelor Aliate din Europa, iar cu o zi înainte, cu generalul Mark A. Milley, preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore din Armata Statelor Unite, informează un comunicat oficial al MapN. Fără a nominaliza explicit situația din Ucraina, discuțiile s-au axat pe ”provocările actuale cu care se confruntă Europa”, ceea ce nu prea lasă loc de echivoc.

Potrivit documentului, ”generalul-locotenent Daniel Petrescu a discutat cu generalul Milley despre situația generală de securitate,

inclusiv provocările actuale cu care se confruntă Europa și despre stadiul cooperării bilaterale și modalitățile de creștere a coordonării în domenii comune de interes.

Subiectele abordate cu generalul Wolters au inclus sprijinul aliat în consolidarea capabilităților de apărare, planificarea și desfășurarea exercițiului STEADFAST DEFENDER 21,

precum și contribuția României la operațiile și misiunile NATO.

În cadrul convorbirilor cu cei doi înalți oficiali militari americani, generalul-locotenent Petrescu a subliniat că apartenența la NATO și parteneriatul strategic cu Statele Unite sunt repere de bază ale strategiei naționale de apărare a României”.

Foarte interesant de remarcat, MapN nu a informat oficial pînă la această oră în legătură cu exercițiile militare româno-americane de azi, în care s-a simulat tragerea cu rachete Himars în zona litoralului nostru, singura informare venind de la ambasada SUA. (B.I.)

UPDATE: Cu o întîrziere de cîteva ceasuri față de comunicatul ambasadei americane, a venit și anunțul similar din partea MApN. Un anunț care conține însă și o informație explozivă în felul ei, respectiv numele exercițiului de azi, de la Constanța, care nu apărea în comunicatul ambasadei: Rapid Falcon 2. Ori, exercițiile Falcon nu sunt ale NATO, ci strict bilaterale SUA-România, după cum ne-a informat generalul Nicolae Ciucă anul trecut, în noiembrie, cînd a avut loc primul asemenea exercițiu. După doar cca.4 luni, un termen relativ scurt, am spune, exercițiul se repetă, iată. Recapitulînd, pe fondul manevrelor militare din Ucraina, are loc în Europa marele exercițiu al NATO Defender 21, la care se adaugă exerciții militare separate SUA-România. Cam mare aglomerație militară, am spune.

foto: monitorulapararii.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Jens Stoltenberg este un politician norvegian, prim-ministru al Norvegiei între 2000-2001 și 2005-2013 din partea Partidului Muncitoresc Norvegian. Din 1 octombrie 2014 este secretar general al NATO.
    (ciuca a batut-o pe bunica-sa pentru o cana cu lapte de capra).

  2. De muica, de…

  3. (norvegienii aveau,ca toti scandinavicii, o problema cu incestu,catune ici si colo,alcool aproape pur,ieseau damblagii;
    asa s-a infiintzat Barnevernet)

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998